Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Macujama ar teicamu otro raundu izvirzās "PGA Championship" līderos

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Macujama ar teicamu otro raundu izvirzās "PGA Championship" līderos
Hideki Macujama
Foto: Sipa USA/Scanpix

Golfa spēlei bīstamu laikapstākļu dēļ piektdien neizdevās pabeigt "PGA Championship" otro raundu. No finišējušajiem golferiem līderu godā ar rezultātu -8 atrodas amerikānis Džons Kisners un japānis Hideki Macujama.

Lietus un negaiss "Quail Hollow" golfa klubā Šārlotē tika solīts jau iepriekš un lielā daudzumā, it īpaši turnīra noslēgumā jeb svētdien, kad plānots izspēlēt pēdējo raundu. "PGA Championship" ietvaros jau sesto gadu pēc kārtas ir vismaz viena pauze, kas notikusi nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ. Piektdien tika zaudētas gandrīz divas stundas.

Pēc pirmajiem diviem raundiem nelielā atrāvienā atrodas gan ceturtdien, gan piektdien ar 67 sitieniem nospēlējušais Kevins Kisners un lielisku otro raundu aizvadījušais Hideki Macujama, kuram piektdien 64 sitienu raunds.

Ranga 3. vietā esošais japānis turpina lielisko augustu – viņš pagājušajā nedēļā Akronā uzvarēja prestižajā "Bridgestone Invitational", kas ir viens no "World Golf Championships" sērijas turnīriem. Neviens no abiem pašreizējiem līderiem līdz šim nav uzvarējis "major" turnīros, bet 3. vietā esošais Džeisons Dejs (-6) savu vienīgo "major" trofeju ieguva tieši "PGA Championship", kur uzvarēja 2015. gadā.

Džordana Spīta misija 24 gadu vecumā kļūt par jaunāko golferi ar iegūtiem visiem četriem lielajiem tituliem, visticamāk, cietīs neveiksmi. Spītam ir rezultāts +3 jeb 11 sitienu deficīts. "PGA Championship" vēsturē neviens golferis nav spējis uzvarēt ar tik lielu deficītu pēc 36 bedrītēm.

Karjeras 100. "major" turnīru ar apmierinošu rezultātu nespēja atzīmēt Fils Mikelsons un Ērnijs Elss. Amerikānim +11, bet DĀR golferim +8 liek izstāties jau sacensību pusceļā. Turnīrs jau beidzies arī pagājušā gada čempionam Džimijam Volkeram.

"PGA Championship 2017" līderi pēc otrā raunda

VGolferisValsts+/-R1R2Summa
1.Kevins KisnersASV-86767134
Hideki MacujamaJapāna-87064134
3.Džeisons DejsAustrālija-67066136
4.Frančesko MolinariItālija-57364137
Luī UstheizensDĀR-57067137

Visi rezultāti: Leaderboard | 2017 PGA Championship at the...