Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF noraida "Noah Jurmala" apelāciju un atstāj to bez Virslīgas

Rolands Eliņš

LFF noraida "Noah Jurmala" apelāciju un atstāj to bez Virslīgas
Foto: Noah Jūrmala

Latvijas Futbola federācija savā mājaslapā publicējusi Apelācijas komitejas lēmumu noraidīt futbola kluba "Noah Jurmala" apelāciju par komandai atsaukto licenci dalībai Virslīgā.

"Noah Jurmala" bez Virslīgas licences palika 12. martā, kad par to lēma LFF Disciplinārlietu komisija (DK), pamatojot to ar vairākiem punktiem, ieskaitot finansiālo garantiju nenodrošināšanu, proti, norādītie ienākumi neesot bijuši samērojami ar plānotajiem izdevumiem. "Noah" menedžeris Aleksandrs Jakubovskis uz to reaģēja asi, sarunā ar Sportacentrs.com nosodot LFF kā korumpētu iestādi, piesaucot savu investoru gatavību klubā ieguldīt gandrīz miljonu eiro un solot vērsties augstākajās instancēs, ieskaitot sporta arbitrāžas tiesu Šveicē.

"Noah" savas apņemšanās pirmo daļu izpildījās un vakar iesniedza apelāciju Latvijas Futbola federācijā. Šodien Apelācijas komiteja (AK) to izskatīja, pamatojoties uz to, ka "Noah" lūdza lietas steidzamu izskatīšanu, un noraidīja, neapturot DK lēmumu un attiecīgi atstājot Virslīgu ar astoņām komandām.

AK lēmumā norādīts, ka "Noah Jurmala" nemaz nav lūgusi apturēt Disciplinārlietu komitejas lēmumu, taču AK atzīst, ka tai ir tiesības piemērot pagaidu aizsardzības līdzekļus pret apelācijas iesniedzēju, proti, līdz lietas galīgai izskatīšanai atjaunot licenci Virslīgā. Taču AK nolēmusi to nedarīt, jo neredz pamatu, ka DK pieņemtais lēmums būtu prettiesisks vai ka tajā būtu sasniegti nepareizi secinājumi.

" Ir nepamatots biedrības "FC Noah Jurmala" arguments apelācijas sūdzībā, ka investors vienpusēji atteicies no ziedojuma līguma izpildes, jo lietas materiālos atrodas 2021. gada 15. februāra vienošanās starp biedrību "FC Noah Jurmala" un Bagrat Gazaryan par ziedojuma līguma izbeigšanu," rakstīts AK lēmumā. " Apelācijas komiteja pirmšķietami neredz pamatu apšaubīt Latvijas Futbola federācijas Klubu licencēšanas finanšu eksperta U. Mālmaņa atzinumu, ka biedrība "FC Noah Jurmala" neatbilst klubu licencēšanas finanšu kritērijiem."

Tāpat AK noraida "Noah" iebildumu, ka Disciplinārlietu komiteja nemaz nevarēja lemt par šo jautājumu, jo statūti paredz, ka tieši šī komiteja nosaka sankcijas par licencēšanas procesa noteikumu pārkāpumiem.

"Noah" sakarā gan tika piesaukta varbūtība, ka klubs ne tikai centīsies atgūt vietu Virslīgā, bet arī saņemt kompensāciju par zaudējumiem, ko tam nodarīja palikšana bez licences. Uz to AK atbildējusi, ka apelācijā "Noah" nemaz nav norādījusi un nav pamatojusi ar licences atsaukšanu radītā kaitējuma būtiskumu.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13142/apelacij...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-17 18:39, pirms 3 gadiem
🤹‍♂️ 🤡

  +1 [+] [-]

, 2021-03-17 18:42, pirms 3 gadiem
Armēņu biznesu Latvijas futbolā mēs vairs neredzēsim nekad?😭

  +1 [+] [-]

, 2021-03-17 18:54, pirms 3 gadiem
Pārcel komandu uz Igauniju,tur būs vieglāk..

     [+] [-]

, 2021-03-17 19:37, pirms 3 gadiem
Nez cik liela skāde tiktu nodarīta Latvijas futbolam, ja viņus pielaistu pie spēlēšanas?

  +4 [+] [-]

, 2021-03-17 19:47, pirms 3 gadiem
janx13 rakstīja: Nez cik liela skāde tiktu nodarīta Latvijas futbolam, ja viņus pielaistu pie spēlēšanas?
Totalizators un iespējams nesamaksātas algas, kam mums vajag kārtējo kauna traipu.

  +8 [+] [-]

, 2021-03-17 19:50, pirms 3 gadiem
Armēņu investorus tak daugavpilieši jau paši uzmeta, tas arī noveda pie diskvalifikācijas. Un komanda, kas vilto spēlētāju parakstus uz līgumiem un, iespējams, ir saistīta ar leģendāro futbola mīlētāju Gavrilovu, Virslīgā tiešām nav vajadzīga. Ā, un treniņus sākusi nedēļu pirms sezonas sākuma.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-17 20:07, pirms 3 gadiem
gavrila- obloms

  +3 [+] [-]

, 2021-03-17 20:38, pirms 3 gadiem
Uz Lozannu!

     [+] [-]

, 2021-03-17 21:07, pirms 3 gadiem
Par pāris kausiem raidījumā E.Petrovs skaidri , neizlikdamies raksturoja mūsu futbola augšupejas melnos afrikāņu cilšu dēlus. Rakstīt neprot , piecās priedēs apmaldās , piecu stāvu debesskrāpjus neredzējušus , ugunskurus dedzina istabās.....Jāāaaa.......Mūsu futbola biznesmeņi.....

  +3 [+] [-]

, 2021-03-17 21:48, pirms 3 gadiem
janx13 rakstīja: Nez cik liela skāde tiktu nodarīta Latvijas futbolam, ja viņus pielaistu pie spēlēšanas?
Ja viņi izstātos pēc 10-12 spēlēm maksātnespējas dēļ, būtu labāk?

  +3 [+] [-]

, 2021-03-17 21:55, pirms 3 gadiem
Nu, viena shēma vismaz neizgāja.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-18 07:57, pirms 3 gadiem
Ļoti ceru,ka vismaz sezonu pabeigs visas astoņas virslīgas komandas.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-18 08:26, pirms 3 gadiem
Un tagad man būtu jautājums LFF sacensību daļai,kura izstrādāja un publicēja kalendāru mājas lapā.Jūs nopietni?Gandrīz katrā kārtā divas komandas atpūšās?Vēl nebūs noslēdzies pirmais riņķis,bet Daugavpils ar Valmieru uzsāk otro riņķi.Ritmiska kalendāra vietā saņemam mistrojumu,kur pēc piektās kārtas trīs komandas aizvadījušas piecas spēles,četras četras,bet Metta tikai trīs?Loti ceru,ka publicētais jaunais kalendārs ir feiks,vai nu es kaut ko šajā meistardarbā nesaprotu?

  -1 [+] [-]

, 2021-03-18 10:16, pirms 3 gadiem
Bet kā tagad ir ar nākošo gadu? Cik komandas spēlēs? Vismaz 10 jābūt!
Divas pirmās no 1. līgas klāt, var jau pēdējai virslīgas komandai uztaisīt pārspēli ar 1. līgas 3. komandu, bet vai liela jēga?
Par licenzēšanu. Tur nav jābūt būtiskai atšķirībai starp virslīgu un 1. līgu!
1. līga tuvākā virslīgas rezerve, arī nav sētas mači un jāvērtē tikpat nopietni. Licenzēšana jāparskata. Var pieprasīt komandai kādu dalības- drošibas naudu un punkts. Virslīgā tā var būt nedaudz lielāka, jo principā primārie izdevumi ir vienādi kā virslīgā, tā 1.līgā.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 14:54, pirms 3 gadiem
Neiet runa, ka TOP 1.līgas komandas sportiski nepavilktu Virslīgu, bet problēma ir finansēs. Tas pats Tukums varēja spēlēt, bet viņi nevar finansiāli pavilt pat ar pašvaldības un sporta skolas palīdzību. Virslīgā lielāki izdevumi organizējot mājas spēles ar apsargiem, medicīnu, translācijām u.t.t, kā arī Virslīgā ir jāslēdz PRO līgumi ar spēlētājiem/treneriem un jāmaksā algas, kā zinām 1.līgā pārsvarā spēlē ar amatieru līgumiem, kur daži klubi varbūt iedod kādu prēmiju par uzvarētu spēli, tie tāpat ir 20-150€, atkarīgs no kluba rocības. Neviens tā precīzi neatklās savus budžetus, bet 1.līgai pietiek līdz 100 000€ sezonā, bet Virslīgā sākot no 500 000€ , protams bužetu var ietaupīt noslēdzot ar spēlētājiem līgumu par minimumu un pārējo maksās skaidrā, kuru beigās vari nemaksāt un neviens nevar pasūdzēties, kā tas arī notiek pie mums.

     [+] [-]

, 2021-03-19 11:26, pirms 3 gadiem
runcels23 rakstīja: Neiet runa, ka TOP 1.līgas komandas sportiski nepavilktu Virslīgu, bet problēma ir finansēs. Tas pats Tukums varēja spēlēt, bet viņi nevar finansiāli pavilt pat ar pašvaldības un sporta skolas palīdzību. Virslīgā lielāki izdevumi organizējot mājas spēles ar apsargiem, medicīnu, translācijām u.t.t, kā arī Virslīgā ir jāslēdz PRO līgumi ar spēlētājiem/treneriem un jāmaksā algas, kā zinām 1.līgā pārsvarā spēlē ar amatieru līgumiem, kur daži klubi varbūt iedod kādu prēmiju par uzvarētu spēli, tie tāpat ir 20-150€, atkarīgs no kluba rocības. Neviens tā precīzi neatklās savus budžetus, bet 1.līgai pietiek līdz 100 000€ sezonā, bet Virslīgā sākot no 500 000€ , protams bužetu var ietaupīt noslēdzot ar spēlētājiem līgumu par minimumu un pārējo maksās skaidrā, kuru beigās vari nemaksāt un neviens nevar pasūdzēties, kā tas arī notiek pie mums.
Dažiem virslīgas klubiem, kuri grib vazāties pa dienvidiem vajag lielāku naydu, bet pārējiem? Vai Tukumam, vai kāds klubs, kurš neprendentē uz medaļām virslīgā vajag vairāk naudas? kāds mediķis, kārtībnieks vajadzīgs arī 1. līgā, benzīns aizbraukt uz spēli visur vienādā cenā!
Nav visiem spēlētājiem jābūt ar tūkstošiem lielām profu algām!!!