Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Spīts izsēj pārsvaru, sestdien spēlēs kopā ar Makilroju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spīts izsēj pārsvaru, sestdien spēlēs kopā ar Makilroju
Rorijs Makilrojs
Foto: AFP/Scanpix

Sezonas pirmajā golfa "major" turnīrā tomēr būs intriga, jo "Masters" titula aizstāvēšanas misiju pārliecinoši sākušais Džordans Spīts otrajā dienā nospēlēja nesekmīgi, izsējot piecu sitienu pārsvaru. Spīta tuvākais sekotājs Rorijs Makilrojs ir tikai viena sitiena attālumā, abi sestdien spēlēs kopā pēdējā grupā.

Arī turnīra otrajā dienā Ogastā bija ļoti vējaini apstākļi, kas bija pat vēl sarežģītāki nekā pirmajā raundā. To ar rezultātu zem PAR pabeidza 20 golferi, bet pēc 36 bedrītēm "mīnusos" ir vairs tikai septiņi spēlētāji. Visiem pa priekšu arvien soļo pagājušā gada čempions Džordans Spīts, kurš gan vairs nav komfortablā vadībā.

Spīts pirmo dienu pabeidza ar divu sitienu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, bet piektdien viņa atrāviens vienubrīd bija mērāms ar pieciem sitieniem. Amerikānis līdz turnīra 23. bedrītei nebija pieļāvis nevienu kļūdu, tiekot līdz rezultātam -8. Tad sākās ļoti nestabila spēle, dienas piektajā bedrītē izceļoties ar "double bogey".

Spīts spēlēja kā pa viļņiem un, tikai pateicoties pēdējā bedrītē izglābtam PAR, palika vienvadībā arī pēc otrā raunda. Spītam gan 16., gan 17. bedrītē "bogey". Kad viņš 18. bedrītē trāpīja bumbiņu smiltīs, šķita, ka "bogey" sērija sasniegs jau trīs bedrītes pēc kārtas, taču čempionam izdevās nospēlēt precīzi.

Spītam vienu sitienu zaudē Rorijs Makilrojs, kurš ar rezultātu -3 ilgi bija līderis kluba mājā. Viņam pietrūkst "Masters" titula, lai savāktu pilnu "major" trofeju komplektu. Makilrojs sestdien spēlēs pēdējā grupā kopā ar Spītu. Abiem tā būs pirmā reize vienā grupā "major" turnīros pēdējos divos raundos.

Makilrojs pie 2. vietas pēc 36 bedrītēm tika pēc pamatīgas amerikāņa Braisa Dešambo izgāšanās pēdējā bedrītē. Viņš tajā ieradās ar rezultātu -3, bet ar pirmo sitienu bumbiņu raidīja ārpus laukuma robežām. Piedzīvojumi noveda pie trīs sitienu zaudēšanas. 22 gadus vecais Dešambo ir pašreiz ASV amatieru un vienlaicīgi arī NCAA čempions, tikai otro reizi startējot "major" turnīros. Atrodoties dalītā 8. vietā, Dešambo savā "Masters" debijā ir turnīra labākais amatieris.

2. vietā vai augstāk pēc 36 bedrītēm Makilrojs Ogastā pēdējo reizi bija 2011. gadā, kad bija līderis, taču turnīru pabeidza neveiksmīgi, finišējot 15. vietā. Tikmēr Spīts ir tikai otrais "Masters" čempions, kurš nākamajā sezonā atradies vadībā pēc pirmajiem diviem raundiem. Pirmais bija Arnolds Pālmers 1959. gadā, toreiz finišējot 3. vietā.

Ranga līderis Džeisons Dejs otrajā dienā nospēlēja vēl neveiksmīgāk nekā pirmajā (attiecīgi 72 un 73 sitieni), Spītam zaudējot piecus sitienus. Un varēja būt krietni lielāks deficīts.

43. un karjeras pēdējo "Masters" turnīru jau pabeidzis divkārtējais čempions Toms Vatsons (1977, 1981), kurš pirmajos divos raundos sakrāja +8. Tas bija par diviem sitieniem sliktāks rezultāts nekā "cut" līnija. Astoņu "major" titulu īpašnieks no Ogastas pavadījās milzīgu ovāciju pavadībā.

"Masters 2016" Top 7 pēc otrās dienas

VGolferisValsts+/-R1R2Summa
1.Džordans SpītsASV-46674140
2.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija-37071141
3.Denijs LīDienvidkoreja-26874142
Skots PīrsijsASV-27072142
5.Brands SnedekersASV-17172143
Sorens KjeldsensDānija-16974143
Hideki MacujamaJapāna-17172143

Visi rezultāti redzami šeit.