Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vestvuds uzvar ASV pēc 12 gadu pārtraukuma

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vestvuds uzvar ASV pēc 12 gadu pārtraukuma
Lī Vestvuds
Foto: AFP/Scanpix

Ar Anglijas labākā golfera Lī Vestvuda uzvaru vakar Memfisā noslēdzās ''St. Jude Classic'' turnīrs. Vestvudam otrais tituls PGA tūrē un pirmais kopš 1998. gada.

Turnīra pēdējā kārta vakar noslēdzās dramatiski. Vestvudam vienubrīd bija divu sitienu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, taču anglis sev raksturīgi to ''izsēja'', ļaujot konkurentiem viņu noķert. Konkurenti bija zviedrs Roberts Karlsons un viņa vārda brālis no ASV Garigus. Pēdējam bija teicama iespēja izraut uzvaru.

Viņam pēdējās bedrītes veikšanai bija iespēja izmantot sešus sitienus. Šajā bedrītē PAR bija četri sitieni. Garigusam pagalam neveicās, un 72. bedrīte veikta ar septiņiem sitieniem. Garigus kopā ar Vestvudu un Karlsonu bija spiesti trijatā papildus bedrītēs noskaidrot čempionu. Garigus izstājās jau pēc pirmās bedrītes, bet abiem Eiropiešiem uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas vēl trīs bedrītes. Pēdējā no tām, pateicoties birdie, pārāks bija Vestvuds.

37 gadus vecajam anglim otro reizi izdevies uzvarēt kādā no PGA tūres turnīrā. Tas ir viņa pirmais panākums ASV laukumos kopš 1998. gada, kad viņš triumfēja Ņūorleānā notikušajā ''Freeport-McDermott Classic'' turnīrā. Viņa kontā kopumā 32 tituli.

Memfisā notikušais turnīrs bija pēdējais pirms gada otrā ''Grand Slam'' turnīra. Pasaules vadošie golferi devušies uz Peblbīču, kur ceturtdien sāksies ''US Open'' cīņas.

Izmantotie resursi:
pgatour.com