Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Galda hokejā jauni Latvijas čempioni trīs dažādās nominācijās

Galda hokejā jauni Latvijas čempioni trīs dažādās nominācijās
2014. gada Latvijas veterānu čempions - Sergejs Mihejevs

Pagājušajā sestdienā Inčukalnā norisinājās Latvijas čempionāts galda hokejā trīs nominācijās - junioru, sieviešu un veterānu kategorijās. Interesanti, ka uzvarētāji katrā no nominācijām čempiontitulu ieguva pirmo reizi. Junioru kategorijā uzvarēja rīdzinieks Sandis Kristaps Lagzdiņš, sieviešu kategorijā uzvarēja Laima Kamzola no Ventspils, bet veterāniem - rīdzinieks Sergejs Mihejevs.

Latvijas čempionāts sievietēm

Latvijas sieviešu čempionātā šogad nācās iztikt bez četrkārtējās un arī pašreizējās čempiones Baibas Daces Ozoliņas, līdz ar to paverot lielas iespējas inčukalnietei Ilzei Zucei-Tenčai, kas līdz ar Baibas neierašanos bija galvenā favorīte uz uzvaru. Tomēr pēdējo gadu laikā strauji progresēja ventspilniece Laima Kamzola, kas solīja interesantu cīņu.
Kvalifikācijas cīņās, vienīgo neizšķirtu piedzīvojot pret Zuci-Tenču, uzvarēja tieši Laima. Otrajā vietā Ilze Zuce-Tenča, bet trešajā nedaudz par pārsteigumu cita ventspilniece Elēna Rācenāja. Līdz finālam bez problēmām aizkļuva Ilze, kam 1/4finālā un 1/2finālā tikai viens zaudējums. Ar lielākām problēmām saskārās Laima, kas 1/2 finālā tikai ar 4:3 sērijā izrāva vietu finālā.
Diemžēl finālā izpalika intriga, jo tajā pārliecinoši triumfēja jaunā ventspilniece Laima Kamzola, uzvarot Ilzi ar 4:1 sērijā (spēlēs - 3:1; 6:1; 1:3; 5:1; 3:1). Mazajā finālā bija lielāka spriedze, kur Gundega Paķe savu pretinieci Elīnu Galu uzveica ar 4:2.

Latvijas čempionāts veterāniem

Latvijas veterānu čempionātā piedalījās 1974. gadā un agrāk dzimušie spēlētāji. Pirmo reizi tajā piedalījās Sergejs Mihejevs, kurš šo slieksni sasniedza šogad un arī tika uzskatīts par galveno pretendentu uz uzvaru visā turnīrā. Par viņa galveno konkurentu tika uzskatīts ventspilnieks Aleksandrs Žernovojs, kurš labākā veterāna titulu izcīnīja pagājušajā gadā. Tomēr, lai nu kā, bet turnīra scenārijs paredzēja, ka abiem jāspēlē tieši 1/2 finālā, jo kvalifikācijas kārtā uzvarēja Raimonds Īša no Rīgas, atstājot Sergeju un Aleksandru attiecīgi 2. un 3. vietā.
1/4 finālā savus pretiniekus bez problēmām uzveica visi pirmajā četriniekā finišējušie veterāni. Arī 1/2 finālā iztika bez intrigas - Raimonds Īša ar 4:0 uzveica Ilgvaru Pavlovski, bet otrajā pārī nedaudz negaidīti pārliecinoši savas čempiona pilnvaras nolika Žernovojs, atzīstot Mihejeva pārsvaru ar 0:4.
Līdz ar to finālā turnīra debitants Sergejs Mihejevs pret pagājušā gada vicečempionu Raimondu Īšu. Vadoties pēc Pasaules veterānu reitinga, pārliecinošs favorīts bija Mihejevs, kam 10. vieta, savukārt Īšam 45. vieta. Tomēr dzīvē pierādījās pretējais, jo uzvarētāja noskaidrošanai tika izspēlēts maksimumālais spēļu skaits. Tikai septītās spēles pagarinājumā Sergejs Mihejevs iemeta laimīgo zelta ripu un triumfēja savā debijas turnīrā - 4:3 sērijā (spēlēs - 2:1; 1:4; 3:1; 3:4OT; 2:1; 1:2OT; 2:1OT). Cīņā par trešo vietu, lai arī pirmās divas spēles uzvarēja Ilgvars Pavlovskis, atlikušajās četrās savu pārākumu pierādīja Aleksandrs Žernovojs, kurš pagājušā gada zeltam nu pievienoja bronzu. Savukārt Ilgvars, bez izcīnītās 4. vietas veterānu kategorijā, bija labākais Super veterānu kategorijā, kam gan nenotika atsevišķs turnīrs, bet tika ņemti vērā turnīra rezultāti tiem spēlētājiem, kas dzimuši 1964. gadā un agrāk.

Latvijas čempionāts junioriem

Kā ik gadu, vislielākais dalībnieku skaits ir Latvijas junioru čempionātā, kurā piedalījās 1996. gadā un vēlāk dzimušie spēlētāji. Iepriekšējie čempioni ir jau sasnieguši pilngadību, tāpēc jau pirms turnīra bija skaidrs, ka būs jauns Latvijas čempions junioru kategorijā. Par favorītu, līdzīgi kā iepriekšējos gados, tika uzskatīts skrundinieks Gints Lasmanis, bet konkurenci viņam sastādīt solījās rīdzinieks Sandis Kristaps Lagzdiņš, inčukalnietis Filips Buhtujevs un kluba biedrs Edgars Vītols.
Visi četri, kā iepriekš būtu sarunājuši, bez problēmām kvalificējās 1/2 finālam, kur savā starpā sadalīja medaļu komplektu. 1/2finālā tikās Lagzdiņš pret Lasmani un Buhtujevs pret Vītolu, kas solīja interesantas cīņas. Tomēr tas izpalika, jo Lagzdiņš un Buhtujevs saviem pretiniekiem neatstāja nekādas cerības - rezultāti sērijās attiecīgi 4:0 un 4:1.
Finālu ar pārliecinošu 5:0 uzvaru uzsāka Lagzdiņš uz ko Buhtujevs atbildēja ar minimālām, tomēr divām uzvarām, izvirzoties vadībā ar 1:2. Tomēr tas arī bija viss, jo atlikušajās trijās spēlēs Lagzdiņš ielaida vien divus vārtus un svinēja uzvaru visā turnīrā. Jau tagad ir skaidrs, ka nākamgad Sandis vecuma limita dēļ savu titulu vairs nevarēs aizstāvēt, kamēr Filips pagājušajā gadā izcīnītajai bronzai un šogad izcīnītajam sudrabam centīsies beidzot pievienot zeltu. Cīņā par trešo vietu skrundinieku derbijā par bronzas medaļu ieguvēju kļuva Gints Lasmanis, ar 4:2 sērijā uzveicot Edgaru Vītolu.

     [+] [-]

, 2014-04-08 23:08, pirms 10 gadiem
Labākais