Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Deniss Ivanovs: "Šai sezonai mērķis var būt tikai viens – zelts"

Agris Suveizda

Deniss Ivanovs: "Šai sezonai mērķis var būt tikai viens – zelts"
Deniss Ivanovs kopā ar komandas biedriem svin kļūšanu par čempioniem
Foto: Māris Greidāns, www.futbolavirsliga.lv

Latvijas futbola čempione "Liepāja" gatavošanos jaunajai sezonai vakar turpināja ar uzvaru SMScredit.lv Ziemas kausā pār "Daugavpili" (1:0). Pēc mača pieredzējušais liepājnieku centra aizsargs Deniss Ivanovs sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka šai sezonai nevar būt cita mērķa kā vien čempionu titula saglabāšana.

"Par 99,9% skaidrs, ka palikšu Liepājā," atzina Deniss Ivanovs. "Visu janvāri meklēju variantus, taču tas, ko piedāvā, mani neinteresē, savukārt tas, ko vēlētos projekta un finansiālajā ziņā, man nav piedāvāts. Pāris piedāvājumi bijuši, taču tie mani neapmierināja."

"Godīgi sakot, nu jau finansiālā puse ir primārā – meklēju labākus finansiālos nosacījumus, nekā tika piedāvāts," Ivanovs turpināja. "Čempionu līga manu lēmumu īsti neietekmē – "Liepājas" lielākais pluss ir tas, ka varu spēlēt mājās. Čempionu līga, protams, ir patīkami, bet vēl patīkamāk ir iespēja būt mājās, spēlēt savā komandā – uzskatu, ka esam labā līmenī. Tāpēc, ja piedāvājums nav izdevīgs, tam pat nepievēršu uzmanību."

Ivanovs piekrita, ka ir jūtams, ka šai sezonai komanda jau gatavojas čempiones statusā: "Protams. Tas bija jūtams jau novembrī. Saprotams, šosezon mums kā čempioniem būs lielāka atbildība, no mums prasīs vairāk [nekā pagājušajā gadā]. Uz mums skatīsies citādi, un pret mums arī spēlēs pavisam citādi. Treniņprocess [pēc Olijara ierašanās] fiziskās gatavošanās ziņā ir pamainījies, ir daudz interesantu un jaunu vingrinājumu. Olijara pieeja ir izteikti eiropeiska, nav vairs "vecās" skolas, kad vienkārši skrējām bez bumbas. Mēs ne tikai smagi trenējamies, bet viss process aizrit arī ļoti patīkamā gaisotnē un noskaņojumā."

Ziemas kausā liepājnieki pagaidām uzvarējuši abās spēlēs, taču iepriekšējā sestdienā tika piedzīvota neveiksme izbraukumā pret Viļņas "Žalgiri" (0:1), kas, atšķirībā no cīņas pret "Mettu"/LU (1:0 rīdzinieku labā), pamatsastāvā laida spēcīgākos vīrus. ""Žalgiris", protams, ir laba līmeņa komanda," teica Ivanovs. "Viņi spēlēja labāk, un mums pirmajā puslaikā vairāk sanāca darbs pie fiziskās kondīcijas bez bumbas."

"Ar tādām komandām ir ļoti interesanti spēlēt, turklāt apstākļi bija labi," Ivanovs turpināja. "Ielaidām gan tikai pašās beigās un pēc standartsituācijas, taču domāju, ka viņi bija pelnījuši gūt vārtus. Kaut gan futbolā gadās visādi – viņi var sist un sist, bet mēs izmantotu vienu momentu un uzvarētu. Beigās varējām iesist, bet kopumā viņi bija izveidojuši pietiekami daudz bīstamu uzbrukumu."

Interesanti, ka vakardienas spēlē pret "Daugavpili" abu komandu sākumsastāvos izgāja pa aizsargam Denisam Ivanovam. 32 gadus vecais "Liepājas" centra aizsargs un 18 gadus vecais "Daugavpils" labās malas aizsargs, kuri laukumā bija tikušies arī iepriekšējās Virslīgas sezonas pēdējā kārtā. Liepājniekam gan bija pārsteigums, ka sanācis spēlēt pret vārda un uzvārda brāli: "Pat dzirdēju, ka viņi kliedza: "Ivanov, Ivanov, mierīgāk," bet es, otrajā puslaikā sēžot uz soliņa, teicu, ka viss kārtībā – jau esmu mierīgs (smejas)."

Sarunas noslēgumā Deniss Ivanovs neslēpa, ka šajā sezonā komanda pat nedomā nolaist iepriekšējā gadā uzstādīto latiņu: "Pēc pagājušās sezonas mērķis, protams, būs tikai zelts. Kluba vadība uzdevumu mums vēl nav izvirzījusi, bet domāju, ka visi tāpat saprot, kāds tas būs."

  +4 [+] [-]

, 2016-01-28 18:23, pirms 9 gadiem
Būtu ļoti superīgi redzēt Liepāju Eiropas Līgā!

  +1 [+] [-]

, 2016-01-28 20:16, pirms 9 gadiem
Liepājai vēl ļoti tāls ceļš ejams kaut vai uz to, lai izietu virslīgas vadošo komandu līmenī. Par eirokausiem uz doto brīdi pat nav jēgas runāt, nedz fiziskā ziņā, nedz pēc komplektācijas. Darāmā ir ļoti daudz. Ja tas kreisais tumšādainais aizsargs vēl kaut cik velk virslīgas līmeni, tad tas viņa ādas krāsas uzbrucējs izskatījās ļoti bāli. Tādu gan nevajag.