Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Latvijai dubultuzvara PČ galda hokejā

Latvijai dubultuzvara PČ galda hokejā
Atis Sīlis

No 7. līdz 9. jūnijam Norvēģijas pilsētā Stavangerā norisinājās 2013. gada Pasaules čempionāts galda hokejā. Pasaules čempiona gods pirmo reizi ticis latvietim Atim Sīlim, kurš finālā uzveica savu tautieti, kluba biedru un draugu – Edgaru Caicu, kuram vicečempiona tituls.

Latvijas izlase uz Stavangeru devās 16 cilvēku sastāvā – trīs junioru, trīs sieviešu, trīs veterānu konkurencē, kā arī 7 pieaugušo konkurencē. Pirmajā dienā tika dalītas medaļas nomināciju sacensībās – sieviešu, junioru un veterānu – gan individuālajās, gan komandu kategorijās. Vispirms tika izspēlētas komandu sacensības, kur mūsējo junioru (Edžus Kaņeps, Andris Liepiņš un Gints Lasmanis) un sieviešu (Baiba Dace Ozoliņa, Laima Kamzola un Gundega Paķe) komandas izcīnīja Pasaules vicečempionu titulus, finālos piekāpjoties Krievijas komandām. Mūsu veterānu komandai – 7.vieta. Dienas otrajā pusē tika izspēlēti individuālie turnīri, kur no mūsējiem vislabāk veicās Baibai Dacei Ozoliņai. Pirmo reizi Pasaules sieviešu čempionātā tika izcīnīta bronzas medaļa, finālā par trešo vietu pārspējot zviedrieti Karolīni Eriksoni.

Pasaules čempionāta otrajā dienā tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības pieaugušo konkurencē un arī izšķirošie mači komandu sacensībās. Kā iepriekšējos čempionātos, arī šajā mūsu komanda bija starp favorītiem un arī šoreiz to apliecināja – otro reizi pēc 4 gadu pārtraukuma iekļūstot finālā, kur pretī stājās atkal Krievijas izlase. Pēc daudzsološas pirmās kārtas, kurā mūsējie bija vadībā 4:1, tālāk vairs neveicās tik labi un jau trešo reizi nācās atzīt Krievijas komandas pārsvaru šajā čempionātā. Mūsējiem sudrabs un vicečempionu tituls.

Šodien, pēdējā čempionāta dienā tika noskaidrots uzvarētājs prestižākajā klasē – pieaugušo konkurencē. Arī šajā nominācijā starp favorītiem bija mūsējie – Atis Sīlis un Edgars Caics. Iepriekš mūsējie pie medaļām šajā konkurencē nebija tikuši, taču šoreiz tas tika labots. Aizvadot cīņas finālgrupā (TOP 64), labākie 24 spēlētāji aizvadīja vēl izslēgšanas spēles. Šajā turnīra stadijā iekļuva pieci mūsu sportisti – iepriekš pieminētie Caics un Sīlis, Edgars Mucenieks, Jevgēņijs Zaharovs un Valts Smagars. Līdz pusfinālam tika abi favorīti – Caics un Sīlis, kur viņiem attiecīgi pretī stājās divkārtējais Eiropas čempions Ahti Lampi (Somija) un pašreizējais Eiropas čempions Maksims Borisovs (Krievija).

Abos pusfinālos ritēja spraiga un nervus stindzinoša cīņa, kurā bija nepieciešamas visas septiņas spēles (izšķirošajos mačos uzvarētājs tiek noskaidrots sērijā līdz kāda spēlētāja 4 uzvarām). Negaidīti un patīkami, ka izšķirošajās – septītajās sērijas cīņās – uzvarēja abi mūsu sportisti, kas nozīmēja, ka Pasaules čempionātā būs latviešu fināls, kas ir fenomenāls sasniegums latviešu sportā.

Finālā ar rezultātu 4:1 uzvaru izcīnīja Atis Sīlis. Rezultāti pa spēlēm sekojoši – 4:2, 1:6, 3:2, 7:1 un 3:2, turklāt pēdējā spēlē uzvarētāju bija nepieciešams noskaidrot pagarinājumā, kurā zelta vārtus iemeta Sīlis.
Līdz ar to – turpmākos divus gadus Pasaules čempiona kauss glabāsies Latvijā. Arī sudrabs un vicečempiona tituls ceļo uz Latviju – Edgaram Caicam.

Informāciju sagatavoja:
Mikus Saulītis
Latvijas Galda hokeja federācija

  +2 [+] [-]

, 2013-06-09 21:33, pirms 11 gadiem
SENSACIONĀLI!!!!!

APSVEICU!!!!!!!

     [+] [-]

, 2013-06-09 21:42, pirms 11 gadiem
Malači.

     [+] [-]

, 2013-06-09 21:43, pirms 11 gadiem
Sīlis un Caics labākie!!!

     [+] [-]

, 2013-06-09 22:15, pirms 11 gadiem
APSVEICU!

     [+] [-]

, 2013-06-09 22:27, pirms 11 gadiem
Ko tad tu nepiedalījies?
sauliits rakstīja: SENSACIONĀLI!!!!!


APSVEICU!!!!!!!

     [+] [-]

, 2013-06-09 22:41, pirms 11 gadiem
uz Dināmo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-09 23:40, pirms 11 gadiem
Jau gadiem ilgi abi uz to pakāpeniski gāja, nu tad beidzot arī izdevās!!! Apsveicu!

     [+] [-]

, 2013-06-10 11:07, pirms 11 gadiem
nu pirksti, šiem čaliem, veikli malači.

     [+] [-]

, 2013-06-10 15:10, pirms 11 gadiem
Čusāā