Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kaļiņins: "Nepatīkama tradīcija - "Riga" tieši pirms spēlēm ar mums maina trenerus"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Kaļiņins: "Nepatīkama tradīcija - "Riga" tieši pirms spēlēm ar mums maina trenerus"
Andrejs Kaļinins spēlē pret "Riga" FC
Foto: FK RFS

SynotTip Virslīgas 5. kārtas noslēdzošajā mačā "Riga" galvaspilsētas klubu duelī apspēlēja RFS [1:0]. Piedāvājam abu komandu galveno treneru pēcspēles komentārus.

Mihails Koņevs, "Riga" FC galvenais treneris: "Kā arī paredzējām, bija ļoti smaga spēle. Bija daudz taktikas. Neviens negribēja pieļaut pirmo kļūdu. Ļoti kompakta spēle, it īpaši pirmajā puslaikā. Kādos brīžos RFS bija labāks, kādos mēs. Pirmā puslaika beigās piederēja pārsvars. Bija divu līdzvērtīgu pretinieku līdzīga cīņa, kur mums nedaudz vairāk uzspīdēja veiksme. Vienā no momentiem spējām nocīnīties līdz galam un iesist vārtus. Domāju, ka spēle bija līdz pirmajam golam. Esmu pateicīgs komandai, kurai katrā līnijā izdevās nospēlēt droši. Bija atsevišķas kļūda, taču kopumā spēle ir izdevusies. Liels paldies līdzjutējiem, kuri šādos laikapstākļos atnāca uz stadionu un visas spēles garumā atbalstīja abas komandas. Esam apmierināti gan ar rezultātu, gan ar pašu spēli. Ar optimismu skatāmies uz priekšu. Tagad gatavosimies kausa spēlei ar "Spartaku". Labi iet spēlētājiem, kuri pašlaik vēl ir savainoti. Būs liela konkurence."

Andrejs Kaļiņins, FK RFS galvenais treneris: "Gribētu apsveikt "Riga" FC ar pelnītu uzvaru. Piekrītu kolēģim, kurš sacīja, ka uzvara bija smaga. Ir izveidojusies nepatīkama tradīcija, kad pretiniekam [konkrēti "Riga" FC] nomainās treneris tieši pirms spēles pret mums. Tas notiek jau trešo reizi - sākumā [Dmitrijs] Homuha debitēja [0:0 neizšķirts Kauguros – aut.], pēc tam [Vladimirs] Volčeks [0:1 zaudējums "Skonto" stadionā – aut.], un arī šodien ir jaunais treneris [Mihails Koņevs]. Trešo reizi nevaram šādos apstākļos uzvarēt. Šāda tradīcija ir ļoti slikta. Piekritīšu, ka spēle bija akurāta. Mēs no savas puses skatījāmies, ka drīz ir kausa mačs [26. aprīlī pret "Ventspili" – aut.]. Tāpēc nevarējām beigās atvērties un paaugstināt spēles tempu. Centāmies spēlēt uzmanīgi un izmantot iespējas ātriem uzbrukumiem. Centāmies izmantot mūsu uzbrukuma līnijas ātrumu. Diemžēl neizdevās. Spēle sanāca lēna un blīva. Iespējams, pie vainas bija laikapstākļi, taču akcentēšu, ka tie bija vienādi abām komandām. Pietrūka agresijas, mugurkaula, lai iesistu un pavērstu šo spēli uz otru pusi."

Kad jaunais treneris [Jevgeņijs Perevertailo] kļūs par galveno?
Koņevs: Tagad tiek risināti jautājumi, kas ir saistīti ar darba atļauju. Pašlaik viņš ir kā konsultants, taču pēc kāda laika oficiāli kļūs par galveno treneri.

Šai spēlei viņš gatavoja komandu?
Koņevs: Viņš novadīja 2-3 treniņus. Arī šodien viņš bija.

Varbūt tā nav slikta tradīcija, bet gan "Riga" FC komplekss.
Koņevs: Mēs varam tagad pirms katras spēles mainīt trenerus (smejas) un uzvarēt visās spēlēs!
Kaļiņins: Ņemot vērā, ka tas ir noticis jau trešo reizi, tad pastāv iespēja, ka parādīsies šāds komplekss. Ceru, ka mums izdosies pārtraukt [zaudējumu sēriju pret "Riga"], un arī "Riga" FC pārtrauks mainīt trenerus pirms spēlēm pret mums.

Nomainīji pieredzējušos Alekseju Višņakovu un Leonīdu Koveļu. Neapmierināja?
Kaļiņins: Manuprāt, viņu darbībās trūka efektivitātes un asuma. Centāmies atsvaidzināt spēli uz citu futbolistu rēķina.

Šodien pamatsastāvā visnotaļ negaidīti devās Daniils Turkovs.
Koņevs: Tā bija treneru štāba izvēle. Viņš labi izskatījās treniņos. Sākotnēji sākumsastāvā bija [Valērijs] Šabala, taču dienu pirms spēles mēs nolēmām, ka Turkovs uzsāks, bet Šabala dosies laukumā otrajā puslaikā. Tā bija plānots, lai katrs no uzbrucējiem nospēlētu pa vienam puslaikam. Mēs sapratām, ka būs jāizsargājas un uzbrucējam būs nepieciešamība doties atpakaļ [aizsardzībā], tērējot spēkus.

Tātad Turkova maiņa nebija saistīta ar viņa vājo sniegumu?
Koņevs: Nē. Šī maiņa bija sākotnēji ieplānota.

Luka Peričs neiztur konkurenci?
Kaļiņins: Viņam tika dota iespēja pirmajās trijās spēlēs. Bija pretenzijas viņa darbībā. Pamēģinājām [Renāru] Rodi viņa pozīcijā un nospēlējām divas spēles uz nulli [pret "Mettu/LU" kausā un pret "Liepāju/Mogo" čempionātā – aut.]. Tāda ir konkurence – viņš [Rode] izmantoja savu iespēju.

Kā Igors Kozlovs?
Kaļiņins: Viņš jau piedalās treniņos, skrien. Pēc prognozēm ir 10-14 dienas, lai viņš atgūtu savas kondīcijas. Redzēsim, kāda būs dinamika.

Kaspars Gorkšs, Artūrs Zjuzins…
Koņevs: Gorkšs jau trenējas. Domāju, ka pēc nedēļas viņš būs gatavs spēlēt. Zjuzinam ir sarežģītāka situācija. Tiek plānota operācija. Pašlaik lemj, kur tā būs. Zjuzins ir ārā uz ilgāku laika posmu.

Kas notiek ar Sergeju Vorobjovu!?
Kaļiņins: Sergejs iekļuva avārijā, pārkāpjot, teiksim tā, komandas iekšējo kārtību. Tas notika tieši tad, kad spēlējām pret "Mettu" [kausa mačs, kuru RFS uzvarēja ar 1:0 - aut.]. Ar draugiem iekļuva avārijā. Diezgan smagā avārijā. Šobrīd izrakstīts no slimnīcas un iziet rehabilitāciju.

Vai par šādiem izgājieniem nav jāatskaita?
Kaļiņins: To lemj kluba vadība. Es savu viedokli izteicu, bet pēdējais vārds pieder vadībai. Neatklāšu gan, kādu tieši viedokli vadībai paudu [Sportacentrs.com drīzumā piedāvās nelielu materiālu par pašreizējo situāciju ar Sergeju Vorobjovu – aut.].

Pirmajā puslaikā lielāko daļu uzbrukumu uzsāka [Vjačeslavs] Isajevs, nevis [Daniils] Ulimbaševs vai [Aleksandrs] Fertovs. Jūsu uzstādījums?
Kaļiņins: Pretinieks mūs satika viduszonā, tāpēc balsta pussargiem kļuva smagāk saņemt bumbu. Centra aizsargiem bija mazāk spiediena, tāpēc viņiem sanāca vairāk būt ar bumbu. Mums bija sarežģīti dot piespēles uz priekšu. Piespēles aiz muguras nebija efektīvas, jo laikapstākļi ieviesa korekcijas. Taču galvenokārt pie vainas ir pretinieki, kuri tā piesātināja viduszonu, ka mums bija sarežģīti saņemt bumbu. Paskatīsimies video, varbūt ne tik aktīvi spēlēja balsta pussargi.

Kā esat apmierināti ar Renē Miheliču?
Koņevs: Mums viņš ir labs ieguvums. Viņš tikai nesen parādījās, neilgi pirms čempionāta atsākšanas. Bija redzams, ka dažos momentos viņam neizdodas trāpīt. Līdz ar katru spēli, savstarpēja sapratne ar komandu viņam uzlabojas. Viņš ar katru spēli pieliks klāt. Gaidām, ka viņš ne tikai veidos spēli viduszonā, bet arī gūs vārtus. Ir nepieciešams laiks, lai saspēlētos. Jaunajām trenerim būs striktākas prasības attiecība uz katra futbolista darbībām laukumā.

Vai šādā laikā tas vairāk bija futbols vai cīņa ar laikapstākļiem?
Kaļiņins: Manā izpratnē tas bija futbols. Jebkādos laikapstākļos tā paliek. Vēl jo vairāk šodien bija sintētiskais segums, kuram tas pat nāk par labu. Ja būtu sliktas kvalitātes dabīgais laukums, tad viss pārvērstos par cīņu. Šodien bija futbols, vienkārši ir jāņem vērā nianses un jāspēlē šādos apstākļos.
Koņevs: Es piekritīšu, ka šādos laikapstākļos labāk spēlēt uz mākslīgā laukuma. Zinu, ka gan mums, gan RFS, gan citām komandām bija problēmas ar savainojumiem tāpēc, ka daudz trenējamies un spēlējam uz mākslīgiem laukumiem. Tomēr sintētika arī mēdz atšķirties. Mēs daudz analizējām un sapratām, ka tas ir galvenais traumu cēlonis. Citu variantu vienkārši nebija...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-24 08:14, pirms 7 gadiem
Trenera maiņa pretiniekam, ir atrunas . Smieklīgi