Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tamisārs: "Nākamsezon, iespējams, Virslīgā pirmo reizi nebūs dalības maksas"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tamisārs: "Nākamsezon, iespējams, Virslīgā pirmo reizi nebūs dalības maksas"
Ainārs Tamisārs un Vitālijs Astafjevs
Foto: Raitis Supe, www.jelgavasvestnesis.lv

Šodien Radio "NABA" raidījumā viesojās FK "Jelgava" radošais direktors un Latvija Futbola Virslīgas valdes loceklis Ainārs Tamisārs. Piedāvājam nelielu ieskatu raidījumā runātajā.

Par sezonā veiktajiem izbraukumiem, tai skaitā uz izlases spēli Konjā pret Turciju. "Kad Turcija iesita vārtus, varēja redzēt visādus žestus, kuri tika adresēti mūsu līdzjutējiem. Toties, kad mēs guvām vārtus, tad arī karogu kāti lidoja… Pēc spēles mūs noturēja 40 minūtes, jo bija bažas, ka varētu rasties kādi konflikti. Organizatori gaidīja, kamēr turku līdzjutēji pazūd ne tikai no stadiona, bet arī no tā apkārtnes. Uz lidostu tikām jau policijas pavadījumā.”

Par sponsoru piesaisti pašmāju futbolam. "Pēc novērojumiem, pārsvarā ir motivēti atbalstīt tie, kuri paši ir spēlējuši un trenējušies, vai arī tie, kuriem bērni pašlaik nodarbojas. Reālus sponsorus nav dabūt tik viegli. Tomēr reitingi pamazām aug: tribīnēs, pie datoru un TV ekrāniem līdzjutēju skaits palielinās. Domāju, ka pēc gadiem 30 sasniegsim to līmeni, kāds ir pašlaik Rietumeiropā."

Par Latvijā populārāko sporta veidu. “No fanu lojalitātes un ilgtermiņa atbalsta viedokļa, hokejs pirms kādiem 10 gadiem bija Latvijas sporta veids Nr.1. Tomēr tagad, domāju, ka futbols ļoti nopietni sevi ir pieteicis. Nacionālai izlases ir savi lojāli līdzjutēji, kuri regulāri dodas uz izbraukumiem, kā arī regulāri piepilda tribīnes mājas spēlēs."

Par darba valodu FK “Jelgava”. “Cik esmu bijis treniņos, tad tur runā ļoti daudzās valodās. Ir gan poļu valoda, gan angļu, kā arī krievu un latviešu valoda.”

Par dalības maksu Virslīgā. “Kad FK “Jelgava” iekļuva Virslīgā, dalības maksa bija 15 000 lati. Tagad, palielinot finansiālo kapacitāti, dalības maksa šosezon bija vien 3 000 eiro. Bet nākamā sezona, iespējams, būs pirmā, kad klubiem nebūs dalības maksas. Visu nosegs spēļu translāciju pārdošana, ģenerālsponsors un mazie labvēļi."

Par nākamo sezonu FK “Jelgava”. "Nākamo sezonu tāpat sāksim ārpus Jelgavas, ja, protams, neizdosies samainīties laukumiem ar pretiniekiem. Leģionāri jau ir devušies mājās. Ar Dariušu Latku līgums jau ir beidzies, un var teikt, ka nākamsezon Jelgavā viņš vairs nespēlēs. Ar pārējiem leģionāriem bija parakstīti līgumi uz vairākām sezonām, tā kā janvārī viņi būs jau atpakaļ komandā."

Pilns raidījuma ieraksts pieejams šeit.

     [+] [-]

, 2015-12-13 20:19, pirms 9 gadiem
#tīras tribīnes