Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF valde neatbalsta Virslīgas paplašināšanu un leģionāru limita pacelšanu

Rolands Eliņš

LFF valde neatbalsta Virslīgas paplašināšanu un leģionāru limita pacelšanu
Jānis Mežeckis un Guntis Indriksons
Foto: LFF

Gada pēdējā Latvijas Futbola federācijas valdes sēdē lemts par vairākiem jautājumiem nākamās sezonas Latvijas futbola turnīros, nolemjot par Virslīgas komandu neizsēšanu Latvijas kausā. Tāpat apstiprināts nākamā gada federācijas budžets un netika piešķirts izņēmuma gadījums otras līgas uzvarētājai “LDz Cargo/DFA” par LFF biedra statusa piešķiršanu, kas neļaus šai komandai startēt pirmajā līgā

LFF valdes sēdē tika skatīti vairāki Klubu sacensību komitejas ierosinājumi. Vairāki tika noraidīti, taču LFF valde nobalsoja par priekšlikumu turpmāk Latvijas kausa astotdaļfinālā neveikt dalībnieku izsēšanu. Līdz šim astotdaļfinālā, līdz ar kuru kausa izcīņā iesaistās Virslīgas komandas, Virslīgas klubi bija izsēto statusu un nevarēja pretiniekos ielozēt cits citu, bet līdz ar nākamo gadu LFF piedāvās “aklo” izlozi.

Attiecīgi 1/8 finālā vienā pārī varēs nonākt divas Virslīgas komandas, kas nozīmē, ka teorētiski pirmās vai otrās līgas klubs maksimālas apstākļu sakritības gadījumā var nokļūt līdz pat finālam, netiekoties ne ar vienu Virslīgas klubu (tas iespējams, ja visas Virslīgas komandas nonāk četros pāros, kas nozīmē, ka 1/4 finālā būs četras 1. līgas komandas, kuras atkal var ielozēt kopā, attiecīgi divām tiekot pusfinālā). Šāds jaunievedums gan var padarīt 1/8 fināla kārtu krietni neprognozējamāku, jo līdz šim astotdaļfinālā gandrīz visās spēlēs Virslīgas klubi bijuši milzīgu favorītu statusā.

LFF valde toties noraidīja ierosinājumu palielināt Virslīgas klubu skaitu līdz desmit, saglabājot pašreizējo astoņu komandu formātu. Valde pauda viedokli, ka turnīra dalībnieku skaita palielināšanas perspektīvas ir diskutējamas ne agrāk kā 2019. gada sezonas kontekstā.

Valde noraidīja arī LFF prezidenta Gunta Indriksona un valdes locekļa Jura Keiša priekšlikumu mainīt minimālo spēlētāju skaitu ar Latvijas Republikas pasi, kuriem vienlaicīgi jāatrodas laukumā Virslīgas čempionāta spēlē, no sešiem uz četriem, atstājot spēkā pašreizējo piecu leģionāru ierobežojumu. Ja šis ierosinājums būtu pieņemts, leģionāru ierobežojums tiktu pacelts līdz septiņiem.

Sēdes laikā apstiprināti grozījumi 2018. gada sacensību reglamentos un Drošības reglamentā, kas skar virkni precizējumu un uzlabojumu Virslīgas, 1. līgas, Dublieru, 2. līgas, Latvijas kausa izcīņas un Jaunatnes čempionāta reglamentos, kā arī Disciplinārajā reglamentā. Jaunās dokumentu versijas pēc to galējās redakcijas saskaņošanas būs pieejamas publiski.

LFF valde uzklausīja Daugavpils Futbola asociācijas (DFA) vadības pārstāvi Aleksandru Jakubovski, kura pārraudzītā LDZ Cargo/DFA komanda šosezon kļuva par 2. līgas čempionāta uzvarētāju un tādējādi nopelnīja tiesības pretendēt uz vietu 2018. gada sezonas 1. līgas sacensībās. Šomēnes DFA iesniegusi deklarāciju dalībai 2018. gada 1. līgas čempionātā, pretendējot uz LFF-B licenci un tādā veidā juridiski apliecinot gatavību pretendēt uz licences saņemšanu un dalību 2018. gada 1. līgas čempionātā. Saistībā ar to, ka DFA kopš šīgada aprīļa ir LFF biedra kandidāta statusā, bet 1. līgas čempionātā var piedalīties tikai LFF biedri, DFA vērsās pie LFF ar lūgumu izskatīt tā juridisko statusu. Valde lēma saglabāt DFA LFF biedra kandidāta statusu, kas LDZ Cargo/DFA ļauj 2018. gadā piedalīties 2. līgas čempionātā un Latvijas kausa izcīņā.

Noslēdzot 2017. gadu, LFF valde apstiprināja federācijas 2018. gada budžetu, kurā galvenais finansiālā atbalsta uzsvars paredzēts tādiem Latvijas futbola segmentiem kā nacionālās izlases, klubi un spēlētāji, sporta projekti, futbola attīstības un digitālie projekti. Līdzekļi, kas tiks ieguldīti dažādos futbola infrastruktūras izveidošanas un atjaunošanas projektos, saglabāti šīgada apjomā. Vairāk nekā pusi no plānotajiem nākamā gada LFF ieņēmumiem veido Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) dotācijas, kas paredz līdzekļu novirzīšanu konkrētiem attīstības segmentiem un dažādu programmu realizēšanai. Pēc līdzīga finansējuma novirzīšanas principa citas ienākumu pozīcijas veido Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) dotācijas, citu Latvijas sportu pārvaldošo organizāciju un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) dotācijas, kā arī ieņēmumi no saimnieciskās darbības un organizētajiem pasākumiem.

Godīgas spēles un ētikas komitejai pēc tai piešķirtā darbības termiņa beigām darbošanās periods pagarināts uz nenoteiktu laiku, bet tās atjaunotajā sastāvā valde apstiprināja komitejas priekšsēdētāju Jāni Mežecki, locekļus Arturu Gaidelu, Pāvelu Tjuševu un Aleksandru Starkovu, kā arī komitejas sekretāru Artūru Saļņikovu. Savukārt Futbola biznesa attīstības komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja amatā iecelts līdzšinējais komitejas loceklis Valdis Siksnis.

Nākamajā LFF valdes sēdē tiks atkārtoti skatīts jautājums par LFF biedru uzņemšanas noteikumu un biedru kandidātu uzņemšanas komisijas nolikuma apstiprināšanu.
2018. gada pirmā LFF valdes sēde paredzēta 31. janvārī.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

  +5 [+] [-]

, 2017-12-20 18:31, pirms 6 gadiem
Ja grib palielināt komandu skaitu līdz desmit, tad šo faktu un kritērijus vajadzētu paziņot jau sezonu iepriekš, nevis starpsezonā kaut ko skriet un grābt.

Kāds varbūt var paskaidrot, kāpēc “LDz Cargo/DFA” netika piešķirts biedra statuss, lai komanda varētu spēlēt 1. līgā?

  -1 [+] [-]

, 2017-12-20 19:00, pirms 6 gadiem
>>>Damokla zobens Varu tikai minēt,bet domāju.lai atkal kāds klubs nebūtu jāizslēdz sacensību gaitā.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-20 19:09, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ja grib palielināt komandu skaitu līdz desmit, tad šo faktu un kritērijus vajadzētu paziņot jau sezonu iepriekš, nevis starpsezonā kaut ko skriet un grābt.

Kāds varbūt var paskaidrot, kāpēc “LDz Cargo/DFA” netika piešķirts biedra statuss, lai komanda varētu spēlēt 1. līgā?
Palielinot Virslīgas komandu skaitu, jāmaina arī 1. līgas komandu skaits, kā arī jādara viss, lai arī 1. līga kļūtu, ja ne profesionālāka, tad vismaz ar atbilstošu un sakārtotu infrastruktūru, kā arī pārdomātu klubu struktūru (piramīda).

  +1 [+] [-]

, 2017-12-20 20:20, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ja grib palielināt komandu skaitu līdz desmit, tad šo faktu un kritērijus vajadzētu paziņot jau sezonu iepriekš, nevis starpsezonā kaut ko skriet un grābt.

Kāds varbūt var paskaidrot, kāpēc “LDz Cargo/DFA” netika piešķirts biedra statuss, lai komanda varētu spēlēt 1. līgā?
Tāpēc ka pa gabalu ož pēc toto. Ļoti labs LFF lēmums.

     [+] [-]

, 2017-12-20 20:44, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ja grib palielināt komandu skaitu līdz desmit, tad šo faktu un kritērijus vajadzētu paziņot jau sezonu iepriekš, nevis starpsezonā kaut ko skriet un grābt.

Kāds varbūt var paskaidrot, kāpēc “LDz Cargo/DFA” netika piešķirts biedra statuss, lai komanda varētu spēlēt 1. līgā?
toto smaka

  -1 [+] [-]

, 2017-12-20 20:53, pirms 6 gadiem
Stagnācija turpinās.

  +4 [+] [-]

, 2017-12-20 21:02, pirms 6 gadiem
LDz cargo ir tiešs Isakova konkurents un būtu spējīgs ieņemt vadošo lomu Daugavpils futbolā.Vienkāršākais risnājums,kā novākt konkurentus.

  -3 [+] [-]

, 2017-12-20 21:06, pirms 6 gadiem
ar to tad ari virsligas scenarijs nakamai sezonai skaidrs Valmiera var pat nespelet jo atgriesanas pirmaja liga garanteta savukart METTA LU var gatavoties kartejam parspelem jo abu so komandu budzeti talu atpaliek no virsligas ''naudas maisiem'' kas tad ari sadalis pirmas sesas vietas Skumji bet tads ir Latvijas futbola liktenis par kuru atklati vipsna lietuviesi igauni baltkrievi Ne kartigu stadionu par Rigu nemaz nerunajot jo cerams ka morali novecojusais Skonto driz vien sabruks Indriksona Zuka tandems sadalija stadiona naudinu atklati ''nirdz''un lielas ar saviem pa letu naudu iegadatiem paklajiem kamer vecie satrunejusie LFF funkcionari turpinas sedet savos kreslos un domat par sava paslebuma vairosanu tikmer nekas labs nav gaidams Latvijas puszalojosais futbola koks turpinas kalst un kalst jo ''godigiem bleziem'' iz LFF futbols ir un paliks pakartots jautajums vinus neinterese ne futbola stavoklis Valmiera Daugavpili Tukuma ne ari par apsmieklu kluvusais virsligas reglaments ar vienu un to pasu scenariju sesi ''naudas maisi'' un divi pastarisi ''amatieru''statusa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-12-20 21:29, pirms 6 gadiem
8 klubu virslīga ir optimāls skaits, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu, futbolistu līmeni/materiālu. Nerunājot par totoriskiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-12-20 21:42, pirms 6 gadiem
Varēja klubu skaitu 9,10.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-20 21:52, pirms 6 gadiem
Kādu apsvērumu dēļ Indriksonam (!) un Keišam radās šāds priekšlikums?

     [+] [-]

, 2017-12-20 23:17, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: Kādu apsvērumu dēļ Indriksonam (!) un Keišam radās šāds priekšlikums?
Keišam nekas nevar rasties, jo viņš vienmēr domā kā Guntis

  +2 [+] [-]

, 2017-12-20 23:26, pirms 6 gadiem
LFF BIEDRA STATUSU piešķir par skaistām acīm, ja esi nevēlams šai organizācijai Tevi tur neuzņems NEKAD, un šeit nav runa par toto smau, šeit runa ir par funkcionāru nevēlēšanos neko darīt. Kamēr futbolā strādās cilvēki kuriem futbols ir tikai darbs, nekas nemainīsies. FUTBOLS ir jāmīl, pie mums uz tā pelna naudu.

     [+] [-]

, 2017-12-21 09:32, pirms 6 gadiem
Par 8-10 klubiem virslīgā runāts pietiekoši un domas šeit ,kā vienmēr visos jautājumos ,dalās.Es sen jau esmu pamatojis savu viedokli par astoņām komandām un šobrīd,manuprāt,galvenais uzdevums būtu savest kārtībā pirmo līgu.Kad tur uzradīsies četri ,pieci nopietni kandidāti virslīgai,tad arī varēsim spriest par virslīgas paplašināšanu.Starp citu,šis mans viedoklis neiet kopā ar manām,kā līdzjutēja personiskām interesēm,jo virslīgas paplašināšana dotu iespēju vieglāk noturēties virslīgā,ar ko tuvākajā nākotnē,nav izslēgts,var sastapties arī manis atbalstāmā komanda.
Indriksona izvirzītais jautājums par leģionāriem jau ir interesantāks.5 leģionāru limits pie mums ir bijis stabils šos visus gadus un tāpēc nav jābrīnās par LFF viedokli šajā jautājumā.Tas būtu ļoti stratēģisks lēmums,par ko būtu jāuzņemās atbildību jaunajai LFF vadībai.Varbūt tieši tāpēc tāds lēmums.Pirmā no Baltijas valstīm šo ceļu aizgāja Lietuva un pozitīvi rezultāti bija redzami Eirokausos.Jā,vietējiem spēlētājiem radīsies vēl grūtāk iekļūt virslīgas komandās,bet tā ir konkurence,kas liks strādāt vēl nopietnāk.Tāpēc ,manuprāt,spēletāji no Eiropas Savienības nebūtu jāuzskata par leģionāriem,un tad varētu samazināt leģionāru skaitu uz laukuma,teiksim līdz trīs.Tāds mans subjektīvais viedoklis uz šo jautājumu.

     [+] [-]

, 2017-12-21 14:28, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Tev jau patīk gvelzt niekus pie futbola... Un kritizēt jebkuru lēmumu.
Klubu skaits nav jāpalielina, vismaz ne patreiz.. Virslīga kļūst stiprāka. Valmiera nav tas klubs, kuram nebūs ambīciju. Viņi būs ar mērķi uz palikšanu Virslīgā...Arī Metta sevi pozicionē kā eirokausu pretendenti pirms katras sezonas.
Lai Valmierai izdodas sakārtot visus jautājumus, un tikt pie spēlēšanas.. Ne tikai... Viņiem ir potenciāls nokomplektēt cienījamu sastāvu .
Futbola esmu bijis daudzus gadus spelejis tadu treneru ka M Levitanuss v Ulbergs A Auzins B Graps vadiba uz laukuma esot kopa ar Gili Hendeli Dobrotvorski Petrovski Zaliti Keveri Leskovu esmu rakstijis par futbolu filmejis futbolu translejis ka ari komentejis futbolu TV tapec ari it labi parzinu futbola aizkulises tos cilvekus kas ir ap sodienas futbolu zinu vinu vajas sapigas vietas Runajot par virsligu ta sobrid ir ''naudas maisu'' liga un nedz tada Valmiera un Metta LU to nav spejigas pavilkt Lai cik pievilciga neliktos Valmiera ir jabut segumam jabut finansem ar kuram tadai mazpilsetai Valmierai ir ka ir Sobrid primarais Valmierai ir basketbols florbols BMX un ari tie pardzivo nebut ne labakos laikus Valmiera pamata nav uznemeju kurus futbols spetu ieintereset un viens lieluznemums kas tur darbojas savu naudu pamata iegulda citur Metta LU tas jau ir cits stasts speciga jaunatnes piramida tacu nekonkuretspejiga meistarkomanda jo ne jau LU ar savu budzetu pamata balsta futbolu ir ari divas komandas LBL luras ari diemzel tur nespid nespid bet turas Runajot par futbola saimniecibu Riga jasecina ta ir vairak neka bediga Ir tikai divi stadioni kuros caur brillem skatoties var aizvadit kvalitativas speles ''Arkadija'' un morali novecojusais ''Skonto'' Daugavgrivas iela tas nav nopietni Skanstes iela ''Metta'' tas ir tikai projekts gaidit kad kads pienesis stadionus uz paplate tas ir ka gaidit ''debesmannu no Leiputrijas'' Atliek tikai skaudigi mest skatus Igaunijas Lietuvas Baltkrievijas virziena skat viniem ir mums tikai ''tukss sapnis'' Ir jau stadioni Liepaja Jelgava Jurmala Daugavpili Rezekne bus Valmiera ari Iecava Kekava Ogre Olaine ta pati Salaspils attistas tacu ne futbola virziena futbols sobrid musu tevu zemite ir nulveidigs un to nespej saprast tas cilveku grupejums kas ir ap futbolu vinus sauksim tos par futbola funkcionariem vairak interese virsligas ''naudas maisi' ne jau nu pats futbols

     [+] [-]

, 2017-12-21 14:42, pirms 6 gadiem
Lasot pieminētos uzvārdus pēdējā komentā,tad V.Staņa jabūt vismaz 75-80 gadu vecam.Īpaši kaut kā neticās,ka šādā vecumā tik veiksmīgi klikšķina datora klaviatūru.Ja tā,tad visu cieņu.Hendelis gan bija hokejists,kaut kā neatceros viņu futbolu spēlējam.Odincovu un Deņisovu jā.

     [+] [-]

, 2017-12-21 15:25, pirms 6 gadiem
Reinis Zālītis ,Jānis Gilis,Vilnis Petrovskis dzimuši 1943.gadā,savos ziedu laikos spēlēja Rīgas Daugavas meistarkomandā,J.Dobrotvorskis Rīgas ASK,"Elektrons"

     [+] [-]

, 2017-12-21 17:19, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ja grib palielināt komandu skaitu līdz desmit, tad šo faktu un kritērijus vajadzētu paziņot jau sezonu iepriekš, nevis starpsezonā kaut ko skriet un grābt.

Kāds varbūt var paskaidrot, kāpēc “LDz Cargo/DFA” netika piešķirts biedra statuss, lai komanda varētu spēlēt 1. līgā?
LDz Cargo ir tā pati Daugavpils ko no Virslīgas izmeta par toto, tikai ar citu nosaukumu