Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Bijām gatavi laist vārtsargu uzbrucēja pozīcijā"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pertija: "Bijām gatavi laist vārtsargu uzbrucēja pozīcijā"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze.

Pēc vakardien nenoturētās uzvaras LMT Virslīgas spēlē pret "Jelgavu" (1:1) Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Tamazs Pertija pēcspēles preses konferencē pastāstīja par to, ka komandai ir nopietnas sastāva problēmas, tādēļ tiek meklēts pastiprinājums.

Daugavpils "Daugava" vakar nespēja izmantot iespēju uzvarēt "Jelgavu", kaut arī tika izveidots ļoti liels daudzums vārtu gūšanas momentu. Pēc spēles nepārāk labā noskaņojumā bija komandas galvenais treneris Tamazs Pertija, kurš sūkstījās par kadru trūkumu:

"Pirmkārt, gribētu apsveikt kolēģi ar uzvaru kausa izcīņā, malači! Runājot par spēli, skaidrs, ka mājās gribējās uzvarēt. Izveidojām ļoti daudz vārtu gūšanas momentu, taču tos nerealizējām. Esam sarūgtināti, ka nospēlējām neizšķirti, iespējams, ka arī pretinieks ir vīlies. Nav noslēpums, ka mēs rēķinājāmies ar trīs punktiem. Ņemot vērā to, ka šodien laukumā devās spēlētāji, kuriem tur nemaz nebija jāatrodas, viņiem pat nebija jāgatavojas spēlei, taču piespiedu kārtā viņi devās pamatsastāvā, spēle bija normāla. Taktiskajā ziņā kļūdu mums nebija, pretinieku gūtie vārti bija viņu meistarstiķis, nevis mūsu kļūda. Oļegs Malašenoks ir ļoti spēcīgs futbolists, zinājām, ka viņš būs ļoti bīstams. Nav iespējams spēlētāju neitralizēt visu 90 minūšu garumā. Šis futbolists izpelnās cieņu. "Jelgava" ir ļoti laba komanda, neizšķirts tā noteikti nav traģēdija. Protams, ka komandas iekšienē izrunāsim to, kāpēc ielaidām, kāpēc neiesitām vairāk..."

Aizvadītajā mačā daugavpilieši spēlēja ļoti neierastā sastāvā, jo trūka vairāku pamatsastāva spēlētāju. Tamazs paskaidroja, ka klubā ir ļoti lielas kadru problēmas, tādēļ transfēru periodā komanda grasās pastiprināties: "Ri un Hongs, kā man zināms, izsaukti uz izlasi [Ziemeļkorejas]. Tā mums ir liela problēma. Ja pamanījāt, neizdarījām nevienu maiņu, jo visi rezervisti bija salauzti. Atklāšu noslēpumu, ka mums pat bija rezerves plāns sūtīt vārtsargu Vadimu Fjodorovu uzbrucēja postenī, ja nu notiktu, kas neparedzēts. Mēs izjūtam kadru problēmas, tādēļ transfēru periodā noteikti papildināsimies."

Pertija piebilda, ka komandu pastiprinās jau ilgāku laiku pa pilsētu klīstošie Francijas un Japānas leģionāri, kuriem ir pietiekami labas krievu un angļu valodas zināšanas [lasi, vairs neatkārtosies tādi pati problēma, kā ar ziemeļkorejiešiem, kuri nerunāja nevienā no šīm valodām].

Neskatoties uz to, ka svētdienas spēlē galvenais daugavpiliešu motors bija Valērijs Afanasjevs, Pertija nevēlējās spēlētāju slavēt: "Es neteiktu, ka viņš nospēlēja spīdoši. Jūs laikam neesat redzējuši viņa izcilās spēles. Viņš nospēlēja savā līmenī, viņš ir starp tiem spēlētājiem, kurš var vienatnē izšķirt mača likteni. Tā kā vārtus viņš neguva, šī spēle nebija izcila."

Tamazs Pertija preses konferences noslēgumā piebilda to, ka viņš ir ļoti priecīgs, ka beidzot atgriezies pie komandas vadības stūres, piemetinot, ka uz jautājumiem par diskvalifikāciju viņš turpmāk vairs neatbildēs.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-14 11:59, pirms 14 gadiem
Tak varēja jau izlaist Fjodorovu ubrucēja postenī,tad gan varētu palielīties par saviem megasoļiem!!!

     [+] [-]

, 2010-06-14 12:01, pirms 14 gadiem
Kur Koļcovs?
Ziemeļkorejieši U-21 izlasē?

     [+] [-]

, 2010-06-14 12:02, pirms 14 gadiem
1 rakstīja: Kur Koļcovs?
Ziemeļkorejieši U-21 izlasē?
kolcovs dublieros
korejiesi jaunatnes izlase

  +4 [+] [-]

, 2010-06-14 12:03, pirms 14 gadiem
Tā ir pieaugušo izlase, uz kuru abi izsaukti??? Vismaz kkāds prestizhs Latvijas futbolam!!

     [+] [-]

, 2010-06-14 12:05, pirms 14 gadiem
Starp citu, V.Fjodorovs 1999.gadā ''Dinaburg'' rindās vienu spēli aizvadīja kā laukuma spēlētājs.

Toreiz sastāvs bija šāds: Spole, Seļivanovs, J.Pučinsks, A.Ivanovs, Ziziļevs, Kurovs (V.Fjodorovs, 80), A.Fedotovs, Volosanovs, Rogovs, Melders, Naļivaiko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +37 [+] [-]

, 2010-06-14 12:15, pirms 14 gadiem
Pertija: "Bijām gatavi laist vārtsargu uzbrucēja pozīcijā"
droši vien stavku bija uzlicis,ka vārtsargs spēles laikā pāries centra līniju

  +7 [+] [-]

, 2010-06-14 12:33, pirms 14 gadiem
super citāts: "komandu papildinās pa pilsētu klīstošie Francijas un Japānas leģionāri"

     [+] [-]

, 2010-06-14 12:35, pirms 14 gadiem
1 rakstīja: Starp citu, V.Fjodorovs 1999.gadā ''Dinaburg'' rindās vienu spēli aizvadīja kā laukuma spēlētājs.

Toreiz sastāvs bija šāds: Spole, Seļivanovs, J.Pučinsks, A.Ivanovs, Ziziļevs, Kurovs (V.Fjodorovs, 80), A.Fedotovs, Volosanovs, Rogovs, Melders, Naļivaiko.
Spole izrādās arī Daugavpilī spēlējis. Varbūt tāpēc viņam dzākārt bumbas neķeras?

     [+] [-]

, 2010-06-14 12:35, pirms 14 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Tā ir pieaugušo izlase, uz kuru abi izsaukti??? Vismaz kkāds prestizhs Latvijas futbolam!!
Vot prestižs būtu,ja šamējo aizmainītu uz kādu citu klubu no LV, viņs tiktu pieaugušo izlasē un PČ gūtu uber kruto golu

     [+] [-]

, 2010-06-14 12:40, pirms 14 gadiem
Nav man skaidrs, ka sitadiem caliem lauj atrasties futbola tuvuma ! Driz klavinsh nodibinas futbola klubu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-14 19:58, pirms 14 gadiem
Trīs leģionāri sēž uz bankas,pēc Pertijas vārdiem visi salauzti.Komandā neredz vairs M.Deniseviču,P.Koļcovu,A.Kuplovu-Oginski.Un vēl skatoties tabulā Daugavai četras spēles 1-0(viena no tām 0-1),četri 1-1 un tikai viena spēle Rezeknē kaut kas nogāja greizi,jo 1-3.
Tas tā ,pārdomām.Dinaburgas ēna neliek mieru.Nospēlētie rezultāti,tie ir FAKTI,viss pārējais dūmi.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-14 20:06, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: Spole izrādās arī Daugavpilī spēlējis. Varbūt tāpēc viņam dzākārt bumbas neķeras?
Spole spēlēja Daugavpils komandās (''BJSS/Celtnieks'', ''Auseklis'', ''Vilan-D'', ''Dinaburg'') līdz 2000.gada vasarai, izņemot 1996.gadu (Rīgas ''Jūrnieks'').
No 2000.gada vasaras Liepājā.