Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Golfa spēles laikā ziedos sešus mēnešus vecai Mārupes meitenītei

Jānis Celmiņš

Golfa spēles laikā ziedos sešus mēnešus vecai Mārupes meitenītei
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 12.jūnijā notiks tradicionālais golfa turnīrs "Līgo kauss", kuru kopā ar golfa klubu "Viesturi" organizēs DnB NORD Banka. Sacensību dalībniekiem būs iespēja ikkatrā golfa bedrītē ziedot līdzekļus sešus mēnešus vecajai mārupietei Līgai Pārslai, kas piedzima ar trisomiju jeb Dauna sindromu. Lai gan slimība nav ārstējama, ir iespējams būtiski uzlabot bērna dzīves kvalitāti, un pasaules prakse liecina, ka rezultāti var būt pat ļoti labi.

Labdarības Līgo kausa izcīņas noteikumu būtība Latvijas golferiem jau ir labi zināma, nodrošinot iespēju laukumā pārbaudīt, cik augstu rezultātu deviņu bedrīšu stableford spēlē var sasniegt, ja par ziedojuma tiesu iespējams atkārtot neizdevušos sitienus.

Katra Līgo kausa izcīņas dalībnieka pirmais ziedojums būs 20 latu reģistrācijas maksa, savukārt rīkotāji būs gādājuši par dalības un green fee izdevumu segšanu visiem golferiem.

Atšķirībā no citām sacensībām šoreiz par nelielu, bet taisnīgu kompensāciju varēs atkārtot neizdevušos sitienus. Kļūmīgu sitienu starta vietā varēs anulēt ar 10 latu ziedojumu, bet citur laukumā atkārtots sitiens būs 5 latu vērtē. Savukārt bumbiņas pozīcijas uzlabošana jebkur laukumā ziedotāja kontā nozīmēs 2 latu vērtu ierakstu.
Visi dalībnieki būs aicināti jo īpaši kritiski izvērtēt ikkatras savas darbības atbilstību golfa noteikumiem - pārkāpumu gadījumā katrs soda punkts pārvērtīsies 10 latu ziedojumā.

Jebkurš ar golfu saistīts maksājums turnīra dienā kļūs par simtprocentīgu ziedojumu, bet nepagurt golferiem laukumā palīdzēs izbraukuma pitstopi.

"Viesturu" īpašnieka Igora Mališkova sadarbībā ar DnB NORD Private Banking rīkotajā pasākumā ir aicināti gan golfa spēlētāji, gan viņu ģimenes locekļi un draugi, jo būs gādāts par visiem pievilcīgām laika pavadīšanas iespējām.

Sacensību dalībniekiem būs garantēta iespēja ne tikai briedināt ziedojumu vācelīti, jo tiks pasniegtas arī visdažādākās papildu balvas. Katras bedrītes izspēlē būs paredzēta īpaša balva, un rīkotāji gādās par apaļām deviņām šādām nominācijām. Protams, bez īpašas sumināšanas nepaliks spēlētājs, kam izdosies kādā bedrītē iesist tik netveramo hole in one, turklāt organizatori uzņemsies veiksminieka vietā izpildīt visus nerakstītos noteikumus, kas paredz nelielu svētku sarīkošanu saviem spēles partneriem un citiem laukumā bijušajiem spēlētājiem.

Garlaicīgi nebūs arī tiem, kam par golfa spēli pagaidām ir teorētiska un varbūt pat pagalam neskaidra izpratne. Būs gan iespēja izmēģināt savus pirmos sitienus, gan varēs piedalīties dažādās atrakcijās, kā arī sniegt savu artavu ziedojumu briedināšanā.

Speciālā mūsu veidotā kinoteātrī būs iespēja noskatīties jauku filmu par golfa dzīvi – dokumentāla mākslas filma būs Jūsu rīcībā. Tāpat kopīgi veidosim sevišķo Viesturu golfa laukuma kulinārijas rekordu Mārtiņa Sirmā uzraudzībā.
Turnīra noslēgumā visus gaidīs dažādi gardumi un svētku koncerts, kā arī lielākā ziedotāja sumināšana.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-11 01:39, pirms 13 gadiem
Diez cik muusu taa saucamie oligarhi ir noziedojushi labdariibai ?