Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Futbola diena: Jagodinskim tikšanās ar RFS, "Ventspils" uzņems neērtos debitantus

Emils Ozerinskis

Futbola diena: Jagodinskim tikšanās ar RFS, "Ventspils" uzņems neērtos debitantus
"Valmieras" kapteinis Vitālijs Jagodinskis. Foto: Jānis Līgats

"Optibet" futbola Virslīgas otro spēļu kārtu ievadīs trīs spēles 20. jūlijā, kuras viena pēc otras būs vērojamas Sportacentrs.com TV. Virslīgas maratons no pulksten 16:00 sāksies ar maču Ventspilī, kam sekos spēle Jelgavā, bet dienas noslēgumā vērosim intriģējošu cīņu no Valmieras.

Principiāls duelis otrajā Virslīgas spēļu kārtā gaidāms vakara noslēdzošajā mačā starp "Valmieru" un RFS. Valmieriešu rindās savu debiju oficiālā spēlēs spēlēs visticamāk sagaidīs pērnās sezonas RFS galvenais aizsardzības balsts Vitālijs Jagodinskis, kurš pirmo kārtu bija spiests izlaist pērn nopelnītā noraidījuma dēļ. Valmierā kapteiņa aproci saņēmušā Jagodinska trūkums vidzemnieku pirmajā mačā bija ļoti jūtams. Abos zaudētajos vārtos pret valsts čempioni pamatīgi aizsardzībā iekrita Olaide Badmuss. Domājams, ka tieši nigērieti aizsardzības centrā uz šo spēli nomainīs Latvijas izlases aizsardzības balsts Jagodinskis. Savukārt pretējās komandas rindās vienmēr īpaši mači Valmierā ir Robertam Savaļniekam, kurš ir šīs pilsētas karognesējs Virslīgas spēlētāju vidū. Arī lieliskus centrējumus izpildošais flanga spēlētājs pirmajā kārtā laukumā nedevās. Gaidāms, ka klusumā šo spēli futbolistiem nebūs jāaizvada, jo Kristiana Kareļina vērtējumā VOC stadions tiktu atzīts par "līdzjutējiem aiz žoga" ārkārtīgi draudzīgu stadionu, jo lieliska pārredzamība ārpus tribīnēm ir no trīs ar pusi pusēm.

Viktora Moroza trenētie rīdzinieki sezonu iesāka ar minimāla rezultāta uzvaru pār ventspilniekiem. Par sezonas pirmo vārtu autoru Latvijas futbolā kļuva brazīlietis Emersons, kurš izspēlēja sekmīgu sieniņu ar Sedriku Kuadio. Valmieriešiem savus pirmos vārtus pirmdien Skonto stadionā gūt neizdevās. No 11 metru soda sitiena atzīmes izcelties varēja portugālis Žoržinju, taču viņa sitiens bija pagalam viegls priekš Roberta Ozola, kurš pendeli atvairīja un atstāja vidzemniekus sausā. Neilgi pirms sezonas sākuma RFS futbolisti un valmierieši samēroja spēkus sparinga mačā Šauļos. Rezultatīvā cīņā ar 3:2 pārāki bija rīdzinieki, kuru rindās ar uzvaras vārtiem izcēlās Bendžamins Kalebs.

Virslīgas sešu stundu maratonu Sportacentrs.com TV kanālā iesāks spēle 16:00 starp zaudējumus piedzīvojušajām "Ventspils" un "Tukums 2000" komandām. Lielāku intrigu šim mačam piešķir ventspilnieku iepriekš piedzīvotās neveiksmes pret Virslīgas debitanti. Pagājušajā sezonā, kamēr "Tukums" bija 1. līgas līdervienība, ventspilnieki negaidīti ar 1:4 piedzīvoja sakāvi Latvijas kausa Top-16 fāzē. Savukārt pirmssezonas pārbaudes mačā Klaipēdā tukumnieki apspēlēja dzeltenzilos ar 1:0.

Salīdzinot ar Virslīgas pirmo spēli, "Ventspils" bez izmaiņām savā pamatsastāvā neiztiks. Noraidījumu spēles izskaņā pret RFS saņēma dzletenzilo ukraiņu aizsargs Andrijs Sahņevičs, kuram pret tukumniekiem spēle būs jāvēro no malas. Taču viesu aizsardzībai tik un tā neklāsies viegli, cenšoties piebremzēt reaktīvos Lukasu Villelu un Jevgēņiju Kozlovu. "Tukums 2000" vienībā galvenais uzbrukuma dzinējs ir Romāns Mickevičs, kura izveidotais uzbrukums nokārtoja tukumniekiem debijas vārtus Virslīgā. Savukārt vidējā līnijā ļoti svarīgs zobrats ir Boriss Bogdaškins. Kamēr laukumā atradās pieredzējušais pussargs, "Tukums" gāja pēc trīs punktiem čempionāta debijā, taču Bogdaškinam dodoties uz maiņu, tukumnieku disciplīna pajuka un panākums pret jelgavniekiem tika izlaists.

Augstāk turnīra tabulā centīsies pakāpties "Jelgavas" futbolisti, kuri ZOC stadionā uzņems "Daugavpils" vienību. Jelgavnieki mača noslēdzošajās desmit minūtēs izglābās pret turnīra jaunpienācējiem, izraujot trīs punktus Tukumā. Uzvaru jelgavniekiem ļāva gūt ukraiņu uzbrucēji Jurijs Golubka un Jurijs Zaharkivs, tādējādi dodot komandai trīs punktus. Daugavpilieši tikmēr centīsies Zemgalē tikt pie saviem pirmajiem punktiem, jo pirmajā spēlē tika ielaisti divi vārti pirmā puslaika izskaņā, kas lika piedzīvot neveiksmi pret liepājniekiem.

"Jelgavas" komandas spēcīgs ierocis komandas vidējā līnija ar tādiem vietējiem spēles veidotājiem kā Jevgeņijs Kazačoks, Igors Kozlovs un Dāvis Indrāns. "Daugavpils" pretī centīsies likt savu uzbrucēju duetu Vugaru Askerovu un Namdi Oforu, kuriem Virslīgas pirmajā kārtā ar precīziem sitieniem pret "Liepājas" aizsardzību izcelties neizdevās. Vēl vien interesants aspekts, kurā vērot "Daugavpils" spēles, ir jauno spēlētāju iesaiste komandā, kuriem Latgales komandā ir iespēja pieteikt sevi Virslīgas līmenī.

Visas trīs šī vakara Virslīgas spēles tiks translētas Sportacentrs.com TV kanālā, veidojot sešu stundu maratonu. Tiešraižu sērija sāksies ar spēli 16:00 starp "Ventspili" un "Tukums 2000". Pēc tam pulksten 18:00 sekos mačs no Zemgales, kurā spēkus samēros "Jelgava" un "Daugavpils". Savukārt vakara nagla būs pulksten 20:00 mačā starp "Valmieru" un RFS.

"Optibet" Virslīgas 2. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraide
20.06.16:00Ventspils - Tukums 2000Sportacentrs.com TV
20.06.18:00Jelgava - DaugavpilsSportacentrs.com TV
20.06.20:00Valmiera - RFSSportacentrs.com TV
21.06.18:00Spartaks - RigaBest4SportTV
21.06.20:00Metta - LiepājaSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liepāja11002:03
2.Riga11002:03
3.Jelgava11002:13
4.Spartaks11002:13
5.RFS11001:03
6.Metta10011:20
7.Tukums 200010011:20
8.Ventspils00010:10
9.Daugavpils00010:20
10.Valmiera00010:20

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Nemaņa BelakovičsSpartaks2

     [+] [-]

, 2020-06-20 15:50, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Piečuks uz Tukumu?
Labāk noziedo to piečuku kkur, nevis baro totokantori

     [+] [-]

, 2020-06-20 16:15, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Piečuks uz Tukumu?
Labāk likt uz vārtu daudzumu spēlē,neatkarīgi no tā kas vinēs

     [+] [-]

, 2020-06-20 16:15, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Piečuks uz Tukumu?
Domāju 2-3 vārti būs