Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Jojičs: "Kad zaudēšu mīlestību pret futbolu, tad beigšu karjeru"

Emils Ozerinskis

Jojičs: "Kad zaudēšu mīlestību pret futbolu, tad beigšu karjeru"
Milošs Jojičs. Foto: Zigismunds Zālmanis

Pēc četrām aizvadītām Virslīgas kārtām savu augsto līmeni apliecinājis "Riga" vienības serbu centra pussargs Milošs Jojičs, kurš paguvis izcelties ar diviem vārtiem. Sarunā ar Edmundu Novicki 31 gadu vecais futbolists savu augsto motivāciju spēlēt kvalitatīvi arī Latvijas čempionātā raksturoja ar mīlestību pret spēli, kuras izsīkums nozīmētu punkta likšanu karjerai.

"Riga" četrās spēlēs guvusi trīs uzvaras un vienreiz spēlējusi neizšķirti. Komandas pussargs Milošs Jojičs noraksturoja savu pozīciju laukumā, kuru viņam uzticējis Tomislavs Stipičs: "Visas spēles, kurās esmu piedalījies, sāku kā astotais numurs (centra pussargs). Atkarībā no pretinieka nedaudz mainās uzdevumi. Reizēm jādomā vairāk par aizsardzību, citreiz par uzbrukumu un jākļūst vairāk par zemuzbrucēju - desmito numuru. Klausos trenera norādījumus un veicu korekcijas laukumā."

Prasīts par spēlēšanu Latvijā, kas citiem pieredzējušiem spēlētājiem mēdz iezīmēties ar motivācijas problēmām, Jojičs izklāstīja: "Esmu profesionāls futbolists. Es mīlu futbolu. Kad es varu būt uz laukuma un spēlēt futbolu, esmu patiesi priecīgs. Tas mani motivē. Tad, kad zaudēšu šo motivāciju, tad pārtraukšu trenēties un beigšu karjeru. Nav nozīmes, kur spēlēju - vēlos kaut ko uzvarēt. "Riga" ir lielākais klubs Latvijā. Tas vēlas uzvarēt vietējo čempionātu un sekmīgi spēlēt Eirokausos. Tas ir mērķis, ko esmu atnācis šeit realizēt."

"Ilgāku laiku biju bez līguma, taču turpināju trenēties kopā ar Belgradas "Partizan". Taisnība, ka biju bez spēļu prakses, taču visu laiku turpināju treniņus un uzturēju sevi formā. Mīlu futbolu un centīšos spēlēt to tik ilgi cik vien ir iespējams," klāstīja futbolists, kurš pirms pievienošanās rīdziniekiem pēdējoreiz bija spēlējis 2022. gada maija izskaņā.

Serbijas futbolistam, kurš iepriekš spēlējis Serbijas Superlīgā, Vācijas Bundeslīgā un Turcijas Superlīgā, jauna pieredze ir spēlēšna uz mākslīgā seguma laukumiem: "Mums futbolistiem vieglāk ir spēlēt uz dabīgās zāles. Katras trīs četras dienas spēlēt uz sintētiskā seguma ir kaut kas jauns arī priekš manis. Tas ir grūti un smags process muskuļiem. Pēc katras spēles un treniņa ir jāveic nopietns atjaunošanās darbs. Arī laikapstākļi nav bijuši pateicīgi, bet mēs adaptējamies. Esam atpakaļ Rīgā kopš 1. marta un katru dienu trenējamies uz sintētikas. Esmu pieradinājis savu ķermeni spēlēt uz šādiem laukumiem."

"Jāatzīst, ka pārāk daudz Latvijas futbolam neesmu sekojis. Koncentrējos uz savas komandas spēli. Kad veicam video skatīšanos par nākamajiem pretiniekiem, šādas tādas lietas ieraugu. Galvenais ir tas, ka visi cenšās spēlēt futbolu. Arī pret "Audu" varēja redzēt, ka viņi negrib mums vieglprātīgi uzbrukt, bet ja laukuma viduszonā parādās iespēja pārtvert bumbu, tad viņi riskē un cenšas izveidot uzbrukumu. Man tas patīk," izteicās Jojičs.

"Riga" pussargs vēl gaida savas dzīvesbiedres pievienošanos viņam Latvijas galvaspilsētā: "Pagaidām Rīgā dzīvoju viens. Vēl meklēju dzīvokli. Šobrīd esmu šeit pat Mežaparkā. Cerams, tuvākajās nedēļās sakārtošu dzīvokļa jautājumu un vasarā ieradīsies arī mana sieva."