Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Malnačs: "Arī jūlijā spēļu grafiks Virslīgas klubiem būs blīvs"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Malnačs: "Arī jūlijā spēļu grafiks Virslīgas klubiem būs blīvs"
Virslīgas izpilddirektors Normunds Malnačs
Foto: Raidījums OLE

Biedrības „Latvijas Futbola virslīga” izpilddirektors Normunds Malnačs izpilddirektors portālam Sportacentrs.com atbildējis uz dažiem jautājumiem, kuri portāla lietotājiem lielākoties radušies pēc Virslīgas kalendāra publicēšanas.

Kāpēc karstākajā laikā jūlijā Virslīgā tik maz spēļu (divas kārtas)?
Jūlijā ir trīs Eirokausu kārtas un divas Latvijas kausu kārtas (1/16 un 1/8 fināli). Spēļu grafiks klubiem būs pietiekoši blīvs.

"Skonto" pirmās mājas spēles plāno aizvadīt "Skonto" hallē, kur ir tīkls. Vai atļausiet?
Licencēšanu veic LFF, bet, manuprāt, tīkls nav liela problēma, jo atrodas pie pašiem skatītājiem un ir pietiekoši ērti skatīties tiem cauri. Lūgšu klubam parūpēties, lai tīkls pēc iespējas vairāk būtu aizvilkts malā.

Portāla lietotājas "olga" jautājums: svētdien, 7. aprīlī, Rīgā 14.00 spēle "Skonto" - "Ilūkste", 16.00 spēle "Daugava" (R) - LM. Kāpēc gan otro spēli nevarēja ielikt 17.00 vai sestdienā, 6. aprīlī, kad Rīgā spēļu nav?
Katra konkrētā kārta tika diskutēta piedaloties klubiem, par katru konkrētu kārtu diskusijas, godīgi sakot, vairs neatceros. Sestdien jau ir divas spēles, starp svētdienas spēlēm ir divas stundas - nav ideāli, bet var gandrīz pilnībā redzēt abas spēles.

Vai Virslīgas līdzjutēji daudz maz laicīgi zinās, kuros stadionos klubi aizvadīs pirmās sezonas spēles? Vai šajā ziņā būs kādas prasības no Virslīgas puses (cik savlaicīgi jāpaziņo norises vieta)?
Klubiem, kārtojot licencēšanu, ir jānorāda pamatlaukums un rezerves laukums, kur notiks pavasara un, iespējams, rudens spēles. Protams, informācija būs laicīgi pieejama Virslīgas mājas lapā futbolavirsliga.lv.

Vai ir kas konkrētāks zināms par iespējamo spēļu translēšanu TV6?
Meklējam sponsorus. Ja atradīsies, centīsimies katru mēnesi parādīt vienu spēli.

Vai kopumā esi apmierināts ar kalendāru; vai vienoties ar klubiem nebija grūti; vai ir cerība, ka sezonas gaitā netiks pārcelts daudz maču un spēļu skaits visām komandām lielākoties būs vienāds?
Jā, pirmo reizi kalendārs tika veidots demokrātiski, ņemot vērā sekojošus aspektus:
1) komerciālais (lai pārdotu spēles),
2) skatītājiem draudzīgs (pēc iespējas mazāk paralēlu spēļu)
3) sportiskais (pēc iespējas sabalansēts kalendārs, lai laiki starp spēlēm būtu līdzīgi visām komandām)
4) tehniskās iespējas (stadionu pieejamība ut.t.)

Centīsimies, lai izmaiņu būtu pēc iespējas mazāk, lai tabulā tik tiešām visām komandām būtu vienāds spēļu skaits. Ja tomēr kāda spēle tiks pārcelta, tā tiks aizvadīta pēc iespējas ātrāk. Protams, klubiem iesim pretī Eirokausu gadījumā - Virslīgas klubi viens otram vēl veiksmi Eirokausos, un kalendāra izmaiņas, iespējams, būs nepieciešamas.

     [+] [-]

, 2013-03-05 22:08, pirms 12 gadiem
7. aprīlī, Rīgā 14.00 spēle "Skonto" - "Ilūkste", 16.00 spēle "Daugava" (R) - LM.

Nu kam gan jābūt lai Skonto netiktu jau laicīgi galā ar Ilūksti.

     [+] [-]

, 2013-03-05 22:20, pirms 12 gadiem
===Jūlijā ir trīs Eirokausu kārtas===...Tur kāds klubs izLatvijas arī spēlēs?

     [+] [-]

, 2013-03-05 22:27, pirms 12 gadiem
kegums rakstīja: 7. aprīlī, Rīgā 14.00 spēle "Skonto" - "Ilūkste", 16.00 spēle "Daugava" (R) - LM.

Nu kam gan jābūt lai Skonto netiktu jau laicīgi galā ar Ilūksti.
Nu jā, bet ''Ilūskte'' neko neziņo par sastāva izmaiņām. Arī List of Latvian football transfers winter... nav informācijas. Kluba pārstāvji negrib komunicēt ar presi. Baumo, ka komandu trenēs Pačko.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-05 22:33, pirms 12 gadiem
Ar Ilūksti visādi var gadīties; varbūt Gavrilovs papūlēsies, lai tā spētu atņemt pa kādam punktam Dinaburgas (sorry, Daugavas) sāncenšiem. Bet, jā, es arī plānoju doties no Skonto uz Daugavas stadionu pēc pirmā puslaika; par "gandrīz pilnībā redzēt abas spēles" te nu nekādi nevar runāt (varbūt to var kāds, kas brauks ar automašīnu).

  +2 [+] [-]

, 2013-03-05 22:37, pirms 12 gadiem
Ak jā, vēl jau turklāt nevar zināt, kur Rīgas Daugava aprīļa sākumā spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-05 22:50, pirms 12 gadiem
Piekrītu olgai. Skredeļa laikos starp spēlēm "Daugavas" un "Skonto" stadionos bija 2,5 stundas(intervāls aptuveni 45 minūtes) Kāpēc tagad progresīvie nestagnāti nevar paņemt kaut ko noderīgu no vecajiem kadriem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja