Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Kovaļovam jāsit iekšā, Eltermanim jāizvelk, Čikradzem jāatņem"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pertija: "Kovaļovam jāsit iekšā, Eltermanim jāizvelk, Čikradzem jāatņem"
Tamazs Pertija
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

LMT Virslīgas 2010. gada ceturtās spēcīgākās komandas Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Tamazs Pertija pēc sezonas noslēguma aicināja visus klubus nākamgad censties darīt visu, lai čempionāta līmenis turpinātu augt un skatītāji arvien biežāk nāktu uz spēlēm klātienē. Tāpat viņš atskatījās uz šogad paveikto, kā arī pēdējo sezonas spēli.

Daugavpils "Daugava" sezonas noslēguma mačā ar 3:1 pieveica Rēzeknes "Blāzmu", sezonu noslēdzot ceturtajā vietā, kas Daugavpils klubiem ir visnotaļ ierasta vieta. Komandas galvenais treneris Tamazs Pertija dalījās iespaidos par šo spēli, sezonu kopumā, kā arī par nākotni:

"Pirmkārt, apsveicu visus ar sezonas beigām. Ja, protams, ar to var apsveikt, jo mums futbolistiem un treneriem tas ir skumjšs mirklis. Skumsim. Čempionātu var sadalīt divās daļās, domāju, mēs savu vārdu šogad pateicām, savācām ļoti daudz punktu. Puiši ir malači, pozitīvā noskaņojumā noslēdzām sezonu. Spēlējām labi un skaisti.

Par nākotni vēl domāsim, šodien būs tikšanās, kur lemsim, kādu komandu mēs veidosim nākamgad. Uzzināsim, vai nākamgad cīnīsimies par čempionu titulu. Esmu priecīgs, ka pieveicām "Blāzmu", jo visi redzēja, ka viegli neklājās. Šaubu par mūsu pārākumu nebija, jo tas nav noslēpums, ka komandas ir dažāda līmeņa. Novēlu visiem veiksmi, lai visas komandas arī turpmāk pastāv, un kļūst vēl spēcīgākas. Gribētos, lai čempionāta līmenis augtu, lai cilvēki, kuri ierodas uz spēli, redzētu labu, kvalitatīvu futbolu. Bez tā Latvijas čempionātā būs skumji. Katra kluba vadītājam, treneriem, spēlētājiem jācenšas paaugstināt turnīra līmeni."

Komentējot ļoti labo Andreja Kovaļova sniegumu, Pertija uzslavēja visus savas un pretinieku komandas spēlētājus: "Šodien labi nospēlēja visi, pilnīgi visi. Labi nospēlēja arī "Blāzmas" puiši, kuri cīnījās ar lielu iedvesmu. Pēdējā spēlē, kad neko nevajag, ir ļoti grūti. Vēl grūtāk iesist galotnē trīs vārtus. Neskatoties uz to, abas komandas cīnījās, bija maksimāli koncentrējušās. Spēle patiešām bija laba. Jā, Kovaļovs iesita skaistus vārtus, bet tur nav nekā pārdabiska, tas ir viņa tiešais uzdevums. Kovaļovam jāsit iekšā, Eltermanim jāizvelk, Čikradzem jāatņem. Man vairāk patika komandas kopējā darbība laukumā. Puiši darbojās ļoti labi.

Rezumējot sezonu kopumā, Pertija izcēla gan plusus, gan mīnusus: "Mums šogad izdevās daudz kas. Mēs pārliecinoši apsteidzām tuvāko sekotāju un no "Metalurga" atpalikām tikai piecus punktus. Labi nospēlējām aizsardzībā, ielaisto vārtu skaita ziņā mēs dalām pirmo vietu ar "Skonto". Mēs šogad zaudējām tikai trīs reizes, tikai trīs! Pie plusiem jāmin arī tas, ka mūsu komanda tagad ļoti sinhroni darbojas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Kas neizdevās? Mums neizdevās sezonas starts, tādēļ nevarējām cīnīties par trešo vietu. Ticiet man, cīnīties par trešo vietu Latvijas čempionātā, kad ir tādi grandi kā "Ventspils", "Skonto" un "Metalurgs", ir ļoti smagi. Mēs šogad esam spēruši platu soli uz priekšu. Tas ir visu nopelns - kluba vadības, treneru, spēlētāju. Mēs esam ar visu nodrošināti. Dod Dievs, lai tā būtu arī turpmāk."

Noslēgumā Pertija izceļ to, ka viņa klubs šogad nedevās uz treniņnometnēm ārzemēs, kas ietekmēja rezultātus sezonas ievadā: "Mēs, ja nemaldos, esam vienīgā komanda, kas šogad pirmssezonā nedevās uz treniņnometnēm ārzemēs. Tas ietekmēja neveiksmīgo sezonas startu. Lai nu kā, mēs zaudējām tikai trīs spēlēs!"

  +3 [+] [-]

, 2010-11-07 22:21, pirms 13 gadiem
Daugavpils "Daugavas" futbolisti, pateicoties spēles pēdējās 12 minūtēs gūtajiem trīs vārtiem, savā laukumā ar 3:1 pieveica Rēzeknes "Blāzmu".
Laikam jau ar 1,25 likmi pietiek...

     [+] [-]

, 2010-11-07 22:33, pirms 13 gadiem
It kā jau laba sezona Daugavai. bet tas, kā Pertija atkal tika pie Daugavas stūres, gan nebija smuki. Izsakās sakarīgi treneris un nerunā aplinkus, bet pēc visiem Dinaburg notikumiem viņš manās acīs vairs nav tas, kas varbūt bija kādreiz. Diemžēl.

     [+] [-]

, 2010-11-08 07:04, pirms 13 gadiem
Man ir viena klusa vēlēšanas,lai nākošsezon D-pils un Gulbenes vadība neskopoties ar līdzekļiem un nospraustu pašus augstākos mērķus virslīgā,tādejādi radot trim Top komandām pieklājīgu konkurenci.Pēc LM paziņošanas par pāreju uz taupības režīmu,ko tas nozīmē ,domāju man nav nevienam jāskaidro ,rodās sajūta,ka vadošo klubu saimnieki kā sarunājuši,dara visu,lai mazāk ieguldītu naudu futbolā,bet čempa titulu dalītu pārmaiņus.Kamēr neradīsies klubi,kas šo trijotni sašūpos,stagnācija virslīgā tikai turpināsies.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-08 07:35, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: Pēc LM paziņošanas par pāreju uz taupības režīmu,ko tas nozīmē ,domāju man nav nevienam jāskaidro ,rodās sajūta,ka vadošo klubu saimnieki kā sarunājuši,dara visu,lai mazāk ieguldītu naudu futbolā,bet čempa titulu dalītu pārmaiņus.Kamēr neradīsies klubi,kas šo trijotni sašūpos,stagnācija virslīgā tikai turpināsies.
Loģiska rīcība būtu no LM puses!
Kāda jēga grūst naudu iekšā,meklēt labus futbolistus,ja tāpat skonta=čempions,jau pirms čempionāta pirmās kārtas!Guņa pats nepastiprina skonta klubu un liedz to citiem darīt,šis gads to pilnībā vēlreiz apstiprina!