Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Audas" zaudē pamatsastāva aizsargu Berjkvistu, līgums ar "Riga" izbeigts

Agris Suveizda

"Audas" zaudē pamatsastāva aizsargu Berjkvistu, līgums ar "Riga" izbeigts
Duglass Berjkvists (#4) tiek sveikts ar vārtu guvumu. Foto: Kristians Putniņš/FK "Auda"

Virslīgas piektās vietas īpašniece "Auda" paziņojusi par šķiršanos no diviem futbolistiem – komandu vairs nepārstāvēs zviedru centra aizsargs Duglass Berjkvists un latviešu labās malas aizsargs Iļja Semjonovs.

Berjkvists pagājušā gada vasarā parakstīja līgumu ar "Riga" un kļuva par Virslīgas vicečempionu, sākot deviņas no savām divpadsmit spēlēm, bet ziemā tika izīrēts sadraudzības klubam "Auda". Berjkvists ātri vien kļuva par vienu no vienības līderiem un 15 spēlēs guva divus vārtus, taču pēc izlašu pauzes vairs nebija ierindā pret "Super Nova" (5:0).

Martā Berjkvistam apritēja 30 gadu. Anglijā uzaugušais zviedrs spilgtāko karjeras posmu aizvadījis nesenā "Chelsea" galvenā trenera Grema Potera vadībā, ar "Ostersund" 2015. gadā iegūstot otro vietu Zviedrijas otrajā līgā, 2017. gadā izcīnot Zviedrijas kausu un no otrās kvalifikācijas kārtas aizcīnoties līdz pat Eiropas līgas 1/16 finālam. Berjkvists spēlējis arī Norvēģijā un Polijā, kara dēļ nedebitēja Ukrainā un uz Rīgu pārcēlās no Zviedrijas "Kalmar".

Semjonovs, kuram martā apritēja 21 gads, iepriekšējā sezonā bija "Super Nova" pamatsastāva aizsargs un aizvadīja 32 spēles, 31 reizi izejot pamatsastāvā. Paaugstinājums uz "Audu" gan neiznāca sekmīgs – komandā viņš tā arī nedebitēja un Virslīgā 16 reižu palika rezervē. Semjonovs arī zaudējis vietu Latvijas U21 izlasē.

Izmantotie resursi:
https://fkauda.lv/Jaunumi?journal_b...
https://rigafc.lv/lv/post/908

     [+] [-]

, 2023-06-28 12:00, pirms gada
Ļoti žēl. Noteikti bija viens no līderiem uz laukuma, tagad Audai jāmeklē kāds vietā, problēmas ar soliņa dziļumu jau bija iepriekš ar visu Bergkvistu