Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Kaimers kļuvis par ranga līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kaimers kļuvis par ranga līderi
Martins Kaimers
Foto: AFP/Scanpix

Vācietis Martins Kaimers, pateicoties otrajai vietai „Accenture Matchplay Championship” turnīrā, golfa ranga pirmajā vietā nomainījis angli Lī Vestvudu, bet Taigers Vudss atkritis uz 5. vietu.

Prestižajā „Accenture Matchplay Championship”, kurš norisinās pēc „play off” sistēmas, vakar triumfēja anglis Lūks Donalds, finālā ar 3:2 pieveica Kaimeru. Vācietim ar otro vietu pietika, lai kļūtu par ranga līderi, bet Donalds pakāpies uz 3. vietu. Uzreiz aiz viņa Ziemeļīrijas pārstāvis Greiems Makdovels, bet Taigers Vudss, kurš bez uzvarām jau vairāk nekā gadu, noslīdējis uz sev necilo 5. vietu. Amerikānis šajā turnīrā izstājās jau 1. kārtā, piekāpjoties dānim Tomasam Bjornam.

26 gadus vecais Kaimers 2006. gadā sevi pieteica „Challenger” tūrē, bet 2007. gadā lieliski nostartēja Eiropas tūrē, pēcāk tiekot atzīts par gada labāko jaunpienācēju. Pirmajā sezonā Eiropas tūrē Kaimeram piecas reizes izdevās turnīros iekļūt Top 10, bet otrajā sezonā izcīnīts pirmais tituls, uzvarot Abu Dabī turnīrā.

Pērn Kaimers sasniedza jaunus augstumus, izcīnot pirmo „major” titulu – uzvarēts „PGA Championship” turnīrā. Pēcāk sekoja debija Raidera kausā, palīdzot Eiropai pieveikt ASV izlasi. Janvārī Kaimers rangā pacēlās uz otro vietu, bet nupat kļuvis par līderi. Kaimers ir otrais vācietis, kurš kļuvis par ranga līderi, atkārtojot Bernharda Langera panākumu. Eiropai kopš 1992. gada nebija pirmās un otrās vietas rangā vienlaicīgi. Tagad ir pirmās četras. Šāds sasniegums Eiropai pirmo reizi pēdējo 19 gadu laikā.

„Lieliski redzēt četrus Eiropas golferus ranga galvgalī un vēl patīkamāk ir redzēt manu vārdu pašā augšā. Uzskatu, ka esmu to pelnījis. Šobrīd ir fantastisks laika posms gan Eiropas golferiem, gan faniem. Jūtos lepns ne vien kā eiropietis, bet arī kā vācietis,” atzina Kaimers.

Golfa rangs, 28. februāris

VGolferisValstsPunkti*
1.Martins KaimersVācija8.36
2.Lī VestvudsAnglija8.16
3.Lūks DonaldsAnglija6.64
4.Greiems MakdovelsZiemeļīrija6.44
5.Taigers VudssASV6.32
6.Fils MikelsonsASV6.23
7.Pols KeisijsAnglija6.02
8.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija5.65
9.Stīvs StrikersASV5.49
10.Mets KučardsASV5.20

* - vidēji turnīros gūtie punkti

Izmantotie resursi:
officialworldgolfranking.com
European Tour
The Official Site of the PGA TOUR - PGATOUR.com

     [+] [-]

, 2011-02-28 17:47, pirms 13 gadiem
tīģera laiki beigušies!

     [+] [-]

, 2011-03-01 01:19, pirms 13 gadiem
Shizis rakstīja: tīģera laiki beigušies!
ne uz ilgu laiku. pēc pus gada viņš būs atpakaļ tur, kur viņam jābūt.