Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa ieguvējas "Audas" kapteinis Ondoā komandu pārstāvēs arī šosezon

Agris Suveizda

Latvijas kausa ieguvējas "Audas" kapteinis Ondoā komandu pārstāvēs arī šosezon
Fabriss Ondoā pēc Latvijas kausa iegūšanas. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Latvijas futbola kausa īpašniece un Virslīgas piektās vietas ieguvēja "Auda" pavēstījusi par sadarbības turpināšanu ar 27 gadus veco kamerūniešu vārtsargu Fabrisu Ondoā.

Pusgadu bijis bez kluba, Ondoā pagājušajā gadā pārstāvēja "Audu" un bija viens no komandas līderiem. Virslīgā viņš aizvadīja 30 no 36 spēlēm, netiekot pieteiktam nevienai cīņai pret "Riga", un spēlēja visās četrās kausa spēlēs. Ondoā atgriešanās kopējā treniņprocesā gaidāma piektdien Kiprā, kur "Auda" sāks treniņnometni.

Rudenī viņš iekļuva Kamerūnas paplašinātajā kandidātu lokā Pasaules kausa finālturnīram, tomēr starp trim izvēlētajiem vārtsargiem netika. Kamerūnas izlasē Ondoā ir aizvadījis 44 spēles un triumfējis 2017. gada Āfrikas Nāciju kausā, kur arī tika atzīts par labāko vārtsargu. Ondoā bijis Kamerūnas pamatvārtsargs arī 2015. gada Āfrikas Nāciju kausā, bet 2019. gada finālturnīrā bija rezervē. Izlasē Ondoā nav spēlējis kopš 2020. gada oktobra un spēles pieteikumā nav bijis kopš 2021. gada jūnija.

Futbola zinības apguvis Samuela Eto'o un "Barcelona" akadēmijās, 2014. gadā kā pamatvārtsargs ar "Barcelona" triumfēja Eiropas Jaunatnes līgā, bijis arī "Sevilla" un "Alaves" īpašumā, taču Spānijā aizvadījis tikai pa piecām spēlēm otrajā un trešajā divīzijā un vēl lērumā spēļu bijis rezervē. Tālāk Ondoā devās uz Beļģiju, kur "Oostende" sastāvā no 2018. līdz 2020. gadam aizvadīja 28 spēles un 40 spēlēs palika rezervē, bet 2020./21. g. sezonā bija Horvātijas "Istra" rezerves vārtsargs. Stabila pirmā numura lomā pieaugušo klubu karjerā Ondoā bijis vienīgi "Audā".

Starpsezonas jaunumus "Auda" sāka ar ziņām par centra aizsargu Ivo Minkeviča un Vjačeslava Isajeva noturēšanu komandā. Isajeva gadījumā gan ir interesanta nianse, ka futbolists gatavojas doties uz "Riga" treniņnometni Apvienotajos Arābu Emirātos. Komandā turpinās spēlēt arī iepriekšējās sezonas futbolisti Aleksejs Saveljevs, Staņislavs Krapuhins un Latvijas kausa finālspēles uzvaras vārtu autors Daniils Ulimbaševs. Treneru korpusā šogad strādās ilggadējais liepājnieks Mareks Zuntners.

Izmantotie resursi:
https://fkauda.lv/Jaunumi?journal_b...

     [+] [-]

, 2023-01-11 18:49, pirms 2 gadiem
super

     [+] [-]

, 2023-01-11 18:52, pirms 2 gadiem
Vai drīkstēs spēlēt pret "Riga"?

     [+] [-]

, 2023-01-11 19:07, pirms 2 gadiem
Viss skaidrs, Liepāja bez eirokausiem

  +1 [+] [-]

, 2023-01-11 19:47, pirms 2 gadiem
Auda Bauda rakstīja: Viss skaidrs, Liepāja bez eirokausiem
Kas to lai zin? Zuntners taču tagad Audā.

     [+] [-]

, 2023-01-11 19:58, pirms 2 gadiem
Šis mani pārsteidz. Ja šādi spēlētāji vēl turpina spēlēt Virslīgas vidusmēra klubā, tad līmenis šeit turpina augt.

     [+] [-]

, 2023-01-12 01:31, pirms 2 gadiem
Pilnīga mistika ar šito vīru .. it kā ļoti labs vārtsargs, arī iespējas karjerā bijušas daudz, bet nekur nav nostiprinājies .. interesanti kas par monstriem stāvēja vārtos Spānijas trešajā divīzijā, Ostendē vai Istrā (par kuras eksistenci uzzināju no šī raksta), ja Ondoā palika rezervē? Arī tagad pēc lieliskas sezonas nekur augstāk netiek .. ko mēs nezinām?