Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kastners: "Austrijā "Metalurgs" droši vien būtu sešiniekā"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Kastners: "Austrijā "Metalurgs" droši vien būtu sešiniekā"
Daniels Kastners
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Laikraksts "Kurzemes Vārds" uz sarunu aicinājis divus Latvijas futbola kluba "Liepājas metalurgs" leģionārus - austrieti Danielu Kastneru un moldāvu Andreju Kožokaru. Abi futbolisti nebūt nav pārliecināti, ka čempionātu arī pabeigs liepājnieku sastāvā.

Kastners: "Austrijas čempionātā "Metalurgs" būtu sešiniekā"

Austrietis Daniels Kastners (27) liepājniekiem pievienojās pirms sezonas, un LMT Virslīgā līdz šim izcēlies ar visai rezultatīvu sniegumu - ar pieciem vārtu guvumiem viņš ir trešais rezultatīvākais vienības futbolists, atpaliekot tikai no abiem uzbrukuma līderiem - Kristapa Grebja un Ģirta Karlsona. "Iepriekš pārāk daudz nezināju par Latvijas futbolu, un, kad mans aģents piezvanīja un sacīja, ka ir iespēja doties uz "Liepājas metalurgu", es internetā meklēju informāciju par šo vienību. Redzēju, ka tā ir laba komanda, kas cīnās par čempionu titulu un piedalās Eirokausos, tāpēc nolēmu doties šurp," atceras Kastners, jautāts par ceļu uz Liepāju.

"Ierados Liepājā uz atrādīšanos, mans sniegums treneri apmierināja, bet, kad Ģirts Karlsons atgriezās [no pārbaudes Krievijā], kluba vadītāji piedāvāja līgumu līdz 1. jūlijam. Es piekritu, un tad jau redzēsim vai palikšu. Pagaidām par to neko nezinu."

Kastners arī atzinis, ka Austrijas spēcīgākajā līgā "Liepājas metalurgs" būtu konkurētspējīga komanda: "Austrijā ir tikai trīs ļoti spēcīgas un bagātas komandas – "Red Bull", Vīnes "Austria" un "Rapid". Latvijā futbols ir diezgan labā līmenī, un domāju, ka Austrijas spēcīgākajā līgā "Metalurgs" būtu ap piekto, sesto vietu."

Kožokars: "Pieļauju, ka ilgāk par sezonas beigām Latvijā nepalikšu"

Vēl viens leģionārs, kas papildināja "Metalurga" rindas pirms sezonas, ir moldāvs Andrejs Kožokars (22). Talantīgais futbolists nesen apprecējies, taču sieva uz dzīvi Liepājā vēl nav pārvākusies. "Moldovā, tāpat kā visā pasaulē, sākās krīze, un klubs spēlētājiem bija parādā naudu. Neilgi pirms ziemas transfēru loga aizvēršanās klubs piedāvāja izvēli – vai nu spēlēt par kapeikām, vai meklēt sev jaunu klubu. Nolēmu meklēt jaunu klubu. Līdz transfēru loga beigām palika divas, trīs dienas, mans aģents teica, ka Liepāja meklē balsta pussargu.

Piedalījos pārbaudes spēlē, treneris mani vēl pavēroja treniņā, un teica, lai dodos mājās kārtot dokumentus. Klubā "Zimbru" man teica, lai braucu, jo ar liepājniekiem vienošanās esot panākta, bet, kad atlidoju šurp, sāka prasīt lielāku summu par pāreju. Pateicoties manam aģentam, trenerim Abramčikam, prezidentam Zaharjinam un direktoram Rogozam, vienošanās par manu pāreju tomēr tika panākta," atceras moldāvs, kuram brīvajā laikā kopā ar Kastneru tīk pamakšķerēt - abi ir iegādājušies makšķernieku licences un spiningus, taču ar lieliem lomiem vēl nav veicies.

Kožokars arī atzīst, ka Liepāja ir paredzēts tikai kā īss starpposms ceļā uz augstākām virsotnēm: "Līgums ir uz trim gadiem, bet domāju, ka tik ilgi nepalikšu. Pieļauju, ka, ja nepametīšu Liepāju jau vasarā, tad maksimums palikšu šeit līdz sezonas beigām. Šeit ir ļoti labi apstākļi, te ir jāspēlē, ir jāpalīdz klubam izcīnīt čempionu titulu, bet nevajag samierināties ar sasniegto, ir jāiet tālāk!"

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv
Laikraksts "Kurzemes Vārds"

  -2 [+] [-]

, 2009-06-16 16:32, pirms 15 gadiem
nu pa to top6 nezinu.... moska buutu.. >_>
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-06-16 17:09, pirms 15 gadiem
visaa pasaulee taaa jau ir beigusies pie mums tik saakas

  +1 [+] [-]

, 2009-06-16 19:22, pirms 15 gadiem
Prieks, ka leģionāri (Kastners) saka labus vārdus par Virslīgu. Piekrītu - Kožakari ir jāprogresē, ja viņš to negrib darīt Virslīgā, tad jāiet kaut kur citur. Šosezon gan vēl savai komandai jāpalīdz. Eirokausos viņš būs vajadzīgs...

  -1 [+] [-]

, 2009-06-16 19:55, pirms 15 gadiem
butu trijnieka mierigi

  +1 [+] [-]

, 2009-06-16 21:41, pirms 15 gadiem
patīk šis spēlētājs LM.

  +5 [+] [-]

, 2009-06-16 21:53, pirms 15 gadiem
Latvijā futbols ir diezgan labā līmenī, un domāju, ka Austrijas spēcīgākajā līgā "Metalurgs" būtu ap piekto, sesto vietu."

Cilvēks ,kurš spēlējis futbolu rietumeiropā prot novērtēt Latvijas virslīgas līmeni.Toties viena daļa savējo nīdētāju ,to vien zin ,kā pukstēt un nolikt
Latvijas futbolu.

     [+] [-]

, 2009-06-16 22:13, pirms 15 gadiem
Ljoti gribeetos, lai abi paliek uz ilgaaku laiku...

     [+] [-]

, 2009-06-17 09:43, pirms 15 gadiem
to alguns

Tu jau teici, ka viņam te nekas nepatīk un ka grib mukt prom????

  -1 [+] [-]

, 2009-06-17 11:58, pirms 15 gadiem
Tad izlasi to manu komentu vēlreiz,jo tas bija domāts Andrim5 un neviens vārds tur nav ņemams nopietni.(Viņam ienāca prātā pārmest man un Petrini,vai tik mēs neesam saistīti ar LFF).