Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"US Open" čempionam Dešambo sešu sitienu deficīts pirmajā dienā Kalifornijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" čempionam Dešambo sešu sitienu deficīts pirmajā dienā Kalifornijā
Braisons Dešambo. Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien "Torrey Pines" golfa laukumā Sandjego sākās "US Open" izcīņa, pirmajam raundam plānotajā laikā netiekot pilnībā izspēlētam miglas dēļ. Līderu godā ar -4 ir amerikānis Rasels Henlijs un DĀR golferis Luī Ustheizens, bet pagājušā gada čempionam Braisonam Dešambo jau būtisks deficīts ar +2.

"US Open" līderi pēc pirmā raunda: -4 Rasels Henlijs un Luī Ustheizens (16 bedrītes), -3 Frančesko Molinari un Rafa Kabrera Beljo, -2 Brukss Kepka, Zanders Šofelī, Heidens Baklijs, Hideki Macujama, Džons Rams un Sebastjans Munjoss (14).

Pirmais raunds sākās ar pusotru stundu ilgu nokavēšanos miglas dēļ. Tādējādi ceturtdien visiem golferiem 18 bedrītes pirms tumsas iestāšanās izspēlēt neizdevās.

Pagājušā gada čempions Braisons Dešambo, kurš septembrī "Winged Foot" laukumā Ņujorkā uzvarēja ar sešu sitienu pārsvaru, Kalifornijā pirmo dienu izspēlēja ar +2, turklāt 18. bedrītē gūts bērdijs ļāva izvairīties no vēl lielāka deficīta.

Vēl neveiksmīgāka diena bija Filam Mikelsonam, kurš aprīlī ar "PGA Championship" triumfu kļuva par vecāko "major" turnīru čempionu. Pirms divām dienām 51. dzimšanas dienu nosvinējušajam kreilim savā dzimtajā pilsētā notiekošajā turnīrā ir rezultāts -4. Filam trūkst tikai "US Open", lai iegūtu "Grand Slam". Viņš šajā turnīrā sešas reizes finišējis 2.vietā.