Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF runā arī ar Ķekavas domi un apspriež futbola halles būvniecību

Agris Suveizda

LFF runā arī ar Ķekavas domi un apspriež futbola halles būvniecību
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijs (LFF) un Ķekavas novada domes pārstāvji tikās, lai apspriestu futbola halles būvniecību Ķekavā, informē Latvijas Futbola federācija. Abas puses vienojās tuvākajā laikā klātienē apskatīt vietu, kur plānota jauna futbola infrastruktūras objekta būvniecība. Nesen līdzīga tikšanās par stadiona un, iespējams, arī halles būvniecību notika arī ar Siguldas domi.

"Esmu priecīgs, ka pēc pirmo divu futbola haļļu tapšanas Rēzeknē un Liepājā aizvien vairāk pašvaldību izrāda interesi par sadarbību haļļu programmas projektu īstenošanā. Mēs no savas puses vēlāmies, lai pēc iespējas vairāk vietās Latvijā bērniem un pieaugušajiem būtu iespēja kvalitatīvi trenēties komfortablos apstākļos visu gadu. Redzam, ka bieži vien šī mūsu vēlme sakrīt ar pašvaldību iecerēm popularizēt veselīga un aktīva dzīvesveida piekopšanu," pēc tikšanās teica LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Tikšanās laikā LFF telpās viesojās Ķekavas novada domes pārstāvji: priekšsēdētājs Juris Žilko, Īpašumu komitejas vadītāja Kristīne Legzdiņa, Izglītības, kultūras un sporta komitejas loceklis Rihards Gorkšs, Īpašumu komitejas loceklis Edgars Brigmanis, kā arī Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja Kristīne Danovska.

"Ķekavas novads ir patiešām ieinteresēts izskatīt iespēju mūsu novadā uzbūvēt piepūšamo halli, kurā primāri notiktu futbola treniņi un spēles, jo Ķekavā ar futbolu nodarbojas vairāki simti. Ja šī halle tiktu izbūvēta pie kādas no mūsu izglītības iestādēm, vēl plašāks loks cilvēku būtu ieguvēji no tā," norādīja Juris Žilko. Šobrīd tiek izskatītas trīs vietas, kur varētu tapt futbola halle, divas no tām ir Ķekavas pilsētas robežās.

Kā ziņots, 2022. gada sākumā tika atklāta mazā izmēra halle Rēzeknē, pagājušā gada beigās durvis vaļā vēra lielā izmēra laukuma halle Liepājā. Šogad plānota halles būvniecība "Daugavas" stadiona teritorijā Rīgā, bet kopumā LFF programma paredz realizēt septiņus slēgto futbola haļļu projektus dažādās Latvijas vietās. LFF partneris šīs programmas īstenošanā ir Slovēnijas uzņēmums "Duol".

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14641/lff-gata...

  +1 [+] [-]

, 2023-02-27 15:38, pirms gada
Tak uzbliežat halli Kuldiga ,apkārt talsi saldus,ventspils .4 pašvaldibas nosedzamas.bet tik tāl jau lff puišeļi nedomā

  +2 [+] [-]

, 2023-02-27 15:43, pirms gada
Lnk parka jau pec 2 gadiem bus halle, taisiet labaak strenčos, vieta laba ,kareiz varees lff vadiba atpusties, ģeografiju jums lff skola taču mācija?

     [+] [-]

, 2023-02-27 16:01, pirms gada
kastans rakstīja: Lnk parka jau pec 2 gadiem bus halle, taisiet labaak strenčos, vieta laba ,kareiz varees lff vadiba atpusties, ģeografiju jums lff skola taču mācija?
Ap Rīgu cik daudz jauniešu un komandu ir, tās 4 pašvaldības nosedz mazāk skaitu cilvēku kam tā halle būtu noderīga nekā viena ap Rīgu. Labāk jau būtu, ja visur uzblieztu

  -1 [+] [-]

, 2023-02-27 16:22, pirms gada
Viņi jau netaisa Rīgā. Bet tur kur sastregumi lai grutāk aizbraukt.uztaisa nacionalo stadionu un blakus halli ,kur problema Rigai?

  +2 [+] [-]

, 2023-02-27 17:19, pirms gada
Man jau patīk.Kad es ieminējos,kur palika iecere būvēt halli Ventspilī,tad man viens no Lemberga stabulēm oponēja,ka tikai virslīgā esošām komandu pilsētām ir tāda priekšrocība.Pēter,tu alojies.Siguldā nav un tuvākajā laikā nebūs virslīgas klubs,Rēzeknē situācija tāda paša ka Ventspilī,bet tur to varēja izdarīt.Labi,mazāka izmēra,bet tomēr.Ventspils puikas spiesti braukt uz Liepāju,vai kā nupat,turnīru aizvadīt uz apledojušu mākslīgo laukumu ar palielinātu risku traumēties.Tā apmēram.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-27 18:42, pirms gada
Uzcelt halli ar LFF atbalstu ir viena lieta, ko pašvaldības vēl apsvērtu, bet lielākā problēma ir pēc tam uzturēšanas izmaksas par elektrību...tāpēc LFF jau piedāvāja visiem pieteikties, bet aktivitāte nebija liela, tāpēc LFF jau tagad mēģina pierunāt pašvaldības, lai varētu apgūt FIFA finansējumu.

  -1 [+] [-]

, 2023-02-27 18:52, pirms gada
Haļļu celtniecība priecē ,nezinu kāda ir kārtība celtniecības vietu izvēlei , bet nojaušu ,ka iniciatīvai jānāk no pašvaldībām . No draugiem Igaunijā uzzināju ,ka hallēs Vīlandē un Tartu pieprasījums/noslodze esot ļoti laba.
Kad bija piepūšamā manēža Valmierā 80-90 gados,bērnu turnīri notika katras brīvdienas un noslodze bija milzīga...
Gaidam projektu Valmierā!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-27 21:10, pirms gada
Neviens nesaprot kāpēc izvēlējās Ķekavu?! Vidējā Gorkša klātbūtne neko nepaskaidro? Tā būs Riga FC Halle, priekš Audas...

  +1 [+] [-]

, 2023-02-27 23:38, pirms gada
Savā ziņā pozitīvi, ka ķekavā - varbūt pie veiksmīga turpinājuma - FK Auda kādreiz būs sava bāze Ķekavā!

  +2 [+] [-]

, 2023-02-28 11:43, pirms gada
Ne jau meistarkomandām visvairāk vajadzīgas tās halles,bet gan bērniem un jauniešiem,kur normālos apstākļos varētu trenēties arī dziļā rudenī,ziemā un pavasarī.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-28 13:56, pirms gada
alguns rakstīja: Ne jau meistarkomandām visvairāk vajadzīgas tās halles,bet gan bērniem un jauniešiem,kur normālos apstākļos varētu trenēties arī dziļā rudenī,ziemā un pavasarī.
Tieši tā.. nav normāli bērnus izdzīt laukā -10 grādos.. bumbas kā akmens, laukums tāds pat. Visi gali salst.. kāda tur vairs futbola spēlēšana - kaut kāds izdzīvošanas treniņš. Domā par salstošajiem pirkstu galiem nevis kaut kādu tur futbolu.

     [+] [-]

, 2023-03-09 15:58, pirms gada
Kad cels piepūšamo futbola halli Venyspilī?