Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Banzai! "Valmiera" pavēsta par divu japāņu flanga spēlētāju pievienošanos

Emils Ozerinskis

Banzai! "Valmiera" pavēsta par divu japāņu flanga spēlētāju pievienošanos
Jusuke Omori un Karloss Djūks. Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola Virslīgas komanda "Valmiera" no treniņnometnes Turcijā pavēstījusi par sastāva papildināšanu ar diviem Japānas futbolistiem - Jusuke Omori un Karlosu Djūku.

Jurģa Kalna trenētā komanda lielā mērā savu spēli balstīja uz Japānas futbolistiem vidzemnieku zelta sezonā, kad ļoti svarīgas lomas 2022. gadā Gaujas krasta komandā spēlēja Daisuke Jokota un Masaki Murata. Gaidāmajā sezonā "Valmieras" formastērpā spēlēs 18 gadus vecais kreisās malas spārns Jusuke Omori un 23 gadus vecais kreisās malas aizsargs Karloss Djūks.

No Hirošimas nākošajam Omori šī būs pirmā pieredze profesionālajā futbolā. Pirms došanās uz Eiropu japāņu spēlētājs pārstāvējis Tokai Universitātes futbola komandu. Savukārt no Japānas galvaspilsētas Tokijas nākošais Djūks jau sakrājis zināmu profesionālo pieredzi Japānas pēc spēka otrās un trešās līgas turnīros. Japānas trešajā līgā Djūks guvis trīs vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles 50 aizvadītās spēlēs. Savukārt līmeni augstāk futbolists aizvadījis 16 mačus.

Karloss Djūks: ”Man šeit patīk. Komandas biedri ir bijuši ļoti jauki pret mani. Valmierā ir daudz spēlētāju ar lielu enerģiju un viņiem vienmēr patīk sniegt palīdzīgu roku. Smagi strādāju, jo vēlos īstenot savus sapņus, un šī komanda priekš manis būs ļoti laba. Mentalitāte šeit nedaudz atšķiras no Japānas, visi ir tik koncentrējušies un izsalkuši uzvarēt. Ja mēs pieļaujam kļūdas, cilvēki šeit nāk, lai palīdzētu un sniegtu padomu. Runājot par sevi, esmu strādīgs spēlētājs, kurš daudz skrien. Man īpaši patīk uzbrukt un atbalstīt komandu aizsardzībā. Turcijas nometne man bija ļoti smaga, tā bija mana pirmā pieredze ar šādu slodzi. Es nekad neesmu pieredzējis divus treniņus dienā, bet tā man bija patiešām laba iespēja labāk izprast lietas. Laikapstākļi Latvijā ir ļoti dažādi, sākumā bija ļoti grūti ar sniegu un kas ar to saistās, bet tagad esmu pieradis un esmu gatavs spēlēt futbolu Virslīgā.”

Jusuke Omori: “Esmu priecīgs pievienoties "Valmiera FC", ar nepacietību gaidu iespēju spēlēt futbolu šeit, Latvijā. Jau tagad varu teikt, ka futbola līmenis ir augsts un līdz šim esmu izbaudījis laiku laukumā ar saviem jaunajiem komandas biedriem. Treniņnometne Turcijā katru dienu bija spraiga un augstā līmenī. Šajā īsajā laikā, ko esmu pavadījis šeit, ir sajūta, ka esmu jau krietni audzis kā spēlētājs un cilvēks. Nevaru sagaidīt, kad sāksies sezona.”

Virslīgas čempionātu valmierieši iesāks ar divām izbraukuma spēlēm. 10. martā trenera Kalna vienība dosies uz Hanzas stadionu, lai samērītos spēkiem ar "Mettu". Savukārt 15. martā LNK sporta parkā vidzemnieki tiksies ar Latvijas čempionvienību RFS.

     [+] [-]

, 2024-02-27 11:53, pirms 2 mēnešiem
Karloss riktīgs japānis.

     [+] [-]

, 2024-02-27 13:26, pirms 2 mēnešiem
Tas viens tik līdzīgs Jakotam ,bračka laikam...

  +1 [+] [-]

, 2024-02-27 13:27, pirms 2 mēnešiem
Par to mello grūti ko teikt - 23 gadi vairs nav pasakains transfēra vecums. Japānis gan drošvien var sasniegt, gan jau Daisuke kā mentors.

  +3 [+] [-]

, 2024-02-27 15:04, pirms 2 mēnešiem
Kāpēc nerakstat jaunumus par virslīgas, mazajiem klubiem Bfc Daugavpils, Grobiņu, Tukumu.
Arī par zemāko līgu Nākotnes līgas un Altero.lv līgas klubiem?

  +2 [+] [-]

, 2024-02-27 15:15, pirms 2 mēnešiem
Jakudzas ir klāt, tagad pretinieki par bumbām var aizmirst.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-27 15:47, pirms 2 mēnešiem
the_andris666 rakstīja: Kāpēc nerakstat jaunumus par virslīgas, mazajiem klubiem Bfc Daugavpils, Grobiņu, Tukumu.
Arī par zemāko līgu Nākotnes līgas un Altero.lv līgas klubiem?
Vai tad tie klubi aktīvi soctīklos paši ziņo? Tukumam pēdējais twitter ieraksts 29.07.2023

     [+] [-]

, 2024-02-27 15:51, pirms 2 mēnešiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Par to mello grūti ko teikt - 23 gadi vairs nav pasakains transfēra vecums. Japānis gan drošvien var sasniegt, gan jau Daisuke kā mentors.
pagājušās sezonas Kairmani variants, laikam, tkai sanāks Falla pozīcijā

     [+] [-]

, 2024-02-27 18:44, pirms 2 mēnešiem
Žēl bet neredzēju kā abi izskatījās pārbaudes spēlēs vai kāds var pateikt?

     [+] [-]

, 2024-02-27 20:43, pirms 2 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: Žēl bet neredzēju kā abi izskatījās pārbaudes spēlēs vai kāds var pateikt?
Tādi paši kā bildē.