Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Sodītais Apija: "Neesmu vainīgs! Lai policija pārbauda manu telefonu - visu!"

Rolands Eliņš

Sodītais Apija: "Neesmu vainīgs! Lai policija pārbauda manu telefonu - visu!"
"Noah Jūrmala" komandas spēlētājs Ofosu Apija. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas futbola Virslīgas kluba "Noah" futbolists Ofosu Apija šonedēļ tika diskvalificēts uz 12 mēnešiem par "tiešu dalību spēles rezultāta manipulēšanā". Apija uzrunāja mūsu portālu, vēloties informēt, ka šo lēmumu pārsūdzēs un ka ir pilnībā gatavs sadarboties ar Latvijas varas iestādēm, lai "nomazgātu" savu vārdu. Telefonsarunā Apija noliedza savu vainu un teica, ka viņš nevar atbildēt par klubā notiekošo, par ko turklāt pats personīgi nemaz tik sīki nezina.

"Vēlos uzsvērt, ka biju pilnīgā šokā par LFF lēmumu piespriest man diskvalifikāciju," sacīja Ofosu Apija, 31 gadu vecais Ganas futbolists, kurš Latvijā pārstāvējis arī "Skonto", RFS, "Liepājas" un "Valmieras" komandas, bet iepriekšējo sezonu aizvadīja Igaunijā. "Es pat nezinu, ko lai šeit saku, man tas tiešām bija liels pārsteigums, kuram sākumā nemaz nenoticēju, kad man pastāstīja, domāju, ka tas ir slikts joks."

LFF pirms divām dienām paziņoja par Apijas un vēl divu "Noah" spēlētāju diskvalificēšanu uz 12 mēnešiem, to pamatojot ar to, ka konstatēta tieša dalība spēles rezultāta apzinātā manipulēšanā. Šī lieta attiecas uz 29. maija maču "Noah" pret "Liepāja", kurā Apija nospēlēja visas 90 minūtes un viņa komanda zaudēja ar 0:5.

"Bija aicināts uz federāciju, kur atbildēju uz jautājumiem un teicu, ka esmu gatavs pastāstīt visu, ko zinu, esmu gatavs palīdzēt, kā vien varu," stāstīja Apija. "Vai es zinu, kādu iemeslu vai argumentu, kādēļ LFF komiteja varētu secināt manu dalību spēļu rezultātu ietekmēšanā? Nē, nezinu, man pilnīgi nekas nenāk prātā. Man nav nekas pateikts, ka kāds būtu liecinājis pret mani vai ka būtu kāda ierakstīta saruna, vai kāds cits fizisks pierādījums. Man ir tikai informācija, ka esmu diskvalificēts."

Apija izteica savu gatavību vērsties LFF Apelāciju komitejā, lai apstrīdētu Godīgas spēles un ētikas komitejas lēmumu. Ja tur lēmums netiks mainīts, viņš būs gatavs apsvērt iespēju vērsties arī Starptautiskajā sporta arbitrāžas tiesā (CAS), taču Apija apzinās, ka lieta nodota arī Latvijas Valsts policijai.

"Vēlos publiski teikti, ka sadarbošos ar Latvijas varas iestādēm pēc vislabākās sirdsapziņas. Atbildēšu uz visiem jautājumiem, piedāvāšu visu informāciju! Ja policija vēlas pārbaudīt manu telefonu, manas sarunas vai ko tamlīdzīgu, lūdzu, es darīšu to visu," solīja Ganas futbolists. "Es taču nevaru tagad aizbraukt no Latvijas un atstāt situāciju tādu, kāda tā ir. Vēlos "nomazgāt" savu vārdu."

Apija kategoriski noliedza, ka kādā Latvijas futbola Virslīgas spēlē būtu piedalījies neatļautā spēles rezultāta ietekmēšanā vai arī būtu saņēmis piedāvājumu to darīt. Uz jautājumu, vai "Noah" komandā viņam nav izteikti mājieni šajā virzienā vai kādā citā veidā būtu skarts spēļu rezultāta manipulēšanas jautājums, Apija atbildēja noliedzoši: "Mans birojs ir futbola laukums, es strādāju tur un daru to pats. Kas notiek klubā, par to nevaru atbildēt un nemaz īsti nezinu. Kluba prezidents nerunā angliski, es nerunāju krieviski, un nemaz nesaprotamies. Ar citiem komandas biedriem? Ārpus spēlēm un treniņiem dzīvoju viens savā numuriņā."

Par spēli "Noah"-"Liepāja" Apija nenoliedza, ka "Noah" vārtsargs Bojana Kneževiča darbības bijušas dīvainas. "Jā, es pats tajā spēlē biju dusmīgs," sacīja Apija. "Viņš pieļāva tādas kļūdas, kādas tāda līmeņa spēlētāji gluži vienkārši nepieļauj, tas ir skaidrs. Es par to biju dusmīgs spēlē un arī pēc tam. Vārtsargs nospēlēja citā līmenī, nekā viņš parasti dara." Taču Apija nevēlējās piedāvāt savus secinājumus vai viedokli par to, vai viņš tur kādu savu komandas biedru aizdomās par dalību manipulēšanā ar spēles rezultātu.

""Noah" komandā mani iekārtoja aģents," teica Apija. "Šis LFF lēmums būtībā iedragā visu manu karjeru. Es neesmu vainīgs tajā, par ko man piesprieda šo sodu, un vēlreiz uzsvēršu, ka centīšos panākt taisnību par sevi."

  +5 [+] [-]

, 2021-07-11 19:19, pirms 3 gadiem
Lai jau izdodas pierādīt taisnību!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-11 20:28, pirms 3 gadiem
Ar telefonu tāpat tādas lietas nekārto..ko tur baudīt..dažam labam pārbaudītājam vēl joprojām bikses pilnas pēc stingrajām mēbeļu nama pārunām
Slēpts komentārs: Klavulapa-1

  -2 [+] [-]

, 2021-07-11 20:52, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Šito toto afropērtiķi naxui ārā no valsts, atpakaļ uz āfriku!
One way ticket!!!
vai ta šis pa bumbu nesper labāk kā latvijci? jānaturalizē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-07-11 22:38, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Šito toto afropērtiķi naxui ārā no valsts, atpakaļ uz āfriku!
One way ticket!!!
Tu, dīgli, arī vari kravāt somas. Brauksi uz Āfriku. Tur tevi taisīs par mērkaķi. Pagaidām esi amēba vienšūnainā!

  +8 [+] [-]

, 2021-07-11 23:13, pirms 3 gadiem
Štrunts ar to āfrikas dēlu, to klubu pēc iespējās ātrāk ir jalikvidē lai beidz čakarēt visu virslīgu.

  -4 [+] [-]

, 2021-07-11 23:15, pirms 3 gadiem
darbagalds rakstīja: Tu, dīgli, arī vari kravāt somas. Brauksi uz Āfriku. Tur tevi taisīs par mērkaķi. Pagaidām esi amēba vienšūnainā!
Ej bojā, pederast

  +5 [+] [-]

, 2021-07-12 05:48, pirms 3 gadiem
Nē, nu čalis izklausās patiešām uzmests ne par ko. Ja tā ir taisnība, tad LFF der padomāt, lai atrastu īsteni vainīgos, nevis meklēt grēku atlaišanas āžus. Noliet kādu cilvēku ar samazgām par to, ko viņš nav darījis, ir vēl smagāks noziegums.
Lai uzvar taisnība!

     [+] [-]

, 2021-07-12 09:19, pirms 3 gadiem
Pirmā kārts,ko izspēlē "Noah Jūrmala"? Gandrīz vai varētu noticēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-12 09:46, pirms 3 gadiem
Šis arī Skonto laikos ar tukšu vēderu pa laukumu bizoja. Jāprasa Pertijam palīdzība, jo kā viņš pats ir izteicies, tad Apija ir lielākais profesionālis ar kādu viņš ir strādājis
Jau pirms sezonas nāca rēka ieraugot šo fruktu. Kā vēl klubiem par viņu ir interese

     [+] [-]

, 2021-07-20 19:19, pirms 3 gadiem
Vienkārši meklē grēkāzi. Domāja uzgrūdīs visu uz vienu leģionāru, kurš klusēs un samierināsies. Ceru, ka viņš savu vārdu nomazgās.