Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Auda" savās rindās patur Saveljevu un Krapuhinu

Emils Ozerinskis

"Auda" savās rindās patur Saveljevu un Krapuhinu
Staņislavs Krapuhins pēc "Audas" uzvaras Latvijas kausā. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas kausa ieguvēja futbolā "Auda" panākusi vienošanās ar vēl diviem pērnās sezonas komandas futbolistiem par zaļimelno pārstāvēšanu kluba gaidāmajā Eirokausu debijas sezonā.

Ķekavas "Audas" rindās jaunajā sezonā spēlēs divi futbolisti, kuri pagājušajā sezonā klubā atradās īrēto spēlētāju kārtā no "Riga" kluba. Šobrīd jauni līgumi noslēgti ar Latvijas valstsvienībā astoņas spēles aizvadījušo centra pussargu Alekseju Saveljevu un pērnās sezonas laikā astoņus vārtus guvušo krievu uzbrucēju Staņislavu Krapuhinu.

23 gadus vecais Saveljevs aizvadītajā sezonā "Audas" kreklā devās laukumā 28 Virslīgas spēlēs, gūstot vienus vārtus. Pussargs piedalījās arī visos četros komandas Latvijas kausa mačos, kas noslēdzās ar triumfu turnīrā un ceļazīmes nodrošināšanu uz Eirokausu kvalifikācijas cīņām.

24 gadus vecais Sanktpēterburgas "Zenit" audzēknis pagājušajā gadā ķekaviešu rindās piedalījās 30 VIrslīgas spēlēs, gūstot astoņus vārtus, kas bija komandas dalīts labākais sniegums ar tikai sezonas pirmajā pusē komandā spēlējušo horvātu Tomislavu Štrkaļu. Krievs piedalījās arī trīs kausa mačos, finālspēlē laukumā ejot vien un noslēdzošajām deviņām minūtēm.

Šobrīd zināmi četri spēlētāji, kas komandu pārstāvēja jau arī iepriekšējā sezonā un turpinās tās rindas pārstāvēt arī 2023. gada sezonā. Iepriekš "Auda" vēstīja par centra aizsargu Ivo Minkeviča un Vjačeslava Isajeva noturēšanu komandā. Savukārt treneru korpusā gaidāmas lielas pārmaiņas, jo prom devies Tomislavs Stipičs ar visiem saviem asistentiem.

Virslīga čempionātā ar sezonas laikā 51 iegūtu punktu "Auda" sezonu noslēdza ļoti drošā piektajā pozīcijā. Ķekavas komanda atradās 19 punktus aiz "Liepājas" un 14 priekšā "Tukumam". Taču uzvara Latvijas kausā ļāva zaļimelnajiem no Eirokausu vilciena izsēdināt liepājniekus.

Izmantotie resursi:
https://fkauda.lv/