Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

"BJC Laimīte" uzvar Latvijā un dodas uz Pasaules klubu čempionātu

"BJC Laimīte" uzvar Latvijā un dodas uz Pasaules klubu čempionātu
2014. gada Latvijas komandu čempioni - "BJC Laimīte" (Sandis Lagzdiņš, Atis Sīlis, Andris Liepiņš, Edgars Caics)

Vakar 6. aprīlī norisinājās Latvijas komandu čempionāts galda hokejā. Pēc 4 gadu pārtraukuma pārliecinoši par uzvarētājiem kļuva "BJC Laimīte", kas finālā uzvarēja Inčukalna galda hokeja kluba otro sastāvu. Bronza - Skrundas galda hokeja klubam.

Latvijas komandu čempionātā piedalījās 16 komandas, kuru vidū bija arī viena komanda no Lietuvas - "THC Vilnius". Aizvadot kvalifikācijas spēles, augstākajai līgai (labākās 8 komandas) iekļuva trīs Inčukalna GHK komandas, pa divām komandām no "BJC Laimīte" un "VJN Ventspils" un Skrundas komanda.

Izslēgšanas spēlēm kvalificējās četras labākās, kuras izkristalizējās jau pašā sākumā - BJC Laimīte ar Pasaules čempionu Ati Sīli un vicečempionu Edgaru Caicu priekšgalā, Inčukalna GHK pirmie divi sastāvi un Skrundas GHK.

Uzvarot augstākajā līgā, sev izdevīgākās pozīcijas izcīnīja Inčukalna GHK pirmā komanda, kam 1/2 finālā pretī stājās principiālākie pretinieki - Inčukalna GHK otrā komanda. Otrā pusfinālā BJC Laimīte pret Skrundiniekiem.

Inčukalniešu derbijā jau no pirmās kārtas nelielu vadību pārņēma otrais sastāvs, kas savu pārsvaru noturēja līdz beigām un uzvarēja ar 8:6, uzvarot pirmo sastāvu 1/2 finālā otro gadu pēc kārtas un iekļūstot finālā. Atgādināšanas vērts ir fakts, ka arī pagājušajā gadā Inčukalna GHK 2 sastāvs ne tikai tika finālā, bet arī kļuva par čempioniem, tāpēc šogad vajadzēja aizstāvēt šo titulu.

Bez intrigas aizritēja otrs pusfināls, kurā BJC Laimīte pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal bija savā spēcīgākajā sastāvā un uzvarēja Skrundas komandu ar 11:3. Līdz ar to - finālā Inčukalna GHK 2 pret BJC Laimīte.

Vēl mazāka intriga norisinājās finālā, kurā, pēc svarīgās uzvaras 1/2finālā, Inčukalna GHK 2 vairs nespēja atrast motivāciju un kapitulēja ar 0:11. Līdz ar to BJC Laimīte kļuvusi par pieckārtējiem Latvijas galda hokeja čempioniem.

Cīņā par trešo vietu jau pirmajā kārtā drošā vadībā izvirzījās Skrundas komanda un atlikušajās trijās kārtās, noturot iegūto pārsvaru, izcīnīja bronzas medaļas.


Jau šonedēļ uz Pasaules klubu čempionātu Čehijā dosies BJC Laimīte, kas dosies aizstāvēt pirms diviem gadiem izcīnīto Pasaules čempionu titulu. Tajā pašlaik ir pieteikušies 32 klubi no 10 valstīm.
Novēlēsim veiksmi mūsējiem!