Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Deniseviča nāve aizēnoja labu sezonu"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pertija: "Deniseviča nāve aizēnoja labu sezonu"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze.

LMT Virslīgas ceturtā spēcīgākā kluba "Daugava" galvenais treneris Tamazs Pertija kluba oficiālajā mājaslapā īsumā padalījies ar aizvadītās sezonas iespaidiem. Tamazs uzslavēja virkni savu futbolistu, taču tāpat atklāja, ka joprojām nav spējis aizmirst traģisko Maksima Deniseviča nāvi.

Daugavpils "Daugava" šī gada 27 mačos piedzīvoja tikai trīs zaudējumus, taču zaudētie punkti pret vājākajām čempionāta vienībām neļāva tikt augstāk par ceturto vietu. Kluba oficiālajā mājaslapā Tamazs padalījies ar aizvadītās sezonas iespaidiem.

Vai esat apmierināts ar 2010. gada sezonu?
Šis gads paliks atmiņā, bet no otras puses, arī negatīvā ziņā. Mēs pazaudējām lielisku futbolistu un labu cilvēku. Pat tagad pirms spēlēm, kad man jānosauc labās malas aizsargs, man galvā iestājas sekundi ilga pauze. Ļoti pietrūkst Maksima [Maksims Denisevičs vasarā noslīka - aut.] kā uz laukuma, tā arī sadzīvē. Viņš vienmēr paliks mūsu atmiņās. Viņa traģiskās nāves dēļ nevaru teikt, ka gads bija ļoti veiksmīgs. Kas attiecas uz rezultativitāti un spēlētāju līmeni - nesūdzēšos. Esmu pārliecināts, ka katram futbolistam un komandai kopumā ir milzīgs potenciāls.

Neslēpšu, kad puiši tik labi darbojās uz laukuma, mani pārņēma pozitīvas emocijas. Man patīk, kā mūsu komanda saspēlējās šīs sezonas gaitā. Diemžēl, bija arī spēles, kurās darbojāmies ļoti vāji.

Kura no spēlēm visvairāk paliks atmiņā?
Atmiņā īpaši iespiedusies spēle, kad mēs spēlējām ar "Jelgavu". Bijām vadībā ar 3:0, bet pēdējās desmit minūtēs ielaidām trīs vārtus [patiesībā pēdējās 30 minūtēs - aut.].

Kurš vārtu guvums bijis neaizmirstamākais?
Gols, kuru iesita Andrijs Porošins "Ventspils" vārtsargam Koliņko. Tā spēle noslēdzās ar mums labvēlīgo 1:0.

Vai ir tādi ielaistie vārti, kuri palikuši atmiņā?
Šajā gadā tika ielaists tik maz vārtu, ka es atceros visus. Visnepatīkamākais tika ielaists 94. minūtē viesos pret "Skonto", kad mums iesita pendeli.

Kurš ir visneparocīgākais un pats vieglākais pretinieks?
Vāju pretinieku praktiski nav. Pret visām komandām spēlējām ar milzīgu pašatdevi. Smagi bija pret "Skonto", "Metalurgu" un "Ventspili", kad spēlējām izbraukumā.

Kurus spēlētājus varētu izcelt savā komandā?
Eltermani, Simonovu, Čikradzi, Šeļenkovu, Loginu, Ramazanovu, Kovaļovu, Ziziļevu, Afanasjevu, Sokolovu un Gongadzi.

Šie spēlētāji viennozīmīgi bija labākie. Uzvārdi, kuri netika nosaukti, tiem puišiem jācenšas tikt šajā sarakstā, bet to var paveikt tikai ar lielu darbu, kā arī ar vēlmi spēlēt lielajā futbolā.

Vai nebija grūti noformēt sastāvu, kad sezonas gaitā komandu pameta pieci pamatsastāva spēlētāji?

Trūkumi dod vaļu fantāzijai.

Jūsu komentāri par to, ka simboliskajā Sportacentrs.com izlasē tika divi komandas spēlētāji, kā arī Jūs kā trenera asistents?

Šis faktors ir ļoti patīkams kā futbolistiem, tā arī man. Esmu priecīgs, ka no 11 spēlētājiem divi nāk no mūsu kluba. Domāju, ka puišiem tas ir papildus stimuls.

Andrejs Kovaļovs kārtējo reizi ticis Latvijas nacionālās izlases pieteikumā pirms pārbaudes mača ar Ķīnu. Ko tas nozīmē viņam un visai komandai?

Es domāju, ka tas ir piliens jūrā. Atskaitot Kovaļovu, uz izlasi izsaukti daudzi jaunie futbolisti. Kad viņš tiks izlases pamatsastāvā, tad obligāti pateikšu, ka Andrejs kļuvis par labu futbolistu. Šobrīd viņš vēlas par tādu kļūt, attiecas pret futbolu ļoti nopietni. Viņam ir visas dotības, lai piepildītu savu sapni. Mūsu uzdevums ir sagatavot viņu spēlēšanai izlasē.

Sezona ir noslēgusies. Vai komanda jau devusies atvaļinājumā?

Nedēļu pēc spēles ar "Blāzmu" mēs vēl trenējāmies. Futbolistiem sezonas garumā bijušas lielas slodzes, tādēļ mēs pamazām tās samazinājām. Katrs spēlētājs saņēmis individuālos treniņplānus, lai zinātu, kas atvaļinājuma laikā viņam ir jāizdara. Gatavošanos jaunajai sezonai uzsāksim 20. decembrī. Izmantojot iespēju, vēlētos pateikties visiem, kuri par mums pārdzīvoja un atbalstīja. Visu sezonu jutām, ka mums tic.

Interviju sagatavoja Sergejs Drozds, "Daugavas" preses sekretārs.

Izmantotie resursi:
FC Daugava

 +12 [+] [-]

, 2010-11-18 12:47, pirms 13 gadiem
Par Pertiju var teikt, ko grib, bet, lasot intervijas un pēcspēļu komentārus, rodas sajūta, ka viņš ir bezmaz vienīgais virslīgas klubu treneris Latvijā, kurš var puslīdz sakarīgi izteikties.

  -3 [+] [-]

, 2010-11-18 12:55, pirms 13 gadiem
kasagrande rakstīja: Par Pertiju var teikt, ko grib, bet, lasot intervijas un pēcspēļu komentārus, rodas sajūta, ka viņš ir bezmaz vienīgais virslīgas klubu treneris Latvijā, kurš var puslīdz sakarīgi izteikties.
Runāt jau viņš māk, bet..

  +5 [+] [-]

, 2010-11-18 12:56, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Runāt jau viņš māk, bet..
Betot viņš arī, kā runā, māk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-11-18 13:10, pirms 13 gadiem
mister_negative rakstīja: diezgan sakariigi uzrakstiiji
Kas tad tur nesakarīgs? Kā runā domāts kā iespraudums...

  +5 [+] [-]

, 2010-11-18 13:10, pirms 13 gadiem
Jā, pēc runas tiešām izklausās sakarīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-11-18 13:29, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Runāt jau viņš māk, bet..
Ko bet??!! Besī šitie-bet, bet Ja kko saki tad līdz galam paskaidro!!!

     [+] [-]

, 2010-11-18 17:27, pirms 13 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Tiesam zhel Maksima . Sezona tiesam laba! Afanasjevam jabrauc uz citurieni! Sito limeni ir paraudzis , nezinu kapec vinju nenem uz izlasi...., bet , ja Valerijs aizbrauks nebus kam vilkt Daugavu
Nu tādi spēlētāji kā Afanasjevs, Sokolovs, Logins, Simonovs un Gongadze mierīgi varētu lūkoties ārzemju virzienā. Šis vairs nav viņu īstais līmenis. Pašam, teiksim, patika arī jaunā Kokina spēle, bet nu pāragri viņam kaut kur braukt. Jāatlaiž tas Džimgu Čumbu un jādod Ērikam nākamgad lielāku spēles laiku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-18 23:56, pirms 13 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Kamerunietis mierigi varetu spelet 1. liga FC Daugava-2 sastava , bet tolka nekada nav , jo tur piemeram labak lai spele tas pats tevis pieminetais Kokins , Jasvins , Rackevskis. Cik zinu kamerunietim tiek iedods laiks , lai sevi paraditu treninos un tad lems par ligumu ( parakstijis uz 3 gadiem)
Nu Daugava-2 sastāvā Kokinam un Raščevskim jau vairs nav, ko darīt. Viņi atbilst ļoti labi pirmās komandas līmenim un vajadzētu nākamgad šos jauniešus biežāk iespēlēt sastāvā. Cik zinu, tam Mārim Jasvinam ir tikai 16 gadi, tāpēc viņš jau nu vēl varētu tiešām kādu gadu, divus otrajā komandā spēlēt. Nezinu labi viņu, tāpēc nemāku spriest. Var jau būt, ka ir kaut kas līdzīgs Rakela variantam Liepājā.