Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

''Grobiņas'' futbolistiem vēl nepiešķir Virslīgas licenci, dod laiku novērst nepilnības

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Grobiņas'' futbolistiem vēl nepiešķir Virslīgas licenci, dod laiku novērst nepilnības
"Grobiņas SC"/LFS futbolisti. Foto: Nora-Krevņeva Baibakova/LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu licencēšanas pirmās instances padome trešdien veica izvērtēšanu "Optibet" Virslīgas 2024. gada sezonas dalībnieku atbilstībai prasībām. Licence dalībai sacensībās piešķirta deviņiem klubiem, sešiem no kuriem ir dots termiņš atsevišķu kritēriju pilnīgai izpildei, bet par licences piešķiršanu Grobiņas SC klubam lēmuma pieņemšana atlikta, dodot laiku neatbilstību novēršanai.

Papildus desmit klubiem, kuri iesniedza klubu licencēšanas dokumentus, pamatojoties uz to sportiskajiem rezultātiem 2023. gada sezonā, licences pretendenta statuss tika piešķirts arī SK "Super Nova" klubam, kas pērn zaudēja vietu virslīgā.

Lēmumi pieņemti pēc visu klubu licencēšanas procesā atrunāto kritēriju atbilstības pārbaudes juridiskajos, sporta, personāla un administratīvajos, sociālās atbildības, infrastruktūras un finanšu jautājumos.

LFF A licence pēc visu noteikumos paredzēto kritēriju izpildes piešķirta "Riga FC", FK "Tukums 2000" un FS "Jelgava".

Sešiem klubiem noteiktās kritēriju kategorijās konstatētas nepilnības, tāpēc licence piešķirta, nosakot papildus termiņu - š.g. 1. marts - to pilnīgai izpildīšanai:

• FK "Metta" - papildina dokumentus infrastruktūras kritēriju izpildei attiecībā uz noteikumu 27. paragrāfu (līgums ar galveno stadionu);
• FK "Liepāja" - papildina dokumentus personāla un administratīvo kritēriju izpildei attiecībā uz noteikumu 34. (fizioterapeits ar atbilstošu kvalifikāciju) un 43. paragrāfu (vārtsargu treneris ar atbilstošu kvalifikāciju);
• BFC "Daugavpils" - papildina dokumentus personāla un administratīvo kritēriju izpildei attiecībā uz noteikumu 43. paragrāfu (vārtsargu treneris ar atbilstošu kvalifikāciju);
• FK "Auda" - papildina dokumentus personāla un administratīvo kritēriju izpildei attiecībā uz noteikumu 43. paragrāfu (vārtsargu treneris ar atbilstošu kvalifikāciju);
• "Valmiera FC" - papildina dokumentus infrastruktūras kritēriju izpildei attiecībā uz noteikumu 27. paragrāfu (līgums ar galveno un rezerves stadionu);
• FC RFS - papildina dokumentus personāla un administratīvo kritēriju izpildei attiecībā uz noteikumu 43. paragrāfu (vārtsargu treneris ar atbilstošu kvalifikāciju). Papildus tam finanšu kritēriju ekspertam nepieciešams iesniegt informāciju attiecībā uz noteikumu 62. paragrāfa izpildi (pašu kapitāla noteikums).

Attiecībā uz Grobiņas SC iesniegtajiem klubu licencēšanas dokumentiem konstatēts, ka infrastruktūras kritēriji ir izpildīti daļēji, jo kā galvenais stadions ir norādīts stadions, kuram šobrīd nav virslīgas kategorijas. Tajā pašā laikā padome ņēmusi vērā to, ka pieteiktajos stadionos ir norādīts arī stadions "Daugava" Liepājā, kuram ir virslīgas kategorija.

Šobrīd klubs nav izpildījis licencēšanas noteikumu 67. paragrāfa 5.p. b) noteiktās prasības attiecībā uz licences pretendenta ieņēmumiem kalendārā gada laikā vismaz 150 000 EUR apmērā. Papildus tam padome vērš kluba uzmanību uz to, ka gadījumā, ja finansējums tiek apkopots, piemēram, infrastruktūras nodrošināšanas veidā no trešajām pusēm, ir jāiesniedz detalizēts izklāsts par norādītās finansējuma summas atšifrējumu.

Izrietoši padome lēmusi atlikt lēmuma pieņemšanu par licences piešķiršanu Grobiņas SC klubam līdz š.g. 29. janvārim (ieskaitot), līdz kam tiek gaidīti dokumenti, kas apliecina licencēšanas noteikumu 67. paragrāfa pilnīgu izpildi. Sekojoši atlikta arī lēmuma pieņemšana par SK "Super Nova" kā licences pretendentu līdz gala lēmuma pieņemšanai par licences piešķiršanu Grobiņas SC.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17326/devini-k...

  +2 [+] [-]

, 2024-01-24 18:11, pirms 3 mēnešiem
Galīgi nepārsteidz,tieši otrādi.Tas viss bija gaidāms.Skatīsimies,kas notiks tālāk.

  +3 [+] [-]

, 2024-01-24 18:11, pirms 3 mēnešiem
Vienīgais pārsteigums, izrādās Latvija trūks vārtsargu treneri!

  -2 [+] [-]

, 2024-01-24 18:33, pirms 3 mēnešiem
Zombijs rakstīja: Vienīgais pārsteigums, izrādās Latvija trūks vārtsargu treneri!
Tas nu gan nav nekāds pārsteigums. Visur vienmēr strādājuši kaut kādi cittautieši.

     [+] [-]

, 2024-01-24 19:24, pirms 3 mēnešiem
Gan jau atkal SuperNova būs Grobiņas vietā!

     [+] [-]

, 2024-01-24 19:42, pirms 3 mēnešiem
the_andris666 rakstīja: Gan jau atkal SuperNova būs Grobiņas vietā!
Diez vai "Super Nova" šogad gatavojas spēlēt Virslīgā.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-24 19:52, pirms 3 mēnešiem
Interesanti ka Elgava tad samaksajusi tomēr tos parādus kur Feilans skrēja pa medijiem ar PR kampaņu

  +1 [+] [-]

, 2024-01-24 21:15, pirms 3 mēnešiem
nu jau puslīdz vis skaidrs , grobiņa nevar sakasīt piķi , superjaunie stostās . lielākā hohma ka lv nav vārtsargu treneru . bet , papīrs pacieš visu

     [+] [-]

, 2024-01-25 10:15, pirms 3 mēnešiem
Lai būtu jēga no līdzšinējā reglamenta ir jāsamazina virslīgas komandu skaits uz 8, jo pilnīgi neviena komanda no 1.līgas nav spējīga nokārtot licenci dalībai virslīgai.
Otrs variants, virslīgā piedalās jebkurš kas var nokārtot licenci, kaut vai no 3.līgas un neskatās nekādus sportiskos principus. Šim variantam jau mēs ļoti tuvu esam.

     [+] [-]

, 2024-01-26 12:47, pirms 3 mēnešiem
Tā licenzēšana, piekasīšanās par nebūtiskiem jautājumiem, kas tieši nav saistīta ar komandas futbola laukumā izcīnītām tiesībām ir nožēlojama. Pērn 1. līgā Grobiņa normāli spēlēja bez problēmām, nekas būtiski jau nav mainījies. Nav visām komandām jāstāv aizmugurē vecim ar naudas maisu, kuras izcelsme bieži ir apšaubāma.