Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" skaidro kautiņu: "Pretinieks neglīti izteicās par ģimeni un bērniem"

Agris Suveizda

"Ventspils" skaidro kautiņu: "Pretinieks neglīti izteicās par ģimeni un bērniem"
Kaspars Svārups pret Herdi Prengu. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Latvijas divkārtējā čempione "Riga" smagā spēlē izrāva trīs punktus pret "Ventspili" (1:0) un svinēja septīto uzvaru pēc kārtas, taču uzreiz pēc mača beigām mājinieku aizsarga Herdi Prengas un viesu uzbrucēja Kaspara Svārupa kašķis pārauga masveida konfliktā, kas beidzās ar trim noraidījumiem (Svārups un ventspilnieku vārtsargs Kostjantins Mahnovskis tika noraidīti par sitienu pretiniekam, bet Prenga saņēma otro brīdinājumu) un četriem brīdinātiem spēlētājiem (mājinieku brazīlieši Steniu Žuniors un Rožers, kā arī viesu gruzīni Giorgi Mčedlašvili un Giorgi Eristavi).

"Ventspils" galvenais treneris Viorels Frunze pats konflikta sākumam blakus neatradās, taču preses konferencē komentēja radušos situāciju: "Emocijas. Katram ir ģimene, katram ir bērni. Laukumā futbolistam draugu nav, taču pēc beigu svilpes citam pret citu jāizturas ar cieņu. Cik jau paguvu uzzināt ģērbtuvē, "Riga" komandas kapteinis [Frunze Stefanu Paniču visdrīzāk sajauca ar Herdi Prengu] izteicās ļoti neglīti mūsu komandas spēlētāja virzienā. Ļoti neglīti. Tas viņam neglaimo. Viņš šeit ir leģionārs, un tas ir ļoti nepareizi. Sākās emocijas, kartītes, un kartītes atkal saņemam tieši mēs – nezinu, kādēļ tiesneši tam nepievērš uzmanību, bet tā nevajadzētu būt. Lai kas arī laukumā nenotiktu, ir jābūt cieņai.

Spēlētāji paši tiks skaidrībā un savā starpā parunās. Taču tas, ka "Riga" kapteinis atļaujas tādus vārdus cita futbolista virzienā, nav pareizi. Tas liecina par audzināšanu, par cieņu pirmām kārtām. No turienes arī rodas šīs emocijas pēc spēles un kartītes, kuras dod tikai mums – mums sarkanās, kamēr viņiem laikam tikai dzeltenās. Nebūt nesaku, ka tiesneši slikti tiesāja un tiesneši ir vainīgi šajā situācijā, bet saņemam to, ko saņemam.

Viss notika pēc tam, kad tiesnesis nosvilpa spēles beigas. Sarkanās, dzeltenās – tas viss ir labi, bet mēs visi esam cilvēki, mums būtu citi jāciena, nevis jārunā par vecākiem un bērniem. Tas ir ļoti slikti – jo īpaši, ka to izdarīja leģionārs un komandas kapteinis, kurš rāda piemēru visam Latvijas futbolam. Tas nav pareizi. Tiesnešu komitejai vai federācijai ir jāpievērš uzmanība tādiem izteikumiem, jo neviens futbolists neizturēs tādus vārdus savā virzienā – pat ja tās ir spēles beigas."


"Riga" galvenais treneris Oļegs Kononovs: "Vēl neesmu informēts, kas notika. Šī ir vīru spēle – tādā daudz kas var gadīties. Laukumā daudz pakarojām spēles laikā, un ar to arī beidzās pēc spēles." "Riga" aizsargs Antons Kurakins: "Redzēju tikai to, ka Herdi saķērās ar Svārupu. Mēģināju aizvest Herdi prom, lai viņš nedabūtu kartīti, taču dabūja tāpat – tas bija lieki. Ar "Ventspili" tā ir visu laiku – tās spēlētāji ir ļoti azartiski, ātri uzvelkas. Tādas epizodes ar viņiem ir katrā spēlē."

  -2 [+] [-]

, 2020-07-22 10:35, pirms 4 gadiem
Kaut kā pilnīgi vienalga ko tagad ataisnojās, kāda starpība ko pateica - nav iemesls skriet kā mērkaķim un vicināt kulakus. Plus, bija jau kāds komentāros ielicis bildi, kur pats Svārups vidējos pirkstus mētāja. Baigie nevainīgie jēriņi...

  +3 [+] [-]

, 2020-07-22 10:49, pirms 4 gadiem
dažreiz grūti saprast ar kuru smadzeņu puslodi domā Mahnovskis.

     [+] [-]

, 2020-07-22 11:15, pirms 4 gadiem
Viss ļoti vienkārši. Svārups pirmais parādīja žestus, lai vaino pats sevi

  +3 [+] [-]

, 2020-07-22 12:05, pirms 4 gadiem
Svārups neko nebūtu rādījis,ja Prenga nebūtu kaut ko pateicis pirms tam vēl.Čigāņi arī Āfrikā paliek čigāņi.Visu ki viņi var ir pateikt par ģimeni sliktu,tas tak sen jau zināms ierocis spēles laikā vai pēc,lai aizskartu un pretinieks atbildētu.Žēl ka Svārupam neizdevās izrauties un iedot pa muti tam čigānim.Viss pretīgākais spēlētājs virslīgā Prenga.

  -2 [+] [-]

, 2020-07-22 12:15, pirms 4 gadiem
maikls19 rakstīja: Svārups neko nebūtu rādījis,ja Prenga nebūtu kaut ko pateicis pirms tam vēl.Čigāņi arī Āfrikā paliek čigāņi.Visu ki viņi var ir pateikt par ģimeni sliktu,tas tak sen jau zināms ierocis spēles laikā vai pēc,lai aizskartu un pretinieks atbildētu.Žēl ka Svārupam neizdevās izrauties un iedot pa muti tam čigānim.Viss pretīgākais spēlētājs virslīgā Prenga.
"Vispretīgākais" sākumā iemācies pareizi uzrakstīt.

  -2 [+] [-]

, 2020-07-22 12:53, pirms 4 gadiem
maikls19 rakstīja: Svārups neko nebūtu rādījis,ja Prenga nebūtu kaut ko pateicis pirms tam vēl.Čigāņi arī Āfrikā paliek čigāņi.Visu ki viņi var ir pateikt par ģimeni sliktu,tas tak sen jau zināms ierocis spēles laikā vai pēc,lai aizskartu un pretinieks atbildētu.Žēl ka Svārupam neizdevās izrauties un iedot pa muti tam čigānim.Viss pretīgākais spēlētājs virslīgā Prenga.
such pulla

  +1 [+] [-]

, 2020-07-22 12:55, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: "Vispretīgākais" sākumā iemācies pareizi uzrakstīt.
Ohh latviešu valodas skolotājs ieradies.Komentē par spēli,laikam jau Rigas fans ka patiesība mazliet acīs cērt par čigānu Prengu.😉😀🤣

     [+] [-]

, 2020-07-22 12:56, pirms 4 gadiem
Ļurba rakstīja: such pulla
Zingaro zingaro🤣😉😀

  +3 [+] [-]

, 2020-07-22 12:56, pirms 4 gadiem
Un kartiņu Svārupam spēles laika par neko iedeva.
Prenga vīrieša necienīgs gļēvulis. Gan spēles laikā simulē, gan pēc spēles, pazemojot zaudētāju.

  -3 [+] [-]

, 2020-07-22 12:58, pirms 4 gadiem
maikls19 rakstīja: Ohh latviešu valodas skolotājs ieradies.Komentē par spēli,laikam jau Rigas fans ka patiesība mazliet acīs cērt par čigānu Prengu.😉😀🤣
Ne tuvu nav jābūt latviešu valodas skolotājam, lai mācētu pareizi rakstīt tik elementāras lietas.

     [+] [-]

, 2020-07-22 13:07, pirms 4 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Un kartiņu Svārupam spēles laika par neko iedeva.
Prenga vīrieša necienīgs gļēvulis. Gan spēles laikā simulē, gan pēc spēles, pazemojot zaudētāju.
nav te liepājas, tāpēc nesmirdi te - pietiek jau, ka tavas glupības ir jālasa pie katra vēju pilsētas raksta!!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-22 13:18, pirms 4 gadiem
Lido rakstīja: nav te liepājas, tāpēc nesmirdi te - pietiek jau, ka tavas glupības ir jālasa pie katra vēju pilsētas raksta!!
Vai Svārups trāpīja Prengam? Skaidrs, ka ne, to var redzēt, kā simulants saķer seju - ar 2 pirkstiem. Kad ir īsts štoperis, tad krīt un ar rokām netamborē pa seju.
Komentēšu visu, kas ir manu vārdu cienīgs.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

  +1 [+] [-]

, 2020-07-22 14:45, pirms 4 gadiem
Tiem, kas "izsakās" šādi par pretinieku komandas spēlētāja ģimeni, jādod iekšās bez brīdinājuma. Zidans arī iedeva iekšā itālim 2006. gada pasaules čempionāta finālā un saņēma sarkano kartīti. Tagad visi atceras Zidana izgājienu, bet itāli sen visi aizmirsuši un "izmetuši"no futbola atmiņas. Un skatoties no šodienas acīm, Zidans rīkojās pareizi. Jā, tā bija sarkanā kartīte, arī Svārups dabūja sarkano kartīti, bet pretiniekam dziļš nicinājums, kas nekad nebeigsies. Horvāti vienmēr bijuši izcili provokatori un šitam ērglēnam, kas iedomājies, ka Latvijā ir kāds karalis, viennozīmīgi jāparāda sava vieta.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-22 14:48, pirms 4 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Vai Svārups trāpīja Prengam? Skaidrs, ka ne, to var redzēt, kā simulants saķer seju - ar 2 pirkstiem. Kad ir īsts štoperis, tad krīt un ar rokām netamborē pa seju.
Komentēšu visu, kas ir manu vārdu cienīgs.
Ja kads uz tevi sauj, bet nesasauj, tad vinu nevar vainot, pareizi? Seit vairak izskatas, ka FKV parstavji mekle kautkadus attaisnojumus un izdoma lietas no zila gaisa

  +1 [+] [-]

, 2020-07-22 14:54, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kas tas par cilvēku, kuru var tik vienkārši no sliedēm izsist pasakot pāris vārdus? Konkrēts kastroļgalva!
Atceries, ar vārdiem var "sist" daudz dziļāk kā ar fizisku dunku. Protams, vardarbīgs kontakts var sāpēt, bet, kas man nepatīk fulbolā, ir ka reizēm pretinieks neko īpašu neizdara, bet spēletājs jau krīt zemē it ka būtu ar krēslu pa galvu dabūjis. Tāda politika, jo pat par niecīgu kontaktu var būt sankcijas. Tikmēr izrunāties ir it kā atļauts, ja vien netiek tiekts tiesnesim ausī. Bet tiesnesim nedzirdot var patiekt tā, ka maz neliksies. Rupekļi jāierobežo, bet tiem, kas mēli nemāk aiz zobiem turēt, tiem sportā vispār nav vieta un tie arī "jāmočī" pa taisno. Jā, būs sankcijas, bet vēl lielākām sankcijām jābūt pret "runātājiem" un tiem ne futbols, ne kas cits nav jāspēlē vispār.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-22 15:03, pirms 4 gadiem
ak68 rakstīja: Tiem, kas "izsakās" šādi par pretinieku komandas spēlētāja ģimeni, jādod iekšās bez brīdinājuma. Zidans arī iedeva iekšā itālim 2006. gada pasaules čempionāta finālā un saņēma sarkano kartīti. Tagad visi atceras Zidana izgājienu, bet itāli sen visi aizmirsuši un "izmetuši"no futbola atmiņas. Un skatoties no šodienas acīm, Zidans rīkojās pareizi. Jā, tā bija sarkanā kartīte, arī Svārups dabūja sarkano kartīti, bet pretiniekam dziļš nicinājums, kas nekad nebeigsies. Horvāti vienmēr bijuši izcili provokatori un šitam ērglēnam, kas iedomājies, ka Latvijā ir kāds karalis, viennozīmīgi jāparāda sava vieta.
Kas ieguva Titulu, un kurš aizgāja beigās mājās raudādams un nožēlā asaras slaukot, to neviens nav aizmirsis!

     [+] [-]

, 2020-07-22 15:14, pirms 4 gadiem
ak68 rakstīja: Atceries, ar vārdiem var "sist" daudz dziļāk kā ar fizisku dunku. Protams, vardarbīgs kontakts var sāpēt, bet, kas man nepatīk fulbolā, ir ka reizēm pretinieks neko īpašu neizdara, bet spēletājs jau krīt zemē it ka būtu ar krēslu pa galvu dabūjis. Tāda politika, jo pat par niecīgu kontaktu var būt sankcijas. Tikmēr izrunāties ir it kā atļauts, ja vien netiek tiekts tiesnesim ausī. Bet tiesnesim nedzirdot var patiekt tā, ka maz neliksies. Rupekļi jāierobežo, bet tiem, kas mēli nemāk aiz zobiem turēt, tiem sportā vispār nav vieta un tie arī "jāmočī" pa taisno. Jā, būs sankcijas, bet vēl lielākām sankcijām jābūt pret "runātājiem" un tiem ne futbols, ne kas cits nav jāspēlē vispār.
Tu lielais močītāj, tikai sev gultu nepiemočī vakarā. Iedomājušies te lielās primadonnas kurām neko nevar pateikt. Nepatīk - aizgriezies vai atbildi ar to pašu, vardarbību pret otru neviens nav vēl atļāvis.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-22 15:18, pirms 4 gadiem
Prenga baigais vecis. Tad, kad brūķēt muti pret spēlētāju uz zemes, tad liecas virsū baigais varonis, bet, kad Svārups piecēlās un sāka nākt virsū, Prenga uzreiz griež muguru un laižas slēpties aiz komandas biedriem. Čurku karalis, nevis vecis, kurš gatavs atbildēt par saviem vārdiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-22 15:36, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tu lielais močītāj, tikai sev gultu nepiemočī vakarā. Iedomājušies te lielās primadonnas kurām neko nevar pateikt. Nepatīk - aizgriezies vai atbildi ar to pašu, vardarbību pret otru neviens nav vēl atļāvis.
Jautājums jau nav par to, ka kāds būtu aizliedzis runāt un izpaust emocijas. Bet viena lieta ir emocijas, bet pavisam kas cits ir aizskart pretinieka cieņu un viņu pazemot.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-22 16:17, pirms 4 gadiem
ak68 rakstīja: Jautājums jau nav par to, ka kāds būtu aizliedzis runāt un izpaust emocijas. Bet viena lieta ir emocijas, bet pavisam kas cits ir aizskart pretinieka cieņu un viņu pazemot.
Un es tev vēlreiz saku, ka viss tas ir pupu mizas, tas nedod nekādas atļaujas pielietot fizisku spēku.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-22 20:43, pirms 4 gadiem
maikls19 rakstīja: Svārups neko nebūtu rādījis,ja Prenga nebūtu kaut ko pateicis pirms tam vēl.Čigāņi arī Āfrikā paliek čigāņi.Visu ki viņi var ir pateikt par ģimeni sliktu,tas tak sen jau zināms ierocis spēles laikā vai pēc,lai aizskartu un pretinieks atbildētu.Žēl ka Svārupam neizdevās izrauties un iedot pa muti tam čigānim.Viss pretīgākais spēlētājs virslīgā Prenga.
Un kur problēma Svārupam pateikt to pašu vai ko sulīgāku pretī? Es drīzāk pacenstos uzvilkt pašu provokātoru un tad panāktu viņa diskābeli.

     [+] [-]

, 2020-07-23 00:01, pirms 4 gadiem
Kad Ventspils sāks spēlēt futbolu? Es pats ventspilnieks.

     [+] [-]

, 2020-07-23 03:17, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tu lielais močītāj, tikai sev gultu nepiemočī vakarā. Iedomājušies te lielās primadonnas kurām neko nevar pateikt. Nepatīk - aizgriezies vai atbildi ar to pašu, vardarbību pret otru neviens nav vēl atļāvis.
Visdebīlākais komentārs no visiem. Cik tev gadu?

     [+] [-]

, 2020-07-23 03:20, pirms 4 gadiem
Ģimene ir svēta lieta un to aizskart nedrīkst pat lielos konfliktos. Karstasinīgāki cilvēki, par to vispār var gandrīz nosist. Pieaugušiem večiem ir jāsaprot ko un kad var teikt, un ko nevar, ja nesaprot, tad jāiemāca!