Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LMT Virslīgas apskats (3. daļa)

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

LMT Virslīgas apskats (3. daļa)
"Skonto" pret "Metalurgu"
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

LMT Virslīgas sezona jau ir šķērsojusi ekvatoru, tādēļ portāls eSports.lv nolēma sazināties ar visu Virslīgas klubu galvenajiem treneriem, kuri dalījās pārdomās par aizvadīto čempionāta daļu. Apskata pēdējā daļā piedavāsim trīs vadošo komandu treneru viedokļus par aizvadītajām spēlēm.

LMT Virslīgā jau pēc pirmajām 18 kārtām komandas varētu iedalīt trīs trijniekos, tādējādi arī apskats iedalīts trīs daļās. Šoreiz plašāk parunāsim par trim čempionāta vadošajām komandām - "Ventspili", "Metalurgu" un "Skonto". Lai objektīvāk varētu novērtēt visu treneru atbildes, visiem trīs komandu galvenajiem treneriem tika uzdoti vieni un tie paši jautājumi:

1. Kā vērtējat savas komandas sniegumu čempionāta pirmajā pusē?
2. Varbūt bija kāds spēlētājs, kurš visvairāk iepriecināja vai arī otrādi - apbēdināja?
3. Transfēru periodā komandām būs iespējas pastiprināties. Vai jūsu komandā būs izmaiņas? Kuru pozīciju vēlētos pastiprināt?
4. Uz kādu vietu komanda pretendē un kāds būs tās galvenais uzdevums sezonas otrajā pusē?
5. Kā vērtējat čempionātu kopumā? Vai bija kāda komanda, kura pārsteidza? Kāds būs galējais vietu sadalījums?

Viss vadošais trijnieks sezonu uzsāka iespaidīgi, izcīnot pamatīgas uzvaras pār potenciāli vājākajām komandām, taču katrai no komandām bija arī pa atsevišķam klupienam, tādēļ pilnībā apmierināta par savu sniegumu nevar būt neviena vienība. Savstarpējās spēlēs mazliet labāk izskatījas "Liepājas Metalurgs" un "Ventspils", tādēļ tieši šīs divas komandas atrodas turnīra tabulas galvgalī, taču arī "Skonto" atpaliek pavisam maz. Sezonas otrā puse solās būt intriģējoša.

Romans Grigorčuks: "Kosmačovs ir viens no labākajiem spēlētājiem Latvijā"

1. Komandas sniegumu vērtēju kā vidēju labu, tādēļ, ka nevar viennozīmīgi spriest par komandas sasniegto, jo nevienu spēli nevarējām aizvadīt labākajā sastāvā, vienmēr bija problēmas ar sastāvu. Katrā spēlē bija jāspēlē ar citu sastāvu. No vienas puses tas bija arī labi, jo bija iespējas izmēģināt jaunus taktiskos risinājumus.

2. Ir vairāki spēlētāji, tieši jaunie, kurus vēlētos izcelt, bet nu konkrētus uzvārdus nevēlos saukt, taču varu droši apgalvot, ka viņi šī pusgada laikā ir krietni progresējuši un atbilst mūsu komandas līmenim. Izcelšu arī Jevgēņiju Kosmačovu, kuru gan par jauno spēlētāju nevēlos saukt, jo viņš ir augstas klases spēlētājs. Uzskatu, ka viens no labākajiem Latvijā vispār. Bija arī divi-trīs futbolisti, kuri mazliet negatīvi pārsteidza, bet ne jau tādēļ, ka slikti spēlēja, bet tādēļ, ka biju gaidījis no viņiem lielāku progresu.

3. Jā, divas pārmaiņas jau notikušas. Komandu atstāja Andris Vaņins, bet pievienojās Vitālijs Astafjevs. Neizslēdzu iespēju, ka būs vēl pārmaiņas, jo kāds no mūsu spēlētājiem varētu tikt arī citā klubā. Nekas oficiāli vēl nav zināms, tādēļ nekā konkrētu pagaidām neteikšu. Būs arī papildinājums, pie tam gribētos pastiprināt gan aizsardzību, gan uzbrukumu. Šis papildinājums Čempionu līgā mums būs nepieciešams. Pussargu līnijā jau ieguvām Vitāliju Astafjevu, bet vārtsargu līnijā būs ļoti grūti iegūt augstākas klases spēlētāju, nekā mums jau ir. Iespējama arī spēlētāju rotācija no "Ventspils" uz "Tranzītu", kā arī otrādi, taču tas būs zināms tikai vēlāk, kad transfēru logs pamazām vērsies ciet.

4. Komandas uzdevums, kā ierasti, ir cīnīties par čempionu titulu. Tādā ziņā nekās nav mainījies, bet varu pateikt, ka mums vēl ir daudz lietu pie kurām jāpiestrādā, lai varētu palielināt iespējas uzvarēt.

5. Man ir grūti spriest. Ir acīmredzams, ka trīs - četras komandas ir ievērojami spēcīgākas par pārējām vienībām. Domāju, ka vadošo klubu līmenis nav stipri mainījās, bet es nevaru to komentēt viennozīmīgi. Šosezon biju gaidījis daudz vairāk tieši no jaunajiem spēlētājiem, jo to Virslīgā palicis krietni vairāk, taču gaidītā rezultāta nav.

Pols Ešvorts: "Nebiju gaidījis no komandas tik labu sniegumu"

1. Esmu ļoti apmierināts. Komanda demonstrē vienkārši fantastisku sniegumu. Nebiju domājis, ka komanda šosezon demonstrēs tik labu sniegumu, ņemot vērā, ka tā patiešām ir ļoti jauna vienība. Mūsu komandas spēlētāju vidējais vecums ir vidēji par astoņiem - deviņiem gadiem mazāks nekā "Ventspilī" un "Metalurgā". Ļoti apmierina komandas uzbrukums, jo esam guvuši iespaidīgu vārtu skaitu - 50. Esmu ļoti apmierināts ar komandas sniegumu, arī ar ieņemto pozīciju. Ja jāmin kāds mīnuss, tad es teikšu, ka tie ir 16 ielaistie vārti. Šajā ziņā centīsimies uzlabot savu sniegumu.

2. Noteikti gribētu izcelt abus mūsu vadošos uzbrucējus - Vladimiru Dvališvili un Ivanu Lukjanovu. Vidējais vecums šiem spēlētājiem ir tikai 22 gadi, taču viņi ilgu laiku bija rezultatīvākie čempionāta spēlētāji, apsteidzot arī tādus pieredzējušus spēlētājus kā Ģirts Karlsons, Kristaps Grebis un Vits Rimkus. Vēl viens spēlētājs, kurš jāizceļ ir Kristaps Blanks. Jā, viņš nav guvis tik daudz vārtu kā divi iepriekš pieminētie, taču es uzskatu, ka viņš ir labākais uzbrucējs komandā. Viņš spējis gūt vārtus svarīgās spēlēs, pie tam regulāri izceļas rezultatīvām piespēlēm. Līdera cienīgu sniegumu demonstrē Davids Gamezardašvili. Viņš ir vecākais spēlētājs komandā, bet citos klubos šis 27 gadus vecais aizsargs ne tuvu nebūtu vecākais.

3. Jau šonedēļ Gamezardašvili dosies uz Turciju, kur mēģinās iekļūt Ankaras klubā. Arī Andrejs Perepļotkins gatavojas doties uz Beļģiju, taču precīzami vēl nav zināms, kad tas notiks. Nekādu jauno spēlētāju komandā nebūs, tādēļ būs jāspēlē ar visiem vecajiem kadriem. Arī no "Olimpa" nebūs neviena, jo uzskatu, ka viņi vēl nav gatavi spēlēt "Skonto". Viņiem nepieciešami vismaz divi vai trīs gadi, lai spētu iekļauties mūsu komandā. To pierādīja arī pēdējā savstarpējā spēle, kurā uzvarējām ar 8:1.

4. Mūsu uzdevums ir labi sagatavoties katrai nākamajai spēlei. Mums jācenšas uzvarēt katrā spēlē, bet nekāda cita uzdevuma mums nav. Sezonas otrajā pusē mums klāsies grūti, jo, visticamāk, paliksim bez diviem vadošajiem komandas uzbrucējiem (Lukjanova un Dvališvili), kā arī diviem centra aizsargiem - Kožana un Gamezardašvili. Bez viņiem būs smagi.

5. Uzskatu, ka līmenis labākajiem klubiem nav mainījies, tas palicis tāds pats, taču lejasgala komandas kļuvušas krietni vien vājākas. Domāju, ka par Latvijas čempioniem kļūs "Ventspils", jo šajā komandā ir ļoti daudz pieredzējušu spēlētāju, pie tam to ir ļoti daudz un visās pozīcijās. Man personīgi visvairāk patīk "Skonto" spēles stils, jo mēs spēlējam skatāmu un uzbrūkošu futbolu. Ja jāmin komanda, kura mani negatīvi pārsteidza šosezon, es teikšu "Daugava" - no šīs komandas biju gaidījis vairāk. Tajā ir daudz jauno futbolistu, taču viņi regresē ar katru nākamo spēli.

Ridigers Abramčiks: "Ar tiesnešiem mums nav veicies"

1. Galvenais, ka mums, neskatoties ne uz ko, ir izdevies nokļūt 1. vietā. Protams, komandai ir vēl neizmantots potenciāls. Vidējā līnijā noteikti varam nospēlēt labāk. Sezonas turpinājumā jākļūst vēl stiprākiem, lai beigās sasniegtu to rezultātu, ko vēlējāmies – kļūt par čempioniem. Ja visi spēs simtprocentīgi koncentrēties uz darbu, tad savu sniegumu noteikti vēl varam uzlabot. Sarežģītāk tas varētu būt, ja pazaudēsim spēlētājus un neatradīsim pietiekami labas alternatīvas, kuras nāktos meklēt.

2. Tādu spēlētāju, par kuriem es būtu ļoti sarūgtināts, nav. Priecē, ka izlases spēlētāji turas savā līmenī. Jāatzīmē Rafaļska sniegums – Maksims ļoti daudz spēļu aizvadījis augstā līmenī. Ļoti labu spēli rāda Tamošausks, labi, ka Kirhners beidzot palīdz mums kļūt stiprākiem. Arī jāizceļ Jemeļins, kuru varam izmantot īstajā brīdī un tā, kā nepieciešams. Pāvels Surņins par 10-15% varētu spēlēt labāk, ja salīdzina ar pagājušo gadu, taču viņš ir uz pareizā ceļa, lai tiktu atpakaļ iepriekšējā līmenī.

3. Jāskatās, ko varam finansiāli atļauties. Vajadzētu kaut ko atrast Soloņicina vietā, taču izskatās, ka šobrīd labajā malā ir pietiekami daudz variantu, tāpēc šī pozīcija nav tik sāpīga. Vienīgi tad, ja mūs pametīs Karlsons, noteikti vajadzēs kādu uzbrucēju. Gaidāms, ka pārējie visi paliks.

4. Būšu apmierināts tikai ar čempionu titulu. Un UEFA Eiropas līgā būtu jātiek vismaz vienu kārtu tālāk.

5. Tas, ka "Ventspils" un "Skonto" būs mūsu galvenie konkurenti cīņā par čempionu titulu, bija gaidāms jau pirms sezonas un tā arī tas ir izrādījies. Nedomāju, ka kāda cita komanda iejauksies cīņā. Tiesneši? Mans Dievs... Ar viņiem mums šosezon īpaši nav veicies, it īpaši vairākās svarīgās spēlēs ne vienmēr viss tiek nosvilpts tā, kā gribētos – cerams, ka otrajā čempionāta pusē situācija uzlabosies un arī mums kāda svilpe būs par labu.

Citādāk čempionāts norit tā, kā tam būtu jānorit. Līdz šim labāk ir bijis tas, ka čempionāta kalendārā nav tik lielu paužu kā pērn, kad izlases spēlētāji aizbrauca uz divām nedēļām projām, un pēc tam viņiem bija grūti atgriezties ritmā. Laikam tas tika ņemts vērā – jācer, ka tā būs arī turpmāk.

Turnīra tabula

VietaKomandaSUNZGV:ZVP
1.SK Liepājas metalurgs17133147:1242
2.FK Ventspils17123245:1239
3.Skonto FC17122351:1638
4.Jūrmala-VV1674522:2525
5.FC Dinaburg1674519:1725
6.Olimps/RFS1744921:3716
7.SK Blāzma Rēzekne17231210:419
8.FK Daugava Rīga17141217:557
9.FC Tranzīts1607910:287

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaVārti
1.Kristaps GrebisSK Liepājas metalurgs15
Ģirts KarlsonsSK Liepājas metalurgs15
3.Ivans LukjanovsSkonto FC14
4.Vladimirs DvališviliSkonto FC13
5.Vits RimkusFK Ventspils12
6.Jurģis KalnsJūrmala-VV9
7.Grigorijs ČirkinsFK Ventspils7

     [+] [-]

, 2009-07-03 19:09, pirms 15 gadiem
nu skatiisimies kaa ies Metalurgam!... galu galaa Girts K. ies prom ... un nez..var buut veel dazas parmainjas..skatiisimies!
Slēpts komentārs: Hipotenūza

  -2 [+] [-]

, 2009-07-03 19:11, pirms 15 gadiem
redzesim daudz ko

  -2 [+] [-]

, 2009-07-03 19:23, pirms 15 gadiem
Ešsvorts gan godiigs.. ka nebij gaidijis tik labu sniegumu.. kkaa ta netisham sanaca
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: olga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-07-03 20:58, pirms 15 gadiem
to Olga
Nu nekādi nepiekrītu Jums,bet ir jāpiekrīt Ešvortam.Par kādu progresu mēs varam runāt,ja komanda cieš vienu pēc otras, tikai sagrāves.Tā
jaunām puikām tiek iestrādāts lūzeru statuss,par ko viņī drīz vairs neuztrauksies un tas ir vissliktākais.Tā domāju es.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-07-03 21:34, pirms 15 gadiem
to Kasparello99
Nezin kāpēc te izskan satraukums sakarā ar Tbilisi Dinamo.Tā taču nav padomju laika komanda.Nedomāju,ka viņi varētu sagādāt LM problēmas.
Ja būs citādi,tad mēs neesam nekko vērti.

  +2 [+] [-]

, 2009-07-03 22:16, pirms 15 gadiem
Go Liepajas metalurgs ar Jurmalu, Ventspili =)
PS. nekas preti nav pret parejam komandam =)

  -3 [+] [-]

, 2009-07-03 22:31, pirms 15 gadiem
to Alguns
Sagrāves ir pret pirmo trijnieku, savukārt ar pārējām komandām Daugavas puiši parasti cīnās godam. Atšķirībā no Ešvorta esmu redzējusi visas Daugavas mājas spēles, izņemot vienu, un nekādi negribētu piekrist, ka puiši spēlētu kā lūzeri -- tieši otrādi, cīņasspara viņiem netrūkst. Tiesa, ja aizies arī labākie no jaunajiem (Hlibovs, Priedēns, Ševeļovs...), tad gan iekšējo rezervju var pietrūkt. Taču arī tā nav jāuzskata par traģēdiju, ja vien konkrēto spēlētāju karjera veidosies veiksmīgi.

  -1 [+] [-]

, 2009-07-04 03:44, pirms 15 gadiem
Rakelam jaaarasho, vins paradis kaa jaaspeele LMT virsliigaaaa !!!

  -3 [+] [-]

, 2009-07-04 07:17, pirms 15 gadiem
ALGUN,Tu pats esi lūzeris,ja tā vari spriest par Daugavas puikiņām!!Viņu finanses ,cīnīšanās divās frontēs(izlase) un tradicionālās visu komandu likstas.....

  +4 [+] [-]

, 2009-07-04 09:30, pirms 15 gadiem
strops, 07:17, pirms 2 stundām, citēt
ALGUN,Tu pats esi lūzeris,ja tā vari spriest par Daugavas puikiņām!!Viņu finanses ,cīnīšanās divās frontēs(izlase) un tradicionālās visu komandu likstas.....

Olgas viedokli var uzklausīt,jo viņa kā raksta ,ir redzējusi Daugavas visas
māju spēles,bet kāda velna pēc tu, dzīvodams Ventspilī te mētā savas asprātības.To ka tavs dēliņš nevarēja nostiprināties FK Ventspils to mēs visi zinām un arī to kā pēc tam jebkurā vietā tu mēdz
ap....t gan FK Ventspili,gan Latvijas futbolu kopumā.

     [+] [-]

, 2009-07-04 09:44, pirms 15 gadiem
Ridiger!Par tiesnešiem mēs vēl ilgi runāsim,nekas nemainīsies!
Pol!Biežāk mačos sipailo un rezultāti neizpaliks,neitrāls tiesnesis Rēzeknē...un bija kā bija.

  +3 [+] [-]

, 2009-07-04 09:48, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: to Kasparello99
Nezin kāpēc te izskan satraukums sakarā ar Tbilisi Dinamo.Tā taču nav padomju laika komanda.Nedomāju,ka viņi varētu sagādāt LM problēmas.
Ja būs citādi,tad mēs neesam nekko vērti.
Taisnība,komanda varena arī šais laikos,bet nedomāju ka būtu jābaidās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-07-04 13:31, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja: FK Daugava Rīga - Olimps/RFS 1:5
Daugava Rīga - FK Dinaburg 0:3
Olimps/RFS - FK Daugava Rīga 4:0
tikai pret top3 komandam?
Nu ok, tagad pieker olgu sikumos. Tam pasam Olimpam, kad tajaa speeleeja jauniesji, arii nebija dizji labi rezultati. Bet Virsliigas spelees aug dzeki un dazs ne tikai uz Skonto, bet arii arii uz aarzemeem tiek speeleet.

     [+] [-]

, 2009-07-04 14:27, pirms 15 gadiem
izkataas, ka vismazakaas parmainjas bus Lm sastavaa, bet vissapigakaas parmainjas Skonto rindas! bet FKV vajag jaunu, ar lielu potencialu, uzbruceju! Jutu, ka Skonto saks palenam atpalikt no Kurzemes klubiem, bet Dinaburga tikai piedzis klat pie Skonto

  +1 [+] [-]

, 2009-07-04 16:33, pirms 15 gadiem
Pol, nu var jau d*rst, bet pateikt, ka Lukjanovs "ilgu laiku" apsteidza Karlsonu, Grebi un Rimku... Bija vispaar nedeelja? Lai gan visu cienju Lukjanovam - shkjiet, ka aug meistariigs Latvijas izlases futbolists, tomeer trenerim Eshvortam dereetu paskatiities mazliet aarpus sava buuriisha