Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Zuntners emocionāli uzrunā futbola līdzjutējus

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Zuntners emocionāli uzrunā futbola līdzjutējus
Mareks Zuntners
Foto: rh3fonds.lv

"Liepājas" futbolists Mareks Zuntners emocionāli uzrunājis visus futbola līdzjutējus, aicinot atbalstīt vietējo futbolu.

Es ļoti mīlu futbolu. Tikai šinī pilsētā es varu un gribu atdot visu savu dvēseli, visu enerģiju un iedvesmu.

Mēs Liepājā esam palikuši samērā maz. Labākas dzīves meklējumos tūkstošiem liepājnieku ir devušies prom. Nepatīkami, bet es viņus saprotu.

Es zinu ka mani vārdi neko neizmanīs, zinu ka rīt atkal būs tāds pats rīts, bet kā teica Mahatma Gandi, viss ko mēs katrs darām agri vai vēlu kļūst nesvarīgs, bet ļoti svarīgi to darīt...

Samērā smagi dzirdēt un redzēt kā liepājnieki cīnās un karo viens ar otru. Aizejot uz basketbolu vai hokeju man kā katram cilvēkam ir savs viedoklis, bet liekot roku uz sirds es zvēru ka vēlu uzvaru katrai komandai, katram trenerim un sportistam.

Esmu gatavs atbalstīt un ļoti cienu katru cilvēku, kurš iznāk no ģērbtuvēm.

Ir tik viegli atnākt mājās, ieslēgt Barselonas spēli un guļot uz dīvāna kritizēt. Un tik grūti mēģināt saprast un atbalstīt. Piedāvāju katram, sākot ar sevi, līdz pašam banālākajam un rupjākajam komentāra autoram, atrast sevī resursus atbalstīt, ar to katrs no jums ļoti mums palīdzēs, jebkurā sporta veidā, jebkādā situācijā.

Svarīgākais kas mums ir, tie ir mūsu bērni, un tikai no katra no mums ir atkarīgs kādā gaisotnē un vidē viņi augs. Sportisti spēlē atklāti, jūs varat redzēt mūsu kļūdas, mūsu uzvārdus, fotogrāfijas.

Kritika ir laba un neatņemama sporta sastāvdaļa, bet pamēģiniet šo posmu spēlēt atklāti, nevis ar segvārdiem, vai iesaukām, lai jūs neatpazītu, bet ar saviem vārdiem un uzvārdiem, tad jebkurš pat nepatīkams komentārs būs daudz iespaidīgāks un pats galvenais godīgāks.

Mūs ir tik maz, un ja vēl mēs paši savā starpā centīsimies iekniebt viens otram, nekad nekas nebūs.

Verpakovskis spēlē atklātu spēli, un nebaidās nest šo atbildību. Katrs treneris vai sportists ar uzvārdu uz muguras dara to pašu.

Es ļoti ceru uz jūsu saprašanu un atbalstu, bez jums un mums Liepājā paliks četri nabadzīgi bāri un seši veikali. Mēs esam vajadzīgi viens otram, lai sports Liepājā augtu. Viegli pamest ar roku, daudz grūtāk katram pa mazam solim to mainīt. Es redzu kas notiek stadionos katru dieva dienu, un bez nevienas liekulības jums zvēru, ka šie jaunie čaļi atstās visus spēkus savos laukumos.

Un lai pierādītu savu domu, saprotiet tikai vienu, tā nav tikai spēle, tā ir mūsu dzīve.

Tikai par Liepāju, un mūsu krāsām, ar jums mēs nekad neapstāsimies, nepadosimies, ar jums, mēs varam izdarīt ko lielu, un galvenais sagādāt jums patīkamas emocijas, ar savu pašatdevi, darbu un spēli.

Ļoti ceru uz jums Liepāja ! Ticu, un ļoti ceru !

Ar visu cieņu,
Mareks Zuntners

1 2 68 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-08-14 20:21, pirms 10 gadiem
Zelta vārdi Marek! Redzot kā viņš runā būtu daudz iespaidīgāk nekā lasot
Slēpts komentārs: BayernM
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-14 20:35, pirms 10 gadiem
laikam Mareks šo bij veltījis Liepājas faniem,pēc teksta tā var noprast....protams savējie jaatbalsta.....Uz priekšu Ventspils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-14 20:41, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Malacis!!!
Jautājums liepājniekiem - kāpēc tik maz skatītāju nāk uz vietējās komandas spēlēm Liepājā???
Runa nav tikai par nenākšanu uz futbolu, bet arī par dzīvi kā tādu..

     [+] [-]

, 2014-08-14 20:44, pirms 10 gadiem
lai aizietu atbalstit tad bilesu cenam jabut zemakam,ja cilvekam kuram gimene ir 5 cilveki piemeram jaaiziet tad tas nav leti,es nerunaju parsevi bet par gimenem un cilvekiem kopuma.vnk daudziem finanses nelauj.otra lieta paloasot par lv futbolu kopuma,kapec man veltit laiku,jair toto skandali,klubi algas nemaksa,daudzi jauni talantigi cilveki izvelas braukt stradat fabrikas,tikai tapec ka pasu valsti nav kartiba

  +5 [+] [-]

, 2014-08-14 20:53, pirms 10 gadiem
Nu savu vārdu un uzvārdu nerakstīso, bet izteikšos par situāciju kas tiek atrunāta. Sportā, jo sevišķi bērniem un jauniešiem liekas ka vecāki gaida no viņiem tikai uzvaras un neko vairāk. Ir daļa arī kas no saviem talantiem ne tikai gaida, bet pat to pieprasa. Turpinājumā šis bērns vai jauneklis iziet uz spēli un domā tikai vienu. Dod, Dievs, nezaudēt! Ja nē man būs lielas problēmas un kautkur projām atvirzās skaista spēle, jo galvenais ir rezultāts.
Būtibā jau lielais vairums liepajnieku komandas ir tādi jaunekļi un tikai aiz lielās virtuālās varēšanas mēs esam tā viņu sačakarējusi, ka nav pat ko vairs cerēt.
Ko mēs varam darīt? Likt viņus mierā. Ļaut spēlēt futbolu. Taisīt šovu un atraisīties.
Atļaut spelēt kā pavasarī, kad visiem šī komanda bij tikai puiku pasākums, kas ja viss ok iegūs 5 vietu.
Saprotu ka apetīte aug, bet var notik sliktākais. Rijot aizrīties un ja neviena nav līdzās? Nerīsim šo spēli ka nenormāli, bet atļausimies just līdzās priecājoties, skumstot, pardzīvojot... Atļausimies pateikt ko labu kad esam tur kur kopiski negribam būt.
Atļausimies mainīt teicienu, ka latvietim labākais ēdiens ir otrs latvietis.
Lai Jums viss izdodas un piepildās ko vēlat citiem. Lai Jūs saņemat tādu attieksmi kā sniedzat citiem.
Lai Jums jauks vakars.

     [+] [-]

, 2014-08-14 20:57, pirms 10 gadiem
Sākat ar elementārām lietām. Uz jūsu kluba spēlēm nav pat elementāra programmiņa ar komandu sastāviem un turnīra tabulu. Vai tas pats Verpakovskis, spēlējot visur, var nosaukt kaut vienu klubu ārzemēs, kur varēja nebūt programma uz spēli.

  +5 [+] [-]

, 2014-08-14 21:02, pirms 10 gadiem
Interesanti (varbūt pareizāk būtu teikt - dīvaini), ka liepājnieki nevēlas iet uz FK Liepājas spēlēm. Ņemot vērā, ka kluba prezidents ir Verpakovskis, ir skaidrs, ka lai nu kur, bet Liepājā tādas lietas kā toto vai algu nemaksāšana nenotiks.

  -4 [+] [-]

, 2014-08-14 21:03, pirms 10 gadiem
Kā spēles sāka notikt uz lielā laukumā un uzlika 3 jevro, tā nenāk. Uz mazā nāca. Loģiski, ka arī sezonas sākuma entuziasms ir noplacis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2014-08-14 21:25, pirms 10 gadiem
Nu kā var teikt ,ka 3 eiro ir par dārgu !!!! Visi pie hałavas pieraduši..... Reāli tik maksā laba alus glāze normālā bufetē! Tad nav dārgi!
Cik ieguldīts līdzekłu un darba organizēšanā....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-14 21:54, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Tur jau tā lieta! Lielākā daļa pat Zutnera sakāmajā neiebrauca, bet skaita jau einārus! Kas gribēs aizies kaut pa piecīti!
Jā, aizies arī par piecīti. Bet cik.

  -2 [+] [-]

, 2014-08-14 22:07, pirms 10 gadiem
anjo rakstīja: Jā, aizies arī par piecīti. Bet cik.
Tieši tā! Cena nav galvenā. Daudziem divas stundas futbolā bez dzēriena, hotdoga un uzkodām ir nāve.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-14 22:13, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Malacis!!!
Jautājums liepājniekiem - kāpēc tik maz skatītāju nāk uz vietējās komandas spēlēm Liepājā???
es gan kā bijušais liepājnieks varu atbildēt!
Šosezon uz futbolu jau nāk krietni vairāk kā 2013 gadā!Nezinu,varbūt Mareks uzreizi vēlas piepildīt stadionu?Tā nebūs,kādam laiciņam jāpaiet!
Jāmērķē uz eirokausiem (ja vēl tur nospēlē labi,tā jau būtu labākā reklāma klubam un līdzjutēju piesaistei),vietējā čempī, ja komanda cīnīsies par titulu(un tāds laiks noteikti pienāks),līdzjutēji atgriezīsies un ar uzviju!

 +12 [+] [-]

, 2014-08-14 22:16, pirms 10 gadiem
Mīļie cilvēki. Jums kauns nav? Kas tā par knauzerošanos par biļešu cenām? 3 eiro ir par dārgu? Cik maksā biļete uz teātra izrādi? Kā minimums ap 8 eiro stabili. Tad ko? Domājat, ka futbolam un vispār sportam jābūt pa lēto? 3 eiro ir nieka 2,11 Ls pēc vecās naudas. Drusku vairāk par 2 lati. Kas tas ir?
Vai Jūs stādaties priekšā, cik izmaksā vispār stadiona īre uz visu spēli + apsardze un kārtībsargi, mediķu mašīna, tīrība, internets un viss pārējais, ieskaitot šovus, loterijas un balviņas, lai noorganizētu smuki spēli? Kā kurā vietā, bet cipari svārstās no pārsimts eiro līdz pat 1000 eiro. Kā Jūs domājat, vai ar šādu naudu klubs var nosegt visus izdevumus, ja biļete maksātu tikai 1 eiro, ja uz spēli nāk 200-500 skatītāji? Nevar! Beidziet vienreiz knauzeroties, bet labāk padomājiet par šo atbalstu, lai klubs attīstītos, lai varētu pēc vairākām spēlēm kaut ko interesantu arī stadionā un tās apkārtnē noorganizēt. Priecājaties, ka vēl nav par apgaismojumu jāmaksā astronomiskās summas par 2h pasākumu, jo katra kilovatstunda arī maksā kaut ko.

Jo vairāk līdzjutēju nāks, jo lielākas iespējas arī klubam būs, ko noorganizēt smuki un daudz augstākā līmenī. Nevar piedāvāt kaut ko zem pašizmaksas, jo tas ir ceļš uz stabiliem zaudējumiem. Klubu kasēs nekrājas miljoni. Klubu budžets ir tik liels, cik liels ir. Un tie, kas domā, ka nez ko te futbola funkcionāri iedomājas - nāc, iepazīsties ar realitāti un izmaksām - domāju ātri vien sapratīsiet, ka tas viss ir ļoti adekvāti, kas tiek prasīts par biļeti uz spēli. Zemāk nav kur. Normālā variantā, biļetēm būtu jāmaksā ap 5-10 eiro par spēli, bet to neviens neprasa.

Labāk pilnas tribīnes uz katru spēli, nekā pustukšas vai puspilnas. Jo vairāk līdzjutēju, jo lielāka interese sponsoriem. Jo vairāk sponsoru, jo vairāk naudiņas kluba budžetā un tādā veidā varēs celt arī Virslīgas līmeni. No nekā nekas nerodas un nekas no gaisa nekritīs. Tas ir visu kopējais darbs. Arī JŪSU, mīļie līdzjutēji!!! Ne tikai atnākot uz stadionu un noskatīties spēli, nokritizēt vai slavēt puišus, bet arī ar savu atbalstu, sacerētajām dziesmām, atribūtiku utt. Radiet atmosfēru, kas Jums pašiem priecēs un darīs prieku citiem. Aizmirstiet par padomju laikiem par bezmaksas transportu, medicīnu un visu pārējo kā šķīvīti ar zelta maliņu. Šodien ir kapitālisma laikmets. Un viss ir iespējams, ja viens otru atbalsta un rūpējas - kā klubs līdzjutējus, nodrošinot servisu (tīrību, spēles atmosfēru, autostāvvietas utt utt.), tā arī Jūs līdzjutēji ar savu samaksāto 3 eiro biļeti un dziesmām, atbalsta saucieniem puišiem. Un panākumi neizpaliks.

Teikšu tā kā musketieri - Viens par visiem, visi par vienu! (Klubs par līdzjutējiem, līdzjutēji par klubu)! Saņematies!

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 22:19, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Ko tu tā uzvilkies?
Tiem, kuriem Liepāja ( un netikai Liepāja ) ir svarīga, aizies! Arī es iešu, protams ne uz visām spēlēm! Bet...
Šis raksts tev neliek aizdomāties par ko citu, kā tikai tiem nieka trim eiro?
Neesmu uzvilcies.
Izlasīju rakstu. Man nav jāuzraksta viss, par ko esmu aizdomājies pēc raksta izlasīšanas.

P.S. Man futbols nav par dārgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-14 22:38, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Ko tu tā uzvilkies?
Tiem, kuriem Liepāja ( un netikai Liepāja ) ir svarīga, aizies! Arī es iešu, protams ne uz visām spēlēm! Bet...
Šis raksts tev neliek aizdomāties par ko citu, kā tikai tiem nieka trim eiro?
sanāk, ka Liepāja ir svarīga 200 cilvēkiem?
Slēpts komentārs: kastans
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-08-14 22:49, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Laba teātra izrāde ir augstāka līmeņa pasākums.
Ja iet 4 cilvēki, sanāk 12 eiro. Ne visiem tie ir sīkumi
Varbūt nav jēgas tiem konkursiem, bet labāk uztaisīt 2 eiro biļetes
Ar ko atšķiras teātra istudējums, kuru var iestudēt tiešām ok, bet spēli nevar iestudēt. Sportā un vispār spēlē notikumi var būt visdažādākie un pat visneparedzamākie. Kāpēc sports uzreiz tiek uzskatīts par kaut ko zemāku nekā teātra izrāde?
Tad jautājums - kas nepieciešams, lai Virslīgas spēle maksātu 5-10 eiro? Kas Jūsu skatījumā būtu tās naudas vērts?

Varbūt esam tik izlepuši, ka pat Anglijas 4. un 5.līgā, kur biļetes maksā vismaz 15-20 eiro, bet spēlē sliktāk nekā šeit Virslīgas puiši? Tas lūk piemērs, lai saprastu, ka Virslīga nemaz TIK zemas kvalitātes turnīrs nav. Un uzvaras ir un nav - tas ir sports. Sasniegumi laika gaitā top lielāki. Vai tad Jums algu uzreiz maksāja 1000 latus pēc vidusskolas pabeigšanas? Nemaksāja. Visam jānotiek pakāpeniski. Un 3 eiro ir pat ļoti simbolisks cipars.

 +10 [+] [-]

, 2014-08-14 22:55, pirms 10 gadiem
Ja līdzjutēji paši sāktu nākt un piepildīt stadionu līdz malām, tad arī pašiem no tās atmosfēras rastos atkarība un futbols iegūtu pilnīgi citu nokrāsu un svētku statusu.

     [+] [-]

, 2014-08-14 23:03, pirms 10 gadiem
Te rodas tāda sajūta, ka ļoti daudzi ar ģimenēm dodas uz daudz aprunāto Virslīgu, (kurā kā pavīd bažas, uz laukuma lamājas). Nez vai ir daudzi pasākumi divu stundu garumā, kur ieejas biļete zem 3 eiro? Kāpēc Dinamo var par biļetēm piķi kāst, jo palaikam "sitam" krievus, baltkrievus, slovākus... Nav mums Latvijā tik liela lokālpatriotisma pilsētās, lai būtu vērts pieķerties savai komandai, tik Andris ar algunu ecējas.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-14 23:07, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Laba teātra izrāde ir augstāka līmeņa pasākums.
Ja iet 4 cilvēki, sanāk 12 eiro. Ne visiem tie ir sīkumi
Varbūt nav jēgas tiem konkursiem, bet labāk uztaisīt 2 eiro biļetes
Pie tam, es pateikšu vēl ko - liec kādu ciparu gribi - bez maksas (0 eiro), 1 eiro, 2 eiro vai 3 eiro. Pat uz bezmaksas spēlēm skatītāji nenāk. Piemērus? Daugavpilī, FC Jūrmalas, Spartaka spēles, Rīgas Daugavas spēles. Viens periods bija arī Mettai. Mettas ieejas biļetes maksāja, ja nemaldos 2 eiro. CIk skatītāju atnāk? Iepriekšējā kārtā TIKAI 200 skatītāji. Bet izmaksas tāpēc uzreiz nenozīmē, ka tiek nosegtas visas izmaksas un skatītāju tāpēc uzreiz nesavācas uz spēli daudzos tūkstošos. Nu ok - kaut vai vairāk par 500-1000 robežās.

Toties Liepājā ar 3 eiro iepriekšējās kārtās nāca uz FK Rīgas Daugavas spēli 400 skatītāji, 21.jūlija spēlē pret BFC Daugavpils - 700 skatītāji. Tad ko? Viss normāli.

Neatkarīgi no tā vai spēle ir bez maksas vai par maksu, skatītāju skaits no tā nemainās. Ir jau neskaitāmas reizes testēts. Svārstās no 50- max 700. Retāk ir uz augšu un pārsniedz 1000.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-14 23:17, pirms 10 gadiem
mrPO rakstīja: Ja līdzjutēji paši sāktu nākt un piepildīt stadionu līdz malām, tad arī pašiem no tās atmosfēras rastos atkarība un futbols iegūtu pilnīgi citu nokrāsu un svētku statusu.
+
1 2 68 komentāri