Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF valde vēl neapstiprina Kļaviņa kandidatūru, lietu izskatīs DK

LFF valde vēl neapstiprina Kļaviņa kandidatūru, lietu izskatīs DK
Krišjānis Kļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Valdes sēdē LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis iepazīstināja ar saņemto prezidenta un valdes locekļu amatu kandidātu pieteikumiem un programmām, kamēr LFF Izpilddirektors Edgars Pukinsks informēja par provizorisko LFF ikgadējā Kongresa scenāriju, kā arī pirmsvēlēšanu perioda niansēm.

Krišjānis Kļaviņš

Pamatojoties uz LFF ģenerālsekretāra ziņojumu un LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas 2016. gada 19. februāra lēmumiem attiecībā uz prezidenta un valdes kandidātu pieteikumiem [šim materiālam pievienots minētās komitejas sēdes protokols - aut.], LFF Valde nolēma iesniegt Komitejas pieņemtos lēmumus un lietai saistošo dokumentāciju saistībā ar Krišjāņa Kļaviņa kandidatūru LFF prezidenta amatam izskatīšanai LFF Disciplinārlietu komisijā.

"Krišjānis Kļaviņš ir vairākkārt pieminēts "Bochum" lietas izmeklēšanas materiālos. “Flankengott” procesa izmeklēšanas laikā parādījās indikācijas, ka likmes tika veiktas ar Manuela Pekoseka starpniecību. Šajā sakarā policija novēroja maksājumu 30 000 EUR Kr. Kļaviņam. Tiesa informēja, ka tas ir LFF bijušais preses sekretārs, kurš 2005. gadā tika turēts aizdomās par iesaisti spēļu manipulācijās," teikts UEFA pārstāvja Ursa Kluzera parakstītajā vēstulē.

"Izmeklētāji ir novērojuši sarunu starp sporta totalizatora kompānijas SAMVO darbiniekiem, kuri sadarbojās ar personu Ante Sapina (notiesāts par spēļu sarunāšanu) sarunāto spēļu likmju jautājumā. Sarunā norādītās divas personas ieteica atklāt jaunu bankas kontu uz tādas personas vārda, kurš mēdz “uzvarēt likmes”. Šī persona varētu iemaksāt minētajā kontā 100 000 ASV dolāru depozītu. Izmeklēšanas ietvaros tika konstatēts, ka minētā persona ir Krišjānis Kļaviņš. Šajā sarunā vienlaikus pieminēts, ka viņš ir basketbola komandas īpašnieks. Vēl viens ziņojums mūsu failos liecina, ka nauda no Manuela Pekoseka tika pārskaitīta Krišjānim Kļaviņam."

Gala lēmumu par Kļaviņa pielaišanu vēlēšanām, kas paredzētas 29. aprīlī, nolemts pieņemt ārkārtas LFF Valdes sēdē, kas notiks neilgi pēc Disciplinārlietu komisijas lēmuma saņemšanas.

Vienlaikus LFF Valde nolēma uzsākt visu LFF prezidenta un valdes amatu kandidātu programmu izziņošanu un komunikāciju publiskajā telpā, kas paredz atsevišķas sadaļas izveidošanu LFF.lv mājaslapā, video interviju veikšanu un LFF biedru tikšanos ar kandidātiem rīkošanu, par ko tiks paziņots papildus.

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis informēja klātesošos, ka A. Vahtelis ir atsaucis savu kandidatūru uz LFF Valdes locekļa amatu (Futbola biznesa attīstības virziens), kā arī atsaucis FK “Tukums-2000” parakstu Kļaviņa kandidatūrai LFF Prezidenta amata vēlēšanām.

Stadions

LFF Infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks informēja klātesošos par Kr. Barona ielas 116 A sporta kompleksa projekta realizācijas gaitu. Valdes sēdes laikā LFF Izpilddirektors Edgars Pukinsks informēja par pārrunām ar Rīgas domi, SIA “Arčers”, FIFA un UEFA rezultātiem.

Uzklausot aktuālo informāciju, LFF Valde nolēma atlikt 2016. gada 19. janvāra valdes sēdes lēmuma Nr.2.1. izpildi līdz maija valdes sēdei: “Uzdot V. Žukam un E. Pukinskam izstrādāt projekta: “Sporta komplekss Kr.Barona ielā 116a, Rīgā” turpmākās realizācijas finansiālo un juridisko modeli līdz nākamajai valdes sēdei”. Vienlaikus līdz maija valdes sēdei tika uzdots V.Žukam sagatavot finanšu un darbības atskaiti par sporta kompleksa rekonstrukcijas projektu, kā arī detalizētu budžeta projektu par visu projekta realizācijas periodu.

Tikmēr LFF ģenerālsekretārs Mežeckis tika pilnvarots pieņemt operatīvos lēmumus un apstiprināt finanšu darījumus šī projekta ietvaros vai arī nepieciešamības gadījumā saskaņot ar LFF valdi līdz maija valdes sēdei. Lai projekta virzība turpinātos, Valde pilnvaroja V. Žuku un E. Pukinsku vest sarunas ar Rīgas domi par demontāžas darbu uzsākšanu “Sporta kompleksā Kr. Barona ielā 116a, Rīgā”.

LFF valde vienlaikus uzdeva V. Žukam sagatavot LFF mācību un treniņu centra “Staicele” 2015. gada darbības atskaiti un 2016. gada budžetu, kā arī attīstības plāna projektu prezentēšanai nākamajā LFF valdes sēdē.

Nākamā LFF Valdes sēde nozīmēta uz 2016. gada 22. martu, tikmēr par ārkārtas Valdes sēdes norises datumu tiks paziņots papildus LFF.lv mājaslapā.

Izmantotie resursi:
lff.lv

1 2 3 4 5 143 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2016-02-24 15:54, pirms 8 gadiem
Prostitūcija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +32 [+] [-]

, 2016-02-24 15:56, pirms 8 gadiem
KASPARS GORKŠS:
Ņesterenko nerunā un nesaprot latviski, taču iesniegumus raksta perfekti...
';

  +8 [+] [-]

, 2016-02-24 15:56, pirms 8 gadiem
IPS rakstīja: Balamutei KK atkal būs iemesls pabļaustīties par to, kā LFF viņu mēģina nostumt malā
Patiesībā, te jau nevis mēģina nostumt malā, bet gan iemest sūdos līdz ausīm!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2016-02-24 16:01, pirms 8 gadiem
Nu ko, varam apsveikt esošo LFF vadību ar "status-quo" saglabāšanu. Kāda iespēja, ka pēc KK paziņojuma par 95% LFF darbinieku atlaišanu DK tomēr apžēlosies?

Netīra spēle.

P.S. Neesmu par KK pielietotajiem paņēmieniem, taču bez opozīcijas te nekas nemainīsies.

 +14 [+] [-]

, 2016-02-24 16:01, pirms 8 gadiem
Interesanti arī uzzināt kas tad vada šo ''Ētikas komisiju''

''J.Mežeckis, E.Latkovskis, A.Starkovs, S.Vārpiņš''
Es domāju par šiem četriem komentāri ir vienkārši lieki!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2016-02-24 16:02, pirms 8 gadiem
BayernM rakstīja: Patiesībā, te jau nevis mēģina nostumt malā, bet gan iemest sūdos līdz ausīm!!!!
Kādos sūdos? Vienīgais, kas tiks iegrūsts sūdod uz vēl 4 gadiem būs Latvijas futbols.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-02-24 16:03, pirms 8 gadiem
apeirons rakstīja: Nu ko, varam apsveikt esošo LFF vadību ar "status-quo" saglabāšanu. Kāda iespēja, ka pēc KK paziņojuma par 95% LFF darbinieku atlaišanu DK tomēr apžēlosies?

Netīra spēle.

P.S. Neesmu par KK pielietotajiem paņēmieniem, taču bez opozīcijas te nekas nemainīsies.
tā jau pat nav opozīcija, tas ir kaut kāds smirdīgs savārstījums, kas nodarbojas ar Latvijas futbola kaitniecību. Tad jau labāk pieci Indriksoni, nekā viens augsta līmeņa match fixing speciālists.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2016-02-24 16:05, pirms 8 gadiem
Un 2005.gadā Ņesterenko gan par šo notikumu nav informējis Latvijas Futbola federāciju ( Laikraksts: Futbola spēļu rezultātus mēģinājis... ), bet šobrīd pēkšņi nolēmis informēt LFF.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-24 16:05, pirms 8 gadiem
mrPO rakstīja: tā jau pat nav opozīcija, tas ir kaut kāds smirdīgs savārstījums, kas nodarbojas ar Latvijas futbola kaitniecību. Tad jau labāk pieci Indriksoni, nekā viens augsta līmeņa match fixing speciālists.
Ja vari lūdzu mini, kā tieši kļūšna par LFF prezidentu varētu viņam palīdzēt sarunāt kaut ko? Konkrētus piemērus, lūdzu!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-24 16:05, pirms 8 gadiem
Klau, bet ja bez emocijām, tad kas izmeklēja šīs "Bochum" un "Flankengott" lietas? Manuels Pekoseka un UEFA pārstāvis Urss Kluzers - kāda ir viņu loma? Es par to, vai KK var atbildēt uz šīm apsūdzībām, vai arī tas izzīsts no pirksta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-02-24 16:07, pirms 8 gadiem
Kurš tad 2005.gada jūnijā Viktoram Ņesterenko it kā piedāvāja zaudēt spēli ar konkrētu vārtu starpību:

a) Krišjānis Kļaviņš (2007.gada saruna ar SA: Laikraksts: Futbola spēļu rezultātus mēģinājis... );
b) ''cilvēks no Slovēnijas'' (2016.gada iesniegums)?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-24 16:08, pirms 8 gadiem
mrPO rakstīja: tā jau pat nav opozīcija, tas ir kaut kāds smirdīgs savārstījums, kas nodarbojas ar Latvijas futbola kaitniecību. Tad jau labāk pieci Indriksoni, nekā viens augsta līmeņa match fixing speciālists.
Pieci Indriksoni Jau šobrīd LFF vadībā pietiek ar vairākiem savstarpēji atkarīgiem indivīdiem, kas viens otru piesedz un turas pie esošās sistēmas ar pēdējiem spēkiem.

Skaidrs, ka futbolam nevajag "fikseri", bet daudzi KK jautājumi ir pamatoti un loģiski. Neatkarīgi no jautātāja, LFF ir jāreaģē uz šīm problēmām, turklāt jādara tas arī darbos.

Netīra spēle.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-24 16:08, pirms 8 gadiem
balodēns rakstīja: Ja vari lūdzu mini, kā tieši kļūšna par LFF prezidentu varētu viņam palīdzēt sarunāt kaut ko? Konkrētus piemērus, lūdzu!
krāpniecība. redz lff kā instrumentu atriebties Mežeckim un Indriksonam, kā arī izveidot augsni savām darbībām. Varam tikai diskutēt, nekad nezināsim kā būs. Bet tas, ka labāk arī nebūs, tas ir vairāk nekā skaidrs. Lai turpina čemodānos maksāt naudu SK Cēsis spēlētājām.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-24 16:09, pirms 8 gadiem
Marcello92 rakstīja: Klau, bet ja bez emocijām, tad kas izmeklēja šīs "Bochum" un "Flankengott" lietas? Manuels Pekoseka un UEFA pārstāvis Urss Kluzers - kāda ir viņu loma? Es par to, vai KK var atbildēt uz šīm apsūdzībām, vai arī tas izzīsts no pirksta?
Jā, tas ir interesanti. Lai kāda nebūtu Indriksona mafija, tomēr šie ir nopietni (UEFA) apvainojumi.

 +12 [+] [-]

, 2016-02-24 16:09, pirms 8 gadiem
Vo LFF .Pēkšņi parādās visādi pierādijumi un iesniegumi pirms vēlēšanām..Jautājums. Ar ko nodarbojas LFF , jo visu laiku ir klusums, un te pēkšņī ir uzcpts svaigs Nesterenko iesniegums pirms nedēļās un baigās atklāsmes par Shapinu un Klavina sadarbiibu...Interesantaa laikaa tas viss saak paraadiities...

     [+] [-]

, 2016-02-24 16:09, pirms 8 gadiem
Vai Raimonds Laizāns arī rakstīs iesniegumu LFF?

Pagājušajā nedēļā [vēl 2007.gadā] intervijā "Sporta Avīzei" Latvijas virslīgas futbola kluba "Olimps" prezidents Raimonds Laizāns atklāja, ka pirms diviem gadiem viņam piedāvāts zaudēt maču ar "0:4 vai 0:5". Laizāns gan nevēlējās nosaukt šo cilvēku, kas izteica piedāvājumu. ( Laikraksts: Futbola spēļu rezultātus mēģinājis... )

  +2 [+] [-]

, 2016-02-24 16:10, pirms 8 gadiem
Daņuks Fox rakstīja: tātad noželojams bija un būs Latvijas futbols
Domā, ja lāci ieliks par bišu dravas saimnieku, labāk paliks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2016-02-24 16:11, pirms 8 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Domā, ja lāci ieliks par bišu dravas saimnieku, labāk paliks?
Ja ķeramies pie šādiem apzīmējumiem, tad es pašlaik iekš LFF redzu kādus 6 tādus Lāčus! Un visu laiku ar patstāvīgu bada sajūtu!!!

     [+] [-]

, 2016-02-24 16:11, pirms 8 gadiem
Kā tieši izveidot augsni savām darbībām?
Publicitāte un pastiprināta uzmanība ir tieši tas, kas vajadzīgs kādam, kurš nodarbojas ar lietām, ko labāk lai neviens neredz, ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-02-24 16:12, pirms 8 gadiem
Daņuks Fox rakstīja: principā tie kas nicina Kļaviņu irr latvijas futbola nīdēji ,jo sanāk šos nīdējos apmierina KROPLĪGIE stadioni un maximums ČETRAS precīzas piespēles izlašu spēlēs. vienkārši nožēlojami
Lai kā tev negribētos piekrist bet tā DIEMŽĒL sanāk!

Ja cilvēki ir tik akli un vēlas atbalstīt esošo LFF, tad nekas vairāk par plastmasas šķūni mums nekad nesanāks!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-24 16:13, pirms 8 gadiem
Kļaviņš pats jau klauns! Vot nosauktu uzvārdus, viss būtu savādāk. Šobrīd tukši bļaustās, neko pierādīt nevar. Kur teikts, ka viņš to visu toto latvijā nebīda? Ja jau tik daudz par to visu zin un ir informēts..

  -1 [+] [-]

, 2016-02-24 16:13, pirms 8 gadiem
Daņuks Fox rakstīja: ja tu Klaviņ esi tīrs un un to zini ,tad izcīni savu taisnību !
Kādēļ viņam jāpierāda tas ka viņš nav vainīgs. Absurdi. Lai LFF pierāda ka viņš ir vainīgs, lai liek galdā pierādījumus.

     [+] [-]

, 2016-02-24 16:14, pirms 8 gadiem
Daņila, tu Saeimas vēlēšanās par Artusu Kaimiņu gadījumā nebalsoji? Kaut kā pavelcies uz visādiem ķērcējiem populistiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 143 komentāri