Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" zaudē, Livonijas kauss ceļo uz Igauniju

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Skonto" zaudē, Livonijas kauss ceļo uz Igauniju
Igors Tarasovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien "Skonto" hallē Rīgā tika aizvadīta Livonijas kausa izcīņas spēle futbolā starp Latvijas un Igaunijas čempionvienībām - attiecīgi "Skonto" un Tallinas "Flora". Mačā ar 2:0 pārāki izrādījās igauņi, tādējādi trofeju iegūstot savā īpašumā.

Maču jaunajā mākslīgā zālāja laukumā "Skonto" hallē rīdzinieki uzsāka, tērpti Kappa formas ražotās formās, ar kurām Latvijas čempioni spēlēs gaidāmajā sezonā. Livonijas kausa izcīņas mačā pretī stājās Igaunijas stiprākā vienība Tallinas "Flora", taču arī spēles tiesneši bija no Igaunijas... "Skonto" sastāvā uzbrukumā trūka savainotā brazīlieša Žuniora (tāpat nespēlēja Aleksandrs Cauņa, kurš jau atgriezies no pārbaudes Maskavas "CSKA" un nu gaida atbildi no krievu puses), toties atpakaļ no neveiksmīgās atrādīšanās kazahu "Tobol" bija Juris Laizāns, kurš gan laukumā devās vien otrajā puslaikā.

Pirmajā puslaikā labāk izskatījās "Flora", kas vairākkārt radīja haosu "Skonto" soda laukumā (vienreiz igauņu tālsitiens atdūrās pret Ikstena sargāto vārtu pārliktni). Tiesa, arī skontiešiem netrūka iespēju gūt vārtus - vislabākais moments bija Denisam Kačanovam, kurš no neliela attāluma ar galvu sita garām kreisajam stūrim. Savu nelielo pārsvaru igauņi prata pārvērst arī pozitīvā rezultātā - 41. minūtē Erons Krillo izrāvās pa labo malu un, apsteidzot Maksimenko, raidīja bumbu garāk arī Ikstenam - 1:0.

Otrajā puslaikā abas komandas pamazām veica izmaiņas sastāvos, un, mačam ritot uz beigu pusi, cīņa kļuva visai atklāta un brīžiem arī parupja. Lai arī ne pilnībā, taču spēli savos grožos ciešāk turēja igauņi, kuri 74. minūtē palielināja savu pārsvaru - augumā raženais Sanders Posts vārtu priekšā saņēma partnera piespēli un vēlreiz pārspēja Ikstenu. "Skonto" drīz vien bija lieliska iespēja atspēlēties - igauņu soda laukumā vārtsargs nogāza Mingazovu, taču Igors Tarasovs piešķirto pendeli raidīja pa vārtu stabu. Pēc nepilnām divām minūtēm bumba soda laukumā atklāti skāra "Flora" aizsarga roku, taču acīmredzot mača arbitrs divus 11 metru soda sitienus pēc kārtas piešķirt nevēlējās, šo situāciju ignorējot. Līdz ar to par Livonijas kausa ieguvējiem kļuva "Flora" futbolisti, kamēr "Skonto" gatavošanās posmā jaunajai sezonai piedzīvojuši otro zaudējumu pēc kārtas.

Livonijas kausa izcīņa

Skonto FC - Tallinas Flora 0:2 (0:1)

Vārti: Krillo, Posts.
Skonto: Ikstens; Kačanovs, Smirnovs, Dubra, Maksimenko (Rode 43'), Mingazovs, Fertovs (Laizāns 68'), Tarasovs, Siņeļņikovs, Blanks (Pētersons 68'), Fabinju.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-29 17:32, pirms 13 gadiem
Zajebis

  +4 [+] [-]

, 2011-01-29 17:46, pirms 13 gadiem
Maksimenko un Ikstens savarija ziepes... Ir informacija par Caunas un Dubras transferiem ?
Slēpts komentārs: Hose Girtinho
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-29 18:43, pirms 13 gadiem
BEfast rakstīja: Maksimenko un Ikstens savarija ziepes... Ir informacija par Caunas un Dubras transferiem ?
Nu Cauņa ir atgriezies no pārbaudes Maskavā. Diez ko pozitīvi gan laikam neizskatās, jo CSKA spēlētāji šodien un rīt iziet medicīniskās pārbaudes, bet Cauņa palaists mājās. Tā kā var spriest, ka diez vai kas notiks + vēl ņemot vērā arī diezgan lielo transfēra summu. Par to rakstīts arī parsportu.lv

  +1 [+] [-]

, 2011-01-29 18:45, pirms 13 gadiem
Žēl. Protams, ka varam tagad sākt žēloties par nepiešķirto 11 metru soda sitienu otrajā situācijā, igauņu tiesnešu pietiesāšanu savējiem, taču paši vien esam vainīgi. Iespējas bija, nesanāca realizēt. Protams, ka būtu patīkami dabūt vēl vienu kausu, bet Baltijas čempionu kauss ir Skonto īpašumā, un arī tagad nekāda traģēdija nav notikusi. Jāturpina strādāt un, lai veicas turpmāk.

  +7 [+] [-]

, 2011-01-29 19:18, pirms 13 gadiem
galerija nebūs??
gribas redzēt jaunās formas!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-01-29 19:29, pirms 13 gadiem
pampars3 rakstīja: Kur Andris5 ar ovācijām????
Jefiņ,
prieks dzirdēt ka tā satraucies!
Malači EESTI!

  -2 [+] [-]

, 2011-01-29 20:00, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Jefiņ,
prieks dzirdēt ka tā satraucies!
Malači EESTI!
Tev no skatīšanās gribas ēsti?

  +1 [+] [-]

, 2011-01-29 22:01, pirms 13 gadiem
Helme rakstīja: galerija nebūs??
gribas redzēt jaunās formas!!
Jaa intresanti gan!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-29 23:28, pirms 13 gadiem
Helme rakstīja: galerija nebūs??
gribas redzēt jaunās formas!!
Ieej H-side mājaslapā paskaties - tur ir foto. Forumā vēl futbolasirds ir uztaisījis topiku, kurā norādīts links.

     [+] [-]

, 2011-01-30 09:23, pirms 13 gadiem
Man vienmer patikušas Kappa formas