Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudss 25 minūtes "Open" vadībā, pēdējo raundu sāks ar četru sitienu deficītu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudss 25 minūtes "Open" vadībā, pēdējo raundu sāks ar četru sitienu deficītu
Taigers Vudss
Foto: AP/Scanpix

Kārnustī notiekošo "The Open Championship" turnīra pēdējo raundu līdera godā sāks uzreiz trīs golferi ar pagājušā gada čempionu Džordanu Spītu priekšgalā. Rezultāts -9 ir vēl diviem ASV golferiem Kevinam Kisneram un Zanderam Šofelī. Tikmēr jau 10 gadus "major" turnīros neuzvarējušais Taigers Vudss sestdien Skotijā atgādināja par savu eksistenci, ar rezultātu -5 iesaistoties cīņā par savu ceturto "Open" trofeju.

"The Open Championship" Top 6 pēc trešā raunda

-9 Džordans Spīts, Kevins Kisners un Zanders Šofelī
-7 Kevins Čapels
-6 Frančesko Molinari
-5 Taigers Vudss, Vebs Simpsons, Alekss Norens, Mets Kučars, Rorijs Makilrojs, Tomijs Flītvuds un Zeks Džonsons

Sestdien Skotijā bija šīs sezonas turnīrā vislabākie laikapstākļi, kas pozitīvi ietekmēja augstvērtīgu rezultātu sasniegšanu. Savukārt svētdien gaidāms spēcīgs vējš.

Ar trešās dienas un arī visa turnīra labāko raundu izcēlās Džastins Rouzs, kuram bija -7 jeb 64 sitieni.
Rouzs ar grūtībām kvalificējās sestdienas un svētdienas mačiem, pirmajās divās dienās sakrājot +3, bet pēc sestdienas fantastiskā raunda anglis ar rezultātu -4 pacēlās uz dalītu 13. vietu. Rouzs pēc 36 bedrītēm līderiem zaudēja deviņus sitienus.

Tuvāk – sešu sitienu attālumā – bija Taigers Vudss, kurš ir PGA sezonas līderis 3. raunda rezultātos, sacensību trešajā dienā šogad spēlējot ar vidēji 68.44 sitieniem. Vudss trešajā raundā mirdzēja arī sestdien Kārnustī, kur pēc 14. bedrītē gūtā dienas sestā "birdie" 25 minūtes atradās dalītā 1. vietā ar rezultātu -6, kas tobrīd bija vēl trim golferiem – 2. raunda līderiem Zekam Džonsonam un Kevinam Kisneram, kā arī pagājušā gada čempionam Džordanam Spītam, kuriem rezervē bija vairāk nekā puse raunda, kamēr Vudss tuvojās finišam.

Taigers dalīta līdera godu zaudēja pēc 16. bedrītes, kur viņš nespēja izglābt PAR, bet Kisners tajā pašā laikā 3. bedrītē izcēlās ar "birdie", kļūstot par vienīgo līderi ar rezultātu -7. Vudss 3. raundu pabeidza ar -5, tādam pašam rezultātam viņam esot arī trīs dienu summā. Tobrīd tas bija labākais rezultāts starp 54 bedrītes veikušiem golferiem, tiesa, vairāki spēlētāji turpināja trešās dienas spēli ar iespējām svētdien gaidāmajā turnīra noslēguma raundā doties ar par vairākiem sitieniem labāku rezultātu.

Vudsa sestdien gūtais rezultāts ar 66 sitieniem ir viņa labākais raunds "major" turnīros kopš 2011. gada "Masters" 2. raunda. Taigers pēdējo no saviem 14 "major" tituliem izcīnīja pirms 10 gadiem, kad triumfēja "US Open".

Līdz trešās spēļu dienas noslēgumam labāku rezultātu nekā Vudss sasniedza pieci golferi, no kuriem trio Kisners, Spīts un Šofelī tika līdz -9. Pirmajos trīs raundos nevienam golferim neizdevās nolaisties zemāk. "Major" turnīros no šīs līderu grupas uzvarējis tikai Spīts, kurš svētdien centīsies kļūt par pirmo golferi kopš Podrega Haringtona (2007-08) ar atkārtotu triumfu "Open" turnīrā. Spīta kolēģis pēdējā grupā būs viņa vienaudzis Šofelī (abi dzimuši 1993. gadā).

     [+] [-]

, 2018-07-21 22:32, pirms 6 gadiem
Beidzot golfs.