Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Skots izmanto lieliskos apstākļus un kļūst par "Open" līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Skots izmanto lieliskos apstākļus un kļūst par "Open" līderi
Adams Skots
Foto: AP/Scanpix

Vakar "Royal Lytham & St Annes" golfa klubā Anglijā startēja gada trešais "major" sērijas turnīrs. Pēc pirmās dienas vadībā pirmo reizi šāda līmeņa sacensībās Austrālijas golferis Adams Skots.

Sacensību pirmās kārtas dienas pirmajā pusē "Royal Lytham & St Annes" golfa klubā bija gandrīz ideāli laika apstākļi (pretēji prognozētajiem), kas labākos rezultātus ļāva sasniegt agrāk startējušajiem. Vakarpusē bija spēcīgāks vējš un arī neliels lietus.

Savu iespēju teicami izmantoja Adams Skots. Austrālijas golferis PAR-70 laukumu izgāja ar 64 sitieniem jeb -6. Varēja būt pat vēl labāk, taču Skotam pēdējā bedrītē "bogey".

1996. gadā "Royal Lytham & St Annes" golfa kluba rekordu ar 64 sitieniem uzstādīja Toms Lēmans. Skots līdz šim vēl nekad karjeras laikā nebija nevienā no "major" turnīriem vadībā pēc kāda no četriem raundiem.

Vienu sitienu no Skota atpaliek 1999. gada "Open" čempions Pols Lorijs, Zeks Džonsons un arī Beļģijas golferis Nikolā Kolsaērs. Neveiksmīga pirmā diena pagājušā gada uzvarētājam Darenam Klārkam, kurš ar +6 ieņem dalītu 144. vietu.

Labi dienu sāka galvenais favorīts Taigers Vudss, kuram pirmajās septiņās bedrītēs pieci "birdie". Amerikānis neizmantoja vairākas labas "birdie" iespējas, lai palielinātu pārsvaru, bet 15. bedrītē zaudēja vienu sitienu un dienu pabeidza ar -3. Minētā 15. bedrīte bija vienīgā, kuras izspēlē Vudss ar pirmo sitienu netrāpīja "fervejā".

Tātad Vudsam šodien 67 sitieni. Zīmīgi, ka iepriekšējos trīs "Open" triumfos Taigers 1. raundā atzīmējās ar 67, 66 un 67 sitieniem. Vudss šonedēļ var atgriezties ranga 1. vietā. "Major" turnīros Vudss nav uzvarējis kopš 2008. gada "US Open".

Tagadējais ranga pirmais numurs Lūks Donalds dienu izgāja ar PAR, bet Rorijam Makilrojam gāja raibi. Ziemeļīrijas golferim pēdējās divās bedrītēs izdevās gūt divus "birdie", kas ļāva dienu pabeigt ar -3. Jāpiebilst, ka raunda izskaņā Makilroja sistā bumbiņa trāpīja kādam no faniem pa galvu. Cietušais no Rorija mierinājumam saņēma golfera parakstītu cimdu.

"The Open 2012" līderi pēc pirmās dienas

VGolferisValsts+/-Sitieni
1.Adams SkotsAustrālija-664
2.Pols LorijsSkotija-565
Zeks DžonsonsASV-565
Nikolā KolsaērsBeļģija-565
5.Brānds SnedekersASV-466
6.Ērnijs ElssDĀR-367
Baba VatsonsASV-367
Greiems MakdaulsZiemeļīrija-367
Taigers VudssASV-367
Tošinori MutoJapāna-367
Rorijs MakilrojsZiemeļīrija-367
Stīvs StrikersASV-367
Peters HansonsZviedrija-367

Izmantotie resursi:
The Open Championship - Official Site