Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF oficiāli aicina "Ventspili" skaidrot situāciju, Šišhanovs sola publicēt IeM lēmumu

Rolands Eliņš

LFF oficiāli aicina "Ventspili" skaidrot situāciju, Šišhanovs sola publicēt IeM lēmumu
Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija jau iepriekš nosūtīja FK "Ventspils" oficiālu vēstuli, kurā aicina skaidrot situāciju un ieviest skaidrību par kluba finansiālo situāciju un nākotnes plāniem, portālam Sportacentrs.com atklāja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. Viņš norādīja, ka "Ventspils" prezidents Adlana Šišhanova iekļaušana Latvijas valsts "melnajā sarakstā" nav kritērijs, kas kaut kādā veidā liegtu klubam saņemt licenci spēlēšanai Virslīgā, taču no šī fakta var izrietēt citi apstākļi, kas to liedz. Pēc šīrīta publikācijas Šišhanovs mūsu portālam pauda gatavību publicēt Iekšlietu ministrijas lēmumu pilnā apjomā, taču norādīja, ka viņa rīcībā tāda nemaz nav. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ar portāla Sportacentrs.com starpniecību nodeva instrukcijas, kā šo lēmumu iespējams iegūt personai, uz ko tas attiecināts.

„Iepriekšējā valdes sēdē tika runāts par „Ventspils” situāciju, un uz tā pamata kluba tika nosūtīta oficiāla vēstule,” sacīja Edgars Pukinsks. „Šajā vēstulē mēs aicinām sniegt skaidrojumu par kluba finansiālo situāciju un kluba prezidenta prombūtni, kā arī vēlreiz aicinājām skaidrot, kā viņi redz šīs sezonas noslēgšanu un kluba tuvāko nākotni. Oficiālu atbildi uz šiem jautājumiem vēl neesam saņēmuši.”

Pukinsks norādīja, ka „Ventspils” prezidenta Adlana Šišhanova iekļaušana to ārzemnieku sarakstā, kuriem liegta iebraukšana Latvijā, nav automātisks šķērslis klubam licences iegūšanai startam Virslīgā un Eirokausos. „Tā principā ir viņa personīga lieta, federācijā par to nekādi īpaši paziņojumi netiek saņemti. Es pats tikai šodien konkrēti uzzināju no Sportacentrs.com raksta, ka ir tāda lieta. Protams, tas attiecīgi var radīt citas sekas, tāpēc mēs vēlamies laicīgi pārliecināties par kluba vadības nolūkiem un finansiālajām garantijām, taču kluba prezidenta iebraukšanas aizliegums valstī automātiski klubam nekādus šķēršļus spēlēt nerada.”

„Taču nākamās sezonas licencēšanas process arī ir iemesls, kādēļ vērsāmies pie „Ventspils”,” turpināja Pukinsks. „Vēlamies saprast, vai klubā ir problēmas vai nē, vēlamies redzēt dokumentus un garantijas, arī tieši par finansiālo pusi, jo finansiālās iespējas ir viens no kritērijiem, pēc kuriem tiek lemts par licences piešķiršanu. Taču konkrētajā situācijā tas nav pamats, lai tagad uz aizdomu pamata atņemtu licenci.”

„UEFA ir lietas kursā par „Ventspils” situāciju, viņi ir informēti par stāstu ar VID, viņi ir informēti par komunikācijas veidu starp klubu un federāciju. Tādā ziņā viss ir kārtībā, UEFA kontrolē situāciju,” apgalvoja LFF ģenerālsekretārs. „Bet federācijai ir svarīgi pašai saprast, vai kluba dalība nākamajā Virslīgas sezonā ir apdraudēta vai nē, saprast, ar kādām problēmām klubs varētu saskarties tuvākajā laikā vai ilgtermiņā.”

Šišhanovs šonakt publicētajā intervijā portālam Sportacentrs.com apgalvoja, ka viņam atņemta uzturēšanās atļauja Latvijā un ka tas izdarīts pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena, neseno LFF prezidenta vēlēšanu kandidāta, norādēm. Ģirģens kategoriski noliedza, ka tas būtu jebkādā personīgi pamatots, un uzsvēra, ka Šišhanovs iekļauts tā sauktajā Latvijas „melnajā sarakstā”, vadoties pēc drošības iestāžu atzinuma. Ģirģens aicināja Šišhanovu publicēt lēmumu un tad apspriest tajā minēto.

Pēc Ģirģena intervijas publicēšanas Šišhanovs mūsu portāla žurnālistam Edmundam Novickim norādīja, ka ir gatavs publicēt jebkuru ar šo lietu saistīto dokumentu un nodeva Sportacentrs.com rīcībā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes lēmumu, ar kuru viņam sestajā augustā atņemta uzturēšanās atļauja. Tas darīts, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas trešā augusta lēmumu iekļaut viņu to personu sarakstā, kurām ieceļošana Latvijā ir aizliegta. Šī trešā augusta lēmuma Šišhanova rīcībā savukārt neesot, viņš apgalvoja.

Atkārtoti uzrunāts šī jautājuma sakarā, Ģirģens mūsu portālam paskaidroja, kā Šišhanovs var iegūt pilno lēmumu: „Procedūra ir šāda. Ja persona atrodas ārzemēs, saņem paziņojumu par iekļaušanu „melnajā” sarakstā. Viņš pilnu lēmumu saņem uz robežas no Valsts robežsardzes puses, vai arī persona griežas ar iesniegumu IeM, lūdzot izsniegt lēmumu. Personai no lēmuma saņemšanas dienas ir 30 dienas pārsūdzībai. Ja persona atrodas Latvijā, tad Valsts robežsardze personai Latvijas teritorijā izsniedz pilnu lēmumu un izraida no valsts teritorijas.”

Uz jautājumu, vai Šišhanovs plāno pārsūdzēt IeM lēmumu, viņš tiešos vārdos neatbildēja, taču lika saprast, ka viņa advokāti strādā šajā virzienā: "Viņi labāk zina mehānismu, kā to izdarīt."

     [+] [-]

, 2020-08-25 19:50, pirms 4 gadiem
Nu tak ja naf vairs sponsoru, kāds tur dalība Virslīgā, kam~r nesskasīs jaunu nākošgad būs jāspēlē zemākajās līgās...
Pasaulē tas tak noticis ar krietni meistarīgākajiem komandiem
..

  +1 [+] [-]

, 2020-08-25 19:58, pirms 4 gadiem
Rīgas k-giem baigais kaifs, ventiņos basketbola klubu praktiski noraka,baseinu aizliedza celt, patreiz rok futbolu - atbalsts Latvijas sporta attīstībai. Paldies RĪGA, kaut jums Mitrofanovu par mēru ievēlētu!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-25 20:36, pirms 4 gadiem
Davaj nesoli. bet publicē jau tagad

  +1 [+] [-]

, 2020-08-25 20:42, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Davaj nesoli. bet publicē jau tagad
Rīt. ©Gobzems

  +1 [+] [-]

, 2020-08-25 21:10, pirms 4 gadiem
Advokāti strādājot... Ko viņi var strādāt, ja viņiem, izrādās, pat pamatojuma papīru nav... D...rš tikai tas Šišhanovs

  -2 [+] [-]

, 2020-08-25 23:26, pirms 4 gadiem
Paldies Ridziniekiem kaut ta Daugava parplustu un apludinatu to Rigu ar visiem tiem liekeziem kas tur dzivo...Un ja ta tad nafig Rigai vajag parejo Latviju lai dzivo sava sula un nelien ara.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-26 09:39, pirms 4 gadiem
smiegs rakstīja: Paldies Ridziniekiem kaut ta Daugava parplustu un apludinatu to Rigu ar visiem tiem liekeziem kas tur dzivo...Un ja ta tad nafig Rigai vajag parejo Latviju lai dzivo sava sula un nelien ara.
Nezināju, ka jūs tur tā lepojaties ar savu importēto investoru. Likās, ka ostas pilsētā tak atrastos arī kāds neimportēts investors, bet še tev.

Jā, nav vairs tie laiki, kad bija Skonto, Ventspils un Liepāja. Tagad daudz Minhauzenu, kas cer izcelt lielo Eiropas piķi mazajā Latvijā. Konkurence starp "investoriem" pieaug un risks neatgūt ieguldīto arī. Jebšu bankroti būs, neizbēgami. Nav tak nekādi labdari visi šie skaistās Latvijas futbola nākotnes cēlāji.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-26 09:47, pirms 4 gadiem
libejs rakstīja: Rīgas k-giem baigais kaifs, ventiņos basketbola klubu praktiski noraka,baseinu aizliedza celt, patreiz rok futbolu - atbalsts Latvijas sporta attīstībai. Paldies RĪGA, kaut jums Mitrofanovu par mēru ievēlētu!
Jūs tur, Ventspilī, esat jau pieraduši, ka vadībā ir bandīti? Ka tik basketbols un futbols?

  +1 [+] [-]

, 2020-08-26 09:49, pirms 4 gadiem
No šī raksta var saprast, ka LFF ģenerālsekretārs īsti nepārvalda situāciju savā saimniecībā, bet reaģē uz publikācijām sportacentrs.com?

     [+] [-]

, 2020-08-26 11:23, pirms 4 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Rīt. ©Gobzems
21:00. Tiešraidē. Šeit. 😁😁😁