Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis: "Reālu variantu ārzemēs nav, palikšu Latvijā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gutkovskis: "Reālu variantu ārzemēs nav, palikšu Latvijā"
Vladislavs Gutkovskis
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Svētdien, 14. februārī, Radio "NABA" raidījuma “Ole” vadītāji telefoniski sazinājās ar pieciem futbolā iesaistītiem cilvēkiem. Piedāvājam tekstuālu ieskatu raidījumā runātajā.

Saruna ar FS Metta ģenerālsekretāru Ģirtu Mihelsonu.
Par Riga City cup turnīru:
"Mērķis organizēt šāda līmeņa turnīrus ir tādēļ, ka elites līmeņa spēlētājiem ir nepieciešama arī attiecīga spēļu prakse. Ne vienmēr Latvijas komandās spēlējot savā starpā to izdodas nodrošināt, tādēļ cenšamies aicināt stipras komandas no ārvalstīm. Šajā U-13 turnīrā piedalās stiprākā Zviedrijas akadēmija "Malmo", ar kuriem ir izveidojies labs kontakts. Tāpat piedalās Ziemeļīrijas reģionālā izlase, kas meklē iespējas uzspēlēt ārvalstīs. Protams, neiztiek bez labākajām Latvijas un pārējās Baltijas valstu komandām."

Par nākotnes plāniem:
"Esam apmierināti ar spēļu līmeni un ir prieks, ka varam šādu turnīru noorganizēt šeit pat Latvijā, Olimpiskajā sporta centrā. Pie padarītā neapstāsimies un jau jaunnedēļ ir paredzēts U-14 turnīrs, bet rudenī plānojam U-10 un U-11 elites līmeņa turnīrus. Iespējams, ka rudenī redzēsim "Southampton" jauniešus, bet jau U-14 turnīrā piedalīsies "West Bromwich Albion" jaunieši. Pārrunas notiek arī ar "Benfica" akadēmiju, ceram, ka viss izdosies sarunās."

Par līmeņu salīdzināšanu:
"Prieks, ka spēlētāji līmeņa ziņā neatpaliekam no šīm akadēmijām, bet drīzāk pat esam mazliet tām priekšā. Tas nozīmē, ka jaunatnes futbola iesāktais virziens Latvijā ir pareizs, jo esam panākuši Eiropas akadēmijas. Vienīgais, kas mums var patraucēt ir mentālā sagatavotība, jo trūkst šādu spēļu pieredzes."

Saruna ar „Skonto” uzbrucēju Vladislavu Gutkovski.
Par emocijām Ziemas kausa pusfināla spēlē pret „Liepāja”:
"Katrā spēlē gribas uzvarēt un tā kā tas bija Ziemas kausa pusfināls, tad gribējām ne tikai uzvarēt šo spēli un tikt finālā, bet arī uzvarēt un izcīnīt pašu Ziemas kausu."

Par emocijām pēc „Skonto” nepielaišanas virslīgai lēmuma saņemšanas:
"Protams, bija šoks, jo mums visu laiku teica, ka viss būs kārtībā un licenci saņemsim. Pēc zaudētās spēles ar Liepāju jau tā bija grūti un tad palika pavisam nepatīkami, kad Sportacentrs.com izlasīju šo ziņu par nepielaišanu. Mums komandas vadība pateica, ka pēc pāris dienām pateiks to, kādi ir varianti. Pašreiz visi spēlētāji vēl ir ar komandu un gaida ziņas no kluba. Visticamāk, ka mūs (pieredzējušos) atdos īrē kādam klubam uz šo sezonu."

Par variantiem ārzemēs:
"Protams, ka gribas izmēģināt spēkus kādā ārzemju līgā. Pagaidām gan nekādu reālu iespēju nav un neviens pašlaik nav zvanījis vai runājis ar manu aģentu. Visticamāk, ka līdz vasarai palikšu šeit Latvijā. Bet es noteikti, ka gribēšu spēlēt virslīgā, nevis 1. līgā Skonto sastāvā."

Par algu izmaksāšanu:
"Lan gan vadība teica, ka mums ir izmaksātas algas, bet tā nav un joprojām nekas nav izmaksāts. Viņi gan saka, ka visu izmaksās, un nekādi parādi nebūs. Es gan tam īsti neticu vairs, tikai drusciņ, drusciņ tam ticu."

Par treniņiem:
"Piektdien pēc spēles mums bija pirts un masāžas, treneris nemaz neienāca ģērbtuvēs un neko neteica. Bet jau sestdien pozitīvā izteiksmē ienāca pie mums un pateica, ka viss būs skaidrs un pēc trīs, četrām dienām mēs ar visu komandu un treneru štābu iesim uz kādu komandu."

Saruna ar „Skonto” direktoru Askoldu Uldriķi:
Par piektdienas komandas sanāksmi:
"Mums, kluba vadībai, tagad sanāksmes notiek gandrīz katru dienu. Notiek arī tikšanās ar citu virslīgas klubu pārstāvjiem, jo tiek apsvērtas idejas, kur atdot spēlētājus, jo komandas vadošajiem spēlētājiem spēlēt 1. līgā nav racionāli un būtu liels solis atpakaļ. Ir kādi trīs varianti, uz kurieni spēlētāji varētu doties, bet mēs gribam, lai lielākā daļa spēlētāju dodas uz vienu un to pašu komandu.

Par leģionāriem un viņu nākotni:
"Visi, kas bija mūsu rotācijā ir palikuši komandā un trenējās, arī leģionāri. Skaidrs gan, ka arī lielākā daļa leģionāru klubā nepaliks un nespēlēs 1. līgā. Viņu skaits noteikti nebūs tik liels, kāds tas bija Ziemas kausā."

Par vadības reakciju apelācijas lēmuma saņemšanas brīdī:
"Nē, man tas nebija pārsteigums. Tādēļ arī visu ziemu centos izvairīties no intervijām, jo nebija jau īsti ko stāstīt. Situācija bija slikta, un man blefot negribējās. Kā zināms, tas problēmas nav tikai šajā starpsezonā, bet tas jau velkas aptuveni piecus gadus. Jau pirms trim gadiem, kad es atnācu, bija skaidrs, ka Skonto virslīgā nespēlēs un bija sagatavots plāns B, un zīmīgi, ka tieši Rīgas futbola skola ienāk Skonto vietā. Tajā gadā arī vairāki treneri aizgāja jau uz turieni, bet pēdējā brīdī tomēr sakārtojām, ka Skonto paliek virslīgā.

Šogad tā situācija bija tik smaga uz papīra, ka vairs Latvijas futbola federācija nevarēja nākt pretī. No otras puses tā cerība šogad bija labāka no visām, jo pie apvāršņa bija parādījušies investori gan no Krievijas, gan Omānas, kas bija gatavi pārpirkt klubu, bet vārda tiešajā nozīmē vienkārši pietrūka laiks. Ilgi stīvējās vecie īpašnieki ar jaunajiem par to, kurš maksās parādus futbolistiem. Tieši šis pazaudētais laiks arī kļuva liktenīgs, kādēļ nepaspējām novest visu līdz galam ar investoriem."

Par situāciju ar investoriem:
"Protams, ka 1. līgā investoriem nav tik interesanti, bet tas „Skonto” brends ir pietiekami saistošs un ar normālu sastāvu domājams, ka uzvarētu 1. līgā, jo atklāti sakot tas ir pavāja līmeņa turnīrs, un varētu atgriezties virslīgā. Tas tiešām ir ātri izdarāms, to parādīja arī „Caramba” vienība, jo ienāca 1. līgā, savāca dažus labus un pieredzējušus spēlētājus un uzvarēja turnīru. Ir liela iespēja, ka Skonto jau nākošo gadu atgriežas virslīgā, un tad investori joprojām ir gatavi iet to ceļu. Tas viss ir runājams. Safonovs, kurš ir viens no investoriem, padzirdējis par „Skonto” problēmām, ieinteresējās par šo projektu un domājams, ka viņa interese joprojām nav zudusi."

Par iespējamo spēlēšanu 1. līgā:
"Protams, arī 1. līgā šie noteikumi ir spēkā un parādi pret spēlētājiem un sociālajiem dienestiem (VID) nedrīkst būt. Mums praktiski ir viena diena, lai sagatavotu šo informācijas paketi un to iesniegtu."

Par paredzēto spēli Ziemas kausā pret „Jelgavu”:
"Jā, ja nenotiks kardinālas pārmaiņas, tad spēlēsim pret „Jelgavu”. Arī tad, ja 6-7 spēlētāji aizdodas uz kādu citu komandu, mēs varam spēlēt ar mūsu jaunatni. Katru dienu turpinās treniņi un mēs noteikti, ka pabeigsim šo Ziemas kausu."

Saruna ar Rīgas futbola skolas spēlētāju Romanu Rožkovski.
Par apelācijas komisijas lēmuma sagaidīšanu:
"Ja godīgi, tad priekš mums tas nebija pārāk liels pārsteigums, jo lielākā daļa spēlētāju bija lietas kursā par notiekošo un bijām gatavi šādam pavērsienam. Gatavojoties sezonai bija doma, ka iespējams spēlēsim virslīgā. Arī treniņprocess bija tā pakārtots, ka lai gadījumā, ja mums būs iespēja piedalīties virslīgas čempionātā, mēs tam būtu gatavi."

Par RFS ambīcijām virslīgā:
"Komandā ir spēlētāji, kas ir gatavi sevi pierādīt jau pavisam citā līmenī. Protams, to, kā tas izskatīsies laukumā, rādīs tikai sezona."

Par sastāva izmaiņām:
"Komandas sastāvs un kodols praktiski nav mainījies no iepriekšējās sezonas. Tiek meklēti pastiprinājumi katrai līnijai atsevišķi radot to labvēlīgo konkurenci, kas nepieciešama, lai spēlētāji attīstītos treniņprocesā."

Par savu vietu sastāvā un savām ambīcijām:
"Neviens spēlētājs, arī es, nevar būt drošs par savu vietu sastāvā. Spēlēs sastāvā tas, kurš uz doto brīdi būs labāks. Nekādi uzvārdi vai ambīcijas nespēlēs lomu sastāva noteikšanā. Tieši šī iemesla dēļ arī treniņos būs jāpierāda, ka esi cienīgs spēlēt."

Par spēlētājiem, kas spēlēja citu komandu sastāvos:
"Nē, tie, kas ir izmēģinājuši spēkus citās komandās, atpakaļ nav atgriezušies."

Par pāreju no FS Metta uz Rīgas futbola skolu:
"Tas bija saistīts ar to, ka nolēmu nopietnāk pievērsties savam darbam, ko nebija īsti iespējams apvienot vairs spēlējot FS Metta vienībā. Spēlēt gan ļoti gribējās un atradu šādu iespēju tieši RFS komandā, kur to bija iespējams izdarīt. Ļoti ceru, ka arī tagad pēc RFS nokļūšanas virslīgā varēšu apvienot darbu ar futbola spēlēšanu. Nezinu gan kādā līmenī, bet ceru, ka pēc iespējas augstākā."

Saruna ar „Liepājas” jaunieguvumu Edgaru Gauraču.
Par iegūto traumu:
"Treniņā dabūju nelielu potītes traumu, bet jau drīz atsākšu trenēties."

Par citiem piedāvājumiem:
"Biju ziemā Itālijā, tāpat bija piedāvājumi no Kazahstānas un citām valstīm, bet visur bija piedāvājums braukt uz pārbaudēm. Ja būtu bijis kāds labs un konkrēts piedāvājums, tad arī labprāt brauktu. Aprunājos ar Māri un daudz laika nevajadzēja, lai izšķirtos par labu tieši FK Liepāja piedāvājumam."

Par dēla nozīmi Liepājas piedāvājuma izvēlē:
"Protams, tieši tagad esmu Grobiņā, kur mans puika spēlē pret grobiņniekiem. Enriko (Edgara dēls) bija ļoti priecīgs, kad uzzināja, ka palikšu Liepājā, tiešām laimīgs."

Par personīgiem mērķiem:
"FK Liepājas uzdevums, protams, ir izcīnīt čempiontitulu. Tāpat komandai ir mērķi arī Čempionu līgas turnīrā. Esmu spēlējis Eiropas klubu turnīrā un zinu, kas tas ir. Tas ir kaut kas neticams un gribas katru vasaru spēlēt tādā līmenī ar tādiem klubiem. Pašam galvenais šīs sezonas mērķis ir atgriezties Latvijas izlases sastāvā."

Par treniņprocesu un atmosfēru komandā:
"Jau nedēļu esmu kopā ar Liepājas komandu un man ļoti patīk. Redzams, ka ir ļoti draudzīga atmosfēra komandā. Ir patīkami strādāt kopā ar Dobrecovu, kurš pats ir bijis uzbrucējs. Es domāju, ka viņš man var ļoti daudz ko iedot un iemācīt."

Pilns raidījuma ieraksts pieejams šeit.

Informāciju sagatavoja:
Raidījuma "OIe" vadītāji

  +6 [+] [-]

, 2016-02-16 10:15, pirms 9 gadiem
Gan jau Jelgava, Ventspils vai Spartaks paņems.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-16 10:50, pirms 9 gadiem
Virslīga noteikti iegūst ar skonto izslēgšanu, ja katrs klubs tiek arī pie kādiem spelētājiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-16 10:55, pirms 9 gadiem
Gutkovskim tiešām nav piedāvājumu vai atkal grib ciparu noplēst?

  +2 [+] [-]

, 2016-02-16 11:04, pirms 9 gadiem
Askolds baigi runātīgais:

Par situāciju ar investoriem:
"Protams, ka 1. līgā investoriem nav tik interesanti, bet tas „Skonto” brends ir pietiekami saistošs un ar normālu sastāvu domājams, ka uzvarētu 1. līgā, jo atklāti sakot tas ir pavāja līmeņa turnīrs, un varētu atgriezties virslīgā. Tas tiešām ir ātri izdarāms, to parādīja arī „Caramba” vienība, jo ienāca 1. līgā, savāca dažus labus un pieredzējušus spēlētājus un uzvarēja turnīru. Ir liela iespēja, ka Skonto jau nākošo gadu atgriežas virslīgā, un tad investori joprojām ir gatavi iet to ceļu.

Kur tad paliek parādi? Ja nenomaksās tos tad droši vien visu savu pastāvēšanas laiku Skonto varēs spēlēt 1 līgā!

     [+] [-]

, 2016-02-16 11:23, pirms 9 gadiem
brīzīem tāda sajūta, ka Skonto vadība veic aktīvu saraksti ar Nigērijas prinčiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-16 14:52, pirms 9 gadiem
karlosm, 10:50, pirms 4 stundām, ignorēt, atbildēt
Virslīga noteikti iegūst ar skonto izslēgšanu, ja katrs klubs tiek arī pie kādiem spelētājiem.

Nedomju gan.Jā,daži klubi pastiprināsies uz Skonto rēķina,toties virslīga zaudēja uz medaļām konkurēt spējīgu klubu. Tā kā šoreiz virslīga ir zaudētājos.Tiesa,domāju ,tas ir īslaicīgs zaudējums,jo likumu ievērošana visiem tikai stiprinās līgu un kārtību tajā.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-16 15:02, pirms 9 gadiem
Pilnu Skonto komplektu (spēlētāju grupu + treneri) jau nostabilizējušās komandas diezin, vai gribēs; te drīzāk varētu būt runa par kādu no diviem debitantiem (ja ar RFS patiešām tagad personiskas nesaskaņas, atliek "Riga"). Bet Gutkovskim, Jermolajevam, varbūt arī Kozlovam gan vajadzētu spēlet tabulas galvgala komandās. Taču, kā jau rakstīju, daži pieredzējuši spēlētāji ir vajadzīgi arī, lai uzvarētu pirmajā līgā (protams, ja pielaidīs).

  -1 [+] [-]

, 2016-02-16 21:57, pirms 9 gadiem
Kapec uz iri, neviss vienkarsi pariet uz citu klubu?

     [+] [-]

, 2016-02-17 01:00, pirms 9 gadiem
sur rakstīja: Kapec uz iri, neviss vienkarsi pariet uz citu klubu?
Izlasi rakstu. Skonto plāno uzvarēt 1. līgā un atgriezties Virslīgā jau pēc gada. Tad šie spēlētāji būs vajadzīgi un varēs atgriezties komandā no īres.

     [+] [-]

, 2016-02-17 01:05, pirms 9 gadiem
Redz, kā Gutkovska aģents Bezzubovs skaļi jo skaļi teicās par iespējām Glāzgovas Rangers, bet beigās čiks. Žēl, bet nu nekas traks. Pērnā sezona, lai arī komandā rezultatīvākais, bet nebija izcila Gutkovskim. Abiem ar D. Ikaunieku vēl pamatīgi ir kur pielikt, lielākoties jau realizācijā, ja grib aizbraukt uz nopietnu ārzemju klubu un sākt pretendēt uz vietu izlasē. Jelgava nule piesaistījusi igauņu jauno talantu Kauberu, bet varbūt Gutkovskis konkurencei arī noderētu. Liepājai uzbrucēju pietiek pēc Gaurača piesaistes. Tāpat arī FKV. Varbūt vēl uz Spartaku, lai gan viņi arī nesen rezultatīvo serbu Džordževiču piesaistīja un vēl cer uz V. Kozlova palikšanu.