Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" piesaista Vācijā spēlējušu japāni un no RFS īrē Lagūnu

Agris Suveizda

"Valmiera" piesaista Vācijā spēlējušu japāni un no RFS īrē Lagūnu
Jēkabs Lagūns. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Latvijas Virslīgas bronzas medaļniece "Valmiera" pēc pirmās pārbaudes spēles aizvadīšanas pavēstījusi par 20 gadus vecā japāņa Daisukes Jokotas piesaistīšanu, kā arī izīrējusi 19 gadus veco pussargu Jēkabu Lagūnu no RFS.

Uzbrūkošais pussargs Daisuke Jokota vakar debitēja "Valmieras" rindās, izejot pamatsastāvā pārbaudes spēlē pret RFS (1:1). Vidzemnieki spēlēja ar izvietojumu 4-4-2, un Jokota kopā ar senegālieti Viktoru Diaņu, kurš komandā bija arī iepriekšējā sezonā, veidoja centra pussargu duetu. Šorīt "Valmiera" paziņojusi par Jokotas kļūšanu par kluba pilnvērtīgu pārstāvi.

Dzimtenē Jokota futbola zinības apguva Kavasaki "Frontale" akadēmijā. Visus trīs Japānas čempiona titulus Kavasaki klubs izcīnījis iepriekšējās četrās sezonās. 2018. gada vasarā Jokota devās uz Vāciju un pievienojās 4. līgas kluba "Frankfurt" U19 komandai un Vācijas U19 Bundeslīgā sāka 15 no 20 spēlēm, kā arī guva trīs vārtus. Frankfurtes U19 komanda 26 spēlēs gan ieguva tikai 12 punktus un savā zonā ierindojās pēdējā vietā. Savukārt iepriekšējā sezonā Jokota pārstāvēja 3. līgas kluba "Carl-Zeiss Jena" otro komandu.

"Valmieras" rindās jaunajā sezonā spēlēs arī nupat kā 19 gadus sasniegušais latviešu pussargs Jēkabs Lagūns, kurš Vidzemes komandā nonācis uz īres tiesībām no RFS. Aizvadītajā sezonā Lagūns Pārdaugavas komandas rindās laukumā izgāja sešos Virslīgas mačos, kā arī Latvijas kausa izcīņas spēlē pret "Audu". Lielāku Virslīgas pieredzi centra pussargs guvis "Mettas" sastāvā, divās sezonās aizvadot 37 Virslīgas mačus un gūstot divus vārtus. vienus no tiem tieši pret valmieriešiem.

Jau pagājušās sezonas vasaras pāreju logā "Valmiera" uzsāka RFS sistēmā esošo jauno spēlētāju piesaisti, kuriem Latvijas vicečempiones rindās spēles laiks neatradās. Vasarā vidzemnieki aizsardzības līniju papildināja ar Danielu Balodi, kurš vakardienas pārbaudes spēlē jau nesa valmieriešu kapteiņa apsēju. Par pirmo šīs ziemas darījumu kļuva Maksima Toņiševa pilnvērtīga pāreja no RFS uz Tamaza Pertijas trenēto komandu. Savukārt Lagūns atšķirībā no diviem augstāk minētajiem Gaujas krastos piestājis ar īres līgumu, nevis kā "Valmieras" īpašums.

"Valmiera" nākamo pārbaudes spēli aizvadīs jau šodien, plkst. 14:00 "Skonto" hallē Rīgā tiekoties ar Jūrmalas "Spartaku". Valmieriešu pamatsastāvs vakardienas spēlē bija šāds: Eleferenko - Falls, Gadrani, Balodis, Jaunzems - Diops, Diaņs, Jokota, Silagadze - Sovs, Gejs. Jāpiebilst, ka arī RFS rindās bija japāņu jaunpienācējs – 20 gadus vecais Juki Ogaki, kurš otro puslaiku 4-2-3-1 shēmā sāka kā kreisais spārns. Iepriekšējās divas sezonas Ogaki pavadīja īrē Japānas 3. līgā, sākot 18 no 33 spēlēm un gūstot trīs vārtus. Ogaki, kurš ir spēlējis Japānas U17 izlasē un bijis Nagojas "Grampus" pieteikumā Japānas 1. un 2. līgās, Rīgā atrodas uz pārbaudes laiku.

     [+] [-]

, 2021-01-24 11:15, pirms 3 gadiem
Šodien grandi Vācijā. Bayern Shalke.
Jāpānis no Vācijas ļoti labs.
Tikai ne ko 6 gruzīņi Valmierā !!!

     [+] [-]

, 2021-01-24 12:02, pirms 3 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Šodien grandi Vācijā. Bayern Shalke.
Jāpānis no Vācijas ļoti labs.
Tikai ne ko 6 gruzīņi Valmierā !!!
Shalke un grands? Varbūt pirms 10 gadiem.
Un kas labs tai japānī?

     [+] [-]

, 2021-01-24 12:10, pirms 3 gadiem
Būs jāsāk apgūt krievu valoda !

  -1 [+] [-]

, 2021-01-24 13:05, pirms 3 gadiem
Izksatās Valmieras mistiskie miljoni iet uz beigām.

     [+] [-]

, 2021-01-24 13:16, pirms 3 gadiem
Jaunie, protams, ir forši, bet gaidu, kad tiks parakstīts arī kāds augstakas klases spēlētājs ar lielāku pieredzi. Otro sezonu pēc kārtas tiek Eirokausos, šogad pat bronza, bet izskatās, ka kaut kādi lētie varianti tiek parakstīti, cerot, ka kāds izšaus un varēs pēc tam īrēt/pārdot kādam. Negribu, lai Valmiera aiziet Spartaka ceļu

     [+] [-]

, 2021-01-24 13:22, pirms 3 gadiem
Vakardienas spēle pierādīja, ka Valmiera ceļ jaunu, ātru komandu. Skatoties uz viņiem ir ļoti patīkami, tik ātri visu dara. RFS gaidam Liepājā 2021. gadā 😂😂

     [+] [-]

, 2021-01-24 13:56, pirms 3 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Izksatās Valmieras mistiskie miljoni iet uz beigām.
Kas Tev liek ta domāt ???

     [+] [-]

, 2021-01-24 13:58, pirms 3 gadiem
Vakar izskatījā ka komandas pirmajā puslaikā ar 3 aizsargiem spēlēja.RFŠ jau nu izsteikti ar Stugli centrā un Jagodinskis pa labo un Ļipuščeks pa kreiso malu.

     [+] [-]

, 2021-01-24 14:02, pirms 3 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Jaunie, protams, ir forši, bet gaidu, kad tiks parakstīts arī kāds augstakas klases spēlētājs ar lielāku pieredzi. Otro sezonu pēc kārtas tiek Eirokausos, šogad pat bronza, bet izskatās, ka kaut kādi lētie varianti tiek parakstīti, cerot, ka kāds izšaus un varēs pēc tam īrēt/pārdot kādam. Negribu, lai Valmiera aiziet Spartaka ceļu
Klubs jau pagājušo gadu paziņoja ,ka meklēs un centīsies attīstīt jaunus spēlētājus lai pēctam pārdotu + cīņa par vietu eirokausos . Paralēli tiek attīstīta akadēmija un infrastruktūra ,ja nav spēcīga ģenerālsponsora ,tad atliek pelnīt pašiem .

     [+] [-]

, 2021-01-24 17:15, pirms 3 gadiem
Ta japāniete pavirši uzmetot acis lasās kā Jokota Draiskule .