Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Kisners van de Veldes klātbūtnē atkārto francūža bēdīgi slaveno gājienu "Open" turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kisners van de Veldes klātbūtnē atkārto francūža bēdīgi slaveno gājienu "Open" turnīrā
Kevins Kisners
Foto: PA Wire/Scanpix

Kārnustī (Skotija) notiekošajā 147. "Open" golfa turnīrā pēc 36 bedrītēm vadībā ar -6 atrodas divi amerikāņi Zeks Džonsons un Kevins Kisners, kurš uz otrā raunda pēdējo bedrīti devās ar divu sitienu pārsvaru, taču pieļāva divas kļūdas, atverot konkurentu durvis.

Turnīra līderi pēc otrā raunda: -6 Z.Džonsons, Kisners, -5 Flītvuds, Peress, Šofelī, -4 Makilrojs, Van Rojens, Kučars, Finau, Lombards, -3 Čapels, Spīts un Faulers.

Kamēr turnīra pirmā diena pagāja sausos un saulainos apstākļos, otrais raunds tika sagaidīts lietū, kas golferus pavadīja piektdienas lielāko daļu. Vien vairākas pēdējās grupas tika pie iespējas spēlēt patīkamos apstākļos, kas deva labāka rezultāta veidošanas iespējas.

Zīmīgi, ka pirmajos divos raundos abos labvēlīgākajos "logos" trāpīja Kevins Kisners, kurš pēc 18 bedrītēm bija vadībā ar vienu sitienu, bet pēc 36 bedrītēm viņam nākas dalīt 1. vietu ar Zeku Džonsonu.

Brīdī, kad Kisners sāka otro raundu, Džonsons atradās uz 18. "grīna" un ar tālu "birdie" trāpījumu ieguva rezultātu -6. Tas ilgi bija atskaites punkts viņa sekotājiem un par labāko rezultātu saglabājās otrās dienas noslēgumā.

Kisners pēc 14. bedrītes bija ticis līdz -8. Kevins neveiksmīgi nospēlēja pēdējās divās bedrītēs. Viņam no 17. bedrītes izgriezās "birdie" bumbiņa, esot tuvu -9, bet 18. bedrītē zaudēti divi sitieni, izsējot visu pārsvaru un iepriecinot konkurentus.

Kisners 18. bedrītē atkārtoja francūža Žana van de Veldes bēdīgi slaveno gājienu 1999. gadā šeit pat, Kārnustī, notikušajā "Open" turnīrā. Amerikānis neizcēlās tik iespaidīgi, taču pēc trāpīšanas krūmos un grāvī, viņam nācās samierināties ar divkāršu "bogey" un noslīdēšanu uz -6. Interesanti, ka van de Velde turnīra laikā strādā TV un Kisnera fiasko komentēja notikuma vietā, proti, pie 18. bedrītes.

Kamēr Kisners un Džonsons bija pabeiguši 2. raundu, laukumā atradās trīs golferi, kuri vienubrīd tika līdz -6 un dalītai 1. vietai. Tas izdevās Petam Peresam, Zanderam Lombardam un Tonijam Finau. Vistuvāk -6 rezultāta saglabāšanai bija Peress, kurš vienu sitienu zaudēja 18. bedrītē, kad viņam nācās paviesoties smiltīs, tam novedot pie dienas vienīgā "bogey".

Tālāk par 36 bedrītēm ("cut" līnija bija +3) netika ranga pirmie divi numuri Dastins Džonsons (+6) un Džastins Tomass (+4) , bet nepieciešamo rezultātu bez rezerves spēja iegūt trešais numurs Džastins Rouzs un 12. vietā esošais "Masters" čempions Patriks Rīds (abiem +3). Sestdien un svētdien spēlēs arī Taigers Vudss, kuram ir PAR jeb sešu sitienu deficīts attiecībā pret abiem līderiem. Vudss pirmoreiz kopš 2013. gada "Open" turnīra "major" sacensībās pirmos divus raundus nospēlējis ar PAR vai labāku rezultātu. Taigeram abos raundos 71 sitiens, kas šajā laukumā nozīmē PAR.

Visi rezultāti: https://www.theopen.com/Leaderboard

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja