Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" FNL kausa debijā pieveic vienu no Krievijas 1. līgas līderēm

Rolands Eliņš

"Riga" FNL kausa debijā pieveic vienu no Krievijas 1. līgas līderēm
Foto: FNL

Krievijas FNL kausa izcīņā debitējusi Latvijas Virslīgas komanda „Riga” FC, kas Kiprā notiekošajā mačā pret Krievijas Nacionālās līgas (pēc spēka otrā līga aiz Premjerlīgas) klubu „Krylya Sovetov” uzvarēja ar 1:0, pateicoties skaistiem Romāna Mickeviča vārtiem.

„Riga” sākumsastāvā šodienas mačam bija iekļauts 29 gadus vecais ukraiņu aizsargs Volodimirs Bajenko, kurš iepriekš vairākas sezonas spēlējis Ukrainas pirmajā līgā, bet pagājušo sezonu pavadīja Uzbekistānas Superlīgā. Savukārt rezervē no leģionāriem bija 27 gadus vecais serbu aizsargs Mario Maslačs, kurš nesen pārtrauca sadarbību ar Kazahstānas „Irtysh”, kā arī 22 gadus vecais Francijas pussargs Enzo di Sanantonio, kurš iepriekš bijis pieteikumā pāris Itālijas A Sērijas spēlēs „Genoa” sastāvā, laukumā gan nedodoties, un rudenī spēlēja B Sērijā „Brescia” sastāvā.

„Riga” šodien spēkojās ar „Krylya Sovetov”, kas pēc sezonas pirmās puses ieņem trešo vietu Krievijas Nacionālajā līgā un pretendē uz pārspēlēm par vietu Premjerlīgā (automātiski uz augšu pacelsies divas pirmās komandas). Mača pirmajā puslaikā krietni vairāk uzbruka Krievijas komanda, taču savas iespējas neizmantoja, vienreiz arī trāpot pa vārtu pārliktni.

Otrajā puslaikā Samāras komandai turpināja piederēt teritoriālais pārsvars, taču „Riga” aizsargi tika ar savu darbu galā. Vēl vairāk, 69. minūtē 18 gadus vecais Kristers Čudars, kurš Virslīgā vēl nav debitējis, uzvarēja savā divcīņā, bumba nonāca pie Oļega Laizāna, kurš no laukuma centra ar lielisku piespēli atrada uz aizmugures robežas esošo Romānu Mickeviču. Mickevičam sanāca tīrs izgājiens viens pret vienu, ko viņš droši realizēja, izvirzot „Riga” vadībā.

Pēc gūtajiem vārtiem „Riga” daudz vairāk spēlēja aizsardzībā un pretuzbrukumi radās visai reti, taču arī pretiniekiem neko ļoti nopietnu izveidot neizdevās. Kompensācijas laikā „Riga” Bajenko otras dzeltenās kartītes dēļ palika mazākumā, taču uz spēles iznākumu tas vairs būtisku iespaidu neatstāja.

2018. gada turnīrā piedalīsies 16 komandas, kuras sadalītas četrās grupās pa četrām komandām katrā. ”Riga” FC grupā vēl ir arī ”Fakel” un pēc spēka 3. līgas vienību ”Chaika”. Katras grupas uzvarētāja iekļūs pusfinālā, bet otrās līdz ceturtās vietas ieguvušās komandas turnīra otrajā daļā cīnīsies par piekto līdz 16. vietu. Katra komanda aizvadīs piecas spēles.

Nākamā spēle „Riga” paredzēta 13. februārī pret „Chaika”. Arī šīs spēles tiešraidi piedāvās „Sportacentrs.com TV”.

”Krylya Sovetov”-”Riga ” 0:1 (0:0)

Vārti: Mickevičs 69`
Rīga FC sākumsastāvs: Māliņš, Bajenko, Gabriels, Jeņins, Kārkliņš, A. Kurakins, Laizāns, Lemajičs, Stuglis, Vastšuks, Vusurovičs. Rezervē: Čudars, Davidenkovs, Deivīss, di Sanantonio, Litvinskis, Maslačs, Mickevičs, Ozols, Punculs, Smirnovs, Zjuzins.

Izmantotie resursi:
Футбольная национальная лига

  +3 [+] [-]

, 2018-02-10 12:27, pirms 7 gadiem
Pozitīvi. Kā ieelpa Latvijas fūzim. Forši, ka sc.com piedāvāja tiešraidi.

     [+] [-]

, 2018-02-10 12:39, pirms 7 gadiem
Rīgai vajag šosezon čempiontitulu. Drīz Eirokausi ar.

     [+] [-]

, 2018-02-10 13:33, pirms 7 gadiem
Par krievu rublikiem aizbrauca

     [+] [-]

, 2018-02-10 13:44, pirms 7 gadiem
Šosezon virslīgā būs viens īsts latviešu klubs - Valmiera. Gan pieder latviešiem, gan spēlēs latvieši. Diemžēl, diez vai sanāks aizķerties Virslīgā, jo, kā var dzirdēt kuluāros, nav naudas pat algām. Tomēr spēlēs vietējie puikas, dabūs Virslīgas pieredzi, kas arī ir labi priekš viņiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-10 13:47, pirms 7 gadiem
Cerams iegūs FNL kausu.

     [+] [-]

, 2018-02-10 13:47, pirms 7 gadiem
Pamanīju Zjuzins rezervē. Cerams atgriezīsies spēlēt futbolu pēc traumas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-02-10 14:51, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Šosezon virslīgā būs viens īsts latviešu klubs - Valmiera. Gan pieder latviešiem, gan spēlēs latvieši. Diemžēl, diez vai sanāks aizķerties Virslīgā, jo, kā var dzirdēt kuluāros, nav naudas pat algām. Tomēr spēlēs vietējie puikas, dabūs Virslīgas pieredzi, kas arī ir labi priekš viņiem.
Kamēr tiks spriests šādās kategorijās vietējie-svešie, tikmēr Latvijas futbols arī būs tur kur tas ir pašlaik.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-10 15:30, pirms 7 gadiem
Kāda starpība no kurienes klubam nāk nauda,no Krievijas vai Amerikas. Priecājaties ka vispār klubam ir tāda nauda un latviešu klubs var atļauties braukāt pa šādam nometnēm Kiprā un uz emirātiem! Ir jābūt priecīgiem,ka mums galvaspilsetai ir šāds klubs,kas ar katru sezonu progresēs! Jo tomēr šis klubs pārstāv Latviju,Rīgu un tas ir pats galvenais’

     [+] [-]

, 2018-02-10 15:45, pirms 7 gadiem
Fullback rakstīja: Kamēr tiks spriests šādās kategorijās vietējie-svešie, tikmēr Latvijas futbols arī būs tur kur tas ir pašlaik.
Atvainojos - mūsu nigērieši, gruzīni, kaboverdieši. Tev taisnība!

     [+] [-]

, 2018-02-10 17:21, pirms 7 gadiem
FC Riga čempions!!!

     [+] [-]

, 2018-02-10 17:23, pirms 7 gadiem
andzinjshh rakstīja: Cerams iegūs FNL kausu.
Interesants turnīrs. Ja vēl kādu labu futbolistu iespēlēs. Atradīs.

     [+] [-]

, 2018-02-10 23:35, pirms 7 gadiem
Liepāja tikmēr ar Ufu no premjerlīgas spēlē pa nullēm,draudzīgs neizšķirts...