Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Virslīgas treneri labi sagatavoja spēlētājus U-21 izlasei"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kazakevičs: "Virslīgas treneri labi sagatavoja spēlētājus U-21 izlasei"
Dainis Kazakevičs
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Svētdien, 17.janvārī, Radio "NABA" raidījuma “Ole” vadītāji sazinājās ar četrām futbola personībām, lai parunātu par Latvijas futbola aktuālajām tēmām. Piedāvājam tekstuālu ieskatu raidījumā runātajā.

Vispirms bija saruna ar Latvijas U-21 izlases galveno treneri Daini Kazakeviču sakarā ar izlases startu Sadraudzības kausa izcīņā, kas no 17. – 23.janvārim norisināsies Sanktpēterburgā, Krievijā.

Par apstākļiem un iekārtošanos Sanktpēterburgā:
“Ar apstākļiem viss ir kārtībā un esam adaptējušies pēc brauciena. Visi 20 spēlētāji ir ierindā un gatavi strādāt kopējā grupā. Tagad uzdevums ir adaptēties laukumam un valdošajai atmosfērai šeit uz vietas.”

Par traumu ietekmi uz komandu:
“Vairāki potenciālie pamatsastāva spēlētāji ir ar mikrotraumām un nebija fiziski gatavi visu nometnes laiku strādāt. Vairāki no viņiem arī nepiedalījās draudzības spēlē ar FS "Metta/LU", tādēļ vērtēsim šo spēlētāju gatavību uz katru konkrēto spēli šajā turnīrā.”

Par treniņnometni un spēlētāju gatavību:
“Varu uzteikt Virslīgas trenerus, jo visi spēlētāji uz treniņnometni ieradās labā fiziskā formā. Visu, kas bija paredzēts treniņnometnē, mēs izpildījām. Pozitīvi ir arī tas, ka šoreiz (atšķirībā no citiem gadiem) uz šo turnīru brauc komanda, kas visu iepriekšējo gadu ir spēlējusi kopā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Tikai paša turnīra spēles parādīs, cik labi mums ir izdevies sagatavot izlasi un realizēt tās idejas, kas mums bija treniņos.”

Par mērķiem gan turnīrā, gan 2016.gadā kopumā:
“Mums ir jācīnās par uzvaru katrā spēle. Šī turnīra uzdevumi ir vairāki. Pirmkārt, turpinām gatavoties Eiropas čempionāta atlases cikla atlikušajai daļai, tādēļ būtiski pārbaudīt pamatsastāva spēlētāju līmeni. Tā kā pirmajā EČ atlases cikla spēlē pret Čehijas U-21 izlasi mums diskvalifikāciju dēļ nevarēs palīdzēt četri pamatsastāva spēlētāji, tādēļ jāmeklē risinājumi, kādā veidā mēs viņus aizstāsim. No sportiskā viedokļa Eiropas čempionāta atlases ciklā uzdevums ir cīņa par 3.vietu grupā, bet Sadraudzības kausa izcīņa būsim apmierināti ar vietu pirmajā trijniekā.”

Ar Latvijas Futbola Virslīgas izpilddirektoru Emīlu Latkovski tika runāts par gaidāmo Ziemas kausu, kas no 18.janvāra līdz 20.februārim norisināsies Rīgā, "Skonto" hallē.

Par sajūtām pirms gaidāma Ziemas kausa:
“Patīkamas sajūtas ar mazu saviļņojumu par to, ka atkal atsāksies futbols. Gan mēs, turnīra organizatori, gan komandas ir gatavojušās, un es noteikti ar prieku došos uz "Skonto" halli, lai skatītos, kā tiek aizvadīts Ziemas kauss.”

Par galvenās balvas (6000 eiro) iegūšanu sadarbībā ar "Nike":
“Tas viss notika sarunu procesā. Gribējām palielināt mūsu iepriekšējās sezonas līgumu ar viņiem un abpusēji nonācām līdz idejai, ka šis varētu būt kā bonuss mūsu sadarbībai. Lai gan tas ir tikai pārbaudes turnīrs, es domāju, ka šāda motivējoša balva uzvarētājiem padarīs finālu vēl interesantāku.”

Par Ziemas kausa izslēgšanas spēļu datumiem:
“Mēs esam vienmēr atļāvuši komandām spēlēt ar eksperimentāliem sastāviem, bet mēs nepārcelsim spēļu datumus tikai tādēļ, ka kāda no komandām dodas uz treniņnometni ārzemēs. Mēs gan to nevarētu arī atļauties, jo "Skonto" halle ir vienīgā vieta Latvijā, kur var kvalitatīvi trenēties un aizvadīt spēles un tai ir pietiekami liela noslodze.”

Par klubu saistībām ar biedrību LFV:
“Jā, visas komandas jau labu laiku ir nokārtojušas finansiālās saistības, tajā skaitā arī "Skonto" vienība. Mums nav pretenziju pret nevienu komandu.”

Par ieejas maksu un spēļu translācijām:
“Nē, ieejas maksas nebūs un ikviens interesents var droši nākt skatīties. Tiem, kam nav to iespējas darīt klātienē, būs iespēja skatīties Sportacentrs.com kanālā visas spēles tiešraidē. Katru nedēļu vienu no četrām spēlēm izcelsim īpaši un tā tiks filmēta ar vairāk kamerām, būs pirmsspēles un starplaika intervijas. Tāpat tiks organizēta pēcspēles preses konference. Pirmajā nedēļā tā būs tieši pirmdienas spēle, kurā tiksies "Skonto" vienība pret "Spartaku".”

Par "Caramba/Dinamo" nosaukuma maiņas procesu:
“Viņiem bija vēlme būt ar nosaukumu "Riga" FC un Latvijas Futbola federācija viņiem šādu nosaukumu apstiprināja priekš Virslīgas čempionāta. Kad saņēmām šo lēmumu un attiecīgos dokumentus, tad nolēmām arī Ziemas kausā nomainīt viņu nosaukumu. Process bija tik ilgs, jo sākotnēji viņi vēlējās nosaukumu "Dinamo Riga", ar ko mēs arī bijām apmierinājuši. Tomēr ceturtdien viņi vēlējās startēt ar šo gala nosaukumu – "Riga”.

Par prakses vietām Latvijas futbola Virslīgā:
“Jā, tādas iespējas tiešām ir. Turklāt Ziemas kausam mēs aktīvi meklējam palīgus. Bet mēs noteikti, ka nevaram runāt par apmaksātām vietām. Manuprāt, vispirms jābūt motivācijai kaut ko darīt, iegūt zināšanas un tikai pēc tam var runāt arī par kādu finansiālu ieguvumu no tā. Jomas, kurās mēs varētu nodrošināt praksi, būtu PR, mārketinga un juridiskajā virzienā.”

Par potenciālo komandu skaitu Ziemas kausa beigās:
“Jā, man ir pārliecība, ka šogad turnīru pabeigs visas komandas. Ja runājam par aspektu “Tīra spēle”, tad nedomāju, ka ar to vajadzētu būt kādām problēmām.”

Ar Latvijas sieviešu izlases galveno treneri Didzi Matīsu tika pārrunātas Latvijas sieviešu izlases aktualitātes un īpaši – gaidāmās divas spēles ar Maltas valstsvienību.

Par darba plānu Latvijas sieviešu izlasei:
“Dosimies uz Maltu, kur aizvadīsim divas draudzības spēles pret Maltas valstsvienību, lai labāk sagatavotos nākamā gada kvalifikācijas turnīram. Izlases menedžeri raksta vēstules ar piedāvājumiem, Maltas izlases vadība mums piedāvāja, un mēs piekritām. Ar tuvākiem kaimiņiem nespēlējām šoreiz, jo katru gadu spēlēts gan ar Lietuvas, gan Igaunijas izlasēm.”

Par izvēli par labu Maltas izlasei:
“Jā, daļēji piekritām arī tādēļ, ka klimatiskie apstākļi šobrīd tur ļauj spēlēt, lai gan spēles aizvadīsim uz mākslīgā seguma. Maltas izlase ir līdzvērtīgs pretinieks, tādēļ gan viņi mums var dot labumu, gan mēs viņiem. Viņiem ir pāris spēlētājas, kas spēlē ārzemēs ļoti labā līmenī, bet pārējās visas ļoti bieži spēlē kopā.”

Par Latvijas izlases sastāvu:
“Mūsu patreizējā sastāvā varu izcelt pieredzējušas spēlētājas – kapteini Anastasiju Ročāni un Annu Propošinu, kas jau ilgu laiku ir izlases rindās un palīdz jaunajām un perspektīvajām, no kurām varu izcelt Sandru Voitāni. Esam piesaistījuši divas meitenes no Amerikas – Anastasiju Čumiku un Kristiānu Pumpuri. Var diskutēt par Amerikas pieeju, bet psiholoģiskās pārliecības iedvešanu noteikti var uzteikt. To jau pierādījusi arī Liene Vāciete, kas atgriezās daudz pārliecinošāka.”

Ar Robertu Uldriķi tika runāts, lai noskaidrotu kā U-19 komandai veicās Valentīna Granatkina piemiņas kausā Sanktpēterburgā.

Par savu sniegumu aizvadītajā turnīrā:
“Es savu sniegumu varu vērtēt pozitīvi, jo guvu trīs vārtus, atdevu rezultatīvu piespēli. Centos turnīrā parādīt savu labāko sniegumu un domāju, ka kopumā man tas arī izdevās.”

Par komandu kopumā:
“Es domāju, ka mums ir diezgan laba komanda. Mēs paši zinām, uz ko mēs esam spējīgi un ko varam izdarīt. Nekautrējamies no pretiniekiem un cenšamies spēlēt uzbrūkošu futbolu, vienmēr cenšamies uzvarēt. Arī treneris saka, ka galvenais ir uzvarēt un parādīt labu spēli.”

Par pastiprinātu uzmanību pašam:
“Izjūtu gan, jo dažādās mājas lapās raksta par mani, raksta par to, ka esmu guvis vārtus. Ir jūtams arī neliels spiediens. Pieņemu, ka gan jau arī no citiem klubiem skatās un aktīvāk vēro manu spēli līdz ar to būs jāspēlē vēl labāk.”

Par ieguvumiem no turnīra gan komandai, gan pašam:
“Turnīrs devu mums labu pieredzi, kā spēlēt lielajos turnīros. Pirms turnīra bija draudzības spēles ar lietuviešiem un igauņiem, kuros neparādījām labāko sniegumu, bet svarīgajos turnīros spējām savākties un labi nospēlēt.”

Par gatavošanos virslīgai:
:Es tikai vakar un aizvakar biju treniņos. "Mettā" visi nopietni gatavojas un strādā, jo tieši šobrīd ieliek fizisko bāzi sezonai. Treniņi notiek pat divreiz dienā. Un, visticamāk, arī Ziemas kausā redzēsiet mani spēlējam."

Pilnu raidījuma ierakstu iespējams noklausīties šeit.

Informāciju sagatavoja:
Radio "NABA" raidījuma “Ole” vadītāji

     [+] [-]

, 2016-01-19 07:48, pirms 9 gadiem
"Bet mēs noteikti, ka nevaram runāt par apmaksātām vietām. Manuprāt, vispirms jābūt motivācijai kaut ko darīt, iegūt zināšanas un tikai pēc tam var runāt arī par kādu finansiālu ieguvumu no tā."

Normalas valstis saprot, ka tapat vien cilveks neko nedara un ir jabut financialam stimulam, lai piesaistitu labakos ari uz prakses vietam.