Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Dafners Ņujorkā neaizsniedzas līdz "major" rekordam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dafners Ņujorkā neaizsniedzas līdz "major" rekordam
Džeisons Dafners - bez emocijām
Foto: AFP/Scanpix

Par Ņujorkā notiekošā "PGA Championsip" līderi kļuvis ASV golferis Džeisons Dafners, kuram sacensību vidusdaļā ir divu sitienu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem. Dafneram piektdien pietrūka viena sitiena, lai izceltos ar "major" turnīros labāko raundu.

Sacensību otro dienu "Oak Hill Country Club" golfa laukumā ar -5 līderu godā sāka amerikānis Džims Fjuriks un austrālietis Adams Skots. Kamēr Fjuriks bija starp vēlāk startējušajiem, vairākiem golferiem izdevās viņam uz brīdi tikt garām, taču Fjuriks savu vārdu tomēr pateica.

Dienas labākais raunds piederēja Džeisonam Dafneram, kuram pavisam nedaudz pietrūka, lai pārrakstītu golfa vēsturi. Savu labāko "major" rezultātu ar 2. vietu tieši "PGA Championship" pirms diviem gadiem sasniegušais Dafners izcēlās ar 63 sitienu raundu, kas ir atkārtots labākais rezultāts "major" turnīru vēsturē.

Ar 63 sitieniem augstākās raudzes turnīros raunds iziets 26. reizi. Dafners kļuva par 24. golferi, kuram izdevies tik iespaidīgs rezultāts. Un tas varēja būt vēl labāks, jo Dafners pēdējā bedrītē netrāpīja ne pārāk sarežģītu "birdie" bumbiņu. Ierasti bez emocijām spēlējošais Dafners izvēlējās spēlēt droši, rekordu atstājot neskartu – 62 sitienu raunds tā arī nevienam "major" turnīros pagaidām nav bijis pa spēkam.

Dafners ar rezultātu -9 ir turnīra pusceļa līderis. Tas viņam nav nekas jauns – 2011. gadā Dafners bija "PGA Championship" 36 bedrīšu līderis, bet pērn pēc piektdienas atradās "Masters" vadībā. Pašreiz Ņujorkā divus sitienus no viņa atpaliek jau pieminētie Skots un Fjuriks, kuriem pievienojies Mets Kučars.

Pagājušā gada čempions Rorijs Makilrojs faktiski atvadījies no cerībām aizstāvēt titulu. Ziemeļīrijas golferis raunda pirmajā pusē balansēja uz netikšanu pāri "cut", taču beigās savācās, raundu pabeidza a četriem "birdie" pēdējās septiņās bedrītēs un summā pēc 36 bedrītēm ar PAR ieņem dalītu 29. vietu.

Taigeram Vudsam par vienu sitienu sliktāks rezultāts (+1) jeb 10 sitienu deficīts attiecībā pret Dafneru. Taigers raundu pabeidza ar "bogey", kas gan bija progress, salīdzot ar pirmo dienu. Tad viņam pēdējā bedrītē divkāršs "bogey". Ja nenotiks liels brīnums, Vudss piekto gadu pēc kārtas noslēgs bez "major" titula.

"PGA Championship" līderi pēc 2. raunda

VGolferisValsts+/-R1R2Summa
1.Džeisons DafnersASV-96863131
2.Adams SkotsAustrālija-76568133
Mets KučarsASV-76766133
Džims FjuriksASV-76568133
5.Džastins RouzsAnglija-66866134
Henriks StensonsZviedrija-66866134
7.Roberts GarigussASV-56768135
Stīvs StrikersASV-56867135

Visi rezultāti pieejami šeit.

     [+] [-]

, 2013-08-10 12:20, pirms 11 gadiem
Man ir nelaba aizdoma, ka Woods varētu 3 kārtā uzsist kaut ko tuvu 63, ja protams savedīs galvu kārtībā par nevaiksmēm pirmajā/otrajā dienā. Lai vai kā tad nekas nereals tas nav, un šī brīža Top4 ne vienu reizi vien ir pierādījuši to ka bieži nodreb pēdējās divās dienās. Mana prognoze uzvarētajam nebūs ne vairāk kā -12.