Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Regža: ""Riga" ir uzdevums sasist pēc iespējas vairāk vārtu katrā spēlē"

Emils Ozerinskis

Regža: ""Riga" ir uzdevums sasist pēc iespējas vairāk vārtu katrā spēlē"
Marko Regža. Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas futbola Virslīgas līdervienība pēc aizvadīta pirmā spēļu apļa ir "Riga", kuras rindās par sezonas ievada bombardieri ar pieciem gūtiem vārtiem kļuvis Marko Regža. Latviešu futbolists savus pēdējo gadu karjeras līkločus izrunāja ar Edmundu Novicki.

Pirmo spēļu apli "Riga" noslēdza ar 3:0 uzvaru pār aizvadītās sezonas čempioni "Valmieru". 24 gadus vecais Marko Regža bija tuvumā divu vārtu gūšanā un viņam tika ieskaitīti spēles pirmie vārti.

Kāds bija uzstādījums? Pēc 1:0 turpinājāt meklēt vārtus. Citkārt komandas pie tāda rezultāta pamaina spēli.
Mums uz katru spēli ir uzdevums sasist pēc iespējas vairāk vārtu. Īpaši neskatamies uz to, kas nāk pretī. Uz katru spēli ejam kā uz pēdējo. Zinājām, ka būs šūpoles - "Valmiera" uzbruks, mēs uzbruksim. Centāmies vairāk spēlēt gar malām un celt bumbu soda laukumā.

Jūtat, ka "Valmiera" šogad nav tas pats, kas pagājušogad, un viņiem būs grūti cīnīties par titula aizstāvēšanu?
Tā īsti jau nē. Vēl nospēlēts tikai pirmais aplis un nevar zināt kā izskatīsies spēle uz dabiskā laukuma. Cerēsim, ka mēs ātri atrausimies no citiem un būsim droši priekšā.

Kā attīstījās notikumi ziemā? Kā izdevās no "Super Nova" izrauties uz "Riga"?
Viņi jau sezonas laikā sakontaktējās un teica, ka vēlas mani redzēt kā "Riga" spēlētāju. Es daudz nedomāju, jo man bija problēmas ar cirkšņiem. "Riga" palīdzēja man ar operāciju, tādēļ uzreiz ar viņiem parakstīju līgumu.

Kad notika tā operācija?
Tas bija oktobra vidus. Aptuveni mēnesi neko nedarīju. Šeit tiešām dakteri izdarīja daudz darba, lai es uzņemtu formu.

Ja tas notika oktobrī, tad jau vēl pirms Tomislava Stipiča pievienošanās komandai. Tātad bija sevi viņam no jauna jāpierāda.
Jā, bet arī pret Sandro Perkoviču pāris spēles nebiju spēlējis un viņš manu stilu nezināja. Arī tur būtu jāpierāda, bet nevienu treniņu pie Perkoviča aizvadīt nesanāca, jo ieradās jau Stipičs. Izdevās viņam sevi labi parādīt pirmssezonā.

Ne katru sezonu kādam izdodas izlauzties no turnīra desmitās vietas komandas uz čempiontitula tīkotāju. Skaidrs, ka darbs.. darbs.. darbs.., bet kas bija tas, kas vēl palīdzēja tevi pamanīt?
Godīgi sakot, ka tas posms, kad sanāca iesist piecus vārtus četrās spēlēs. Tad arī "Riga" sporta direktors Aleksandrs Romašins pamanīja un sakontaktējās.

Tajā brīdī, kad uztaisīji soli atpakaļ no RFS uz "Super Nova", biji pārliecināts, ka izdosies atgriezties Virslīgas augstākā līmeņa komandās?
Es zinu uz ko esmu spējīgs, tādēļ tam ticēju. Neuztvēru to kā lielu soli atpakaļ. Man bija tā trauma un negribēju, lai kāds spiež uz mani. Nezināju cik daudz varēšu nospēlēt. Tādēļ, domāju, ka pieņēmu labu lēmumu iet uz "Super Nova", kur pats varēju uzņemt formu un dot sev slodzi. Treniņi tur nav tik smagi, lai būtu risks tos cirkšņus tik daudz noslogot. Ar sāpēm nācās pamocīties, bet tagad tas ir aiz muguras.

Kāpēc pie RFS neaizcīnījies līdz lomai galvenajā komandā un lielākam spēles laikam?
Neviena no pirmssezonām nesanāca bez traumām. Pēc tam jau izcīnīt to vietu sastāvā ir grūti. Varbūt, arī treneris īsti neredzēja kā mani izmantot un nederēju viņa formācijā. Grūti tā teikt, jo pēc aiziešanas no RFS neesmu ar nevienu runājis, kas bija tā problēma. Protams, ka bija bēdīgi, ka nesanāca sevi pierādīt un palīdzēt komandai ar gūtiem vārtiem. Tomēr beigās pie pirmā Virslīgas titula tikām un arī kausu izcīnījām. Tādēļ beigās sanāca aiziet uz pozitīvas nots.

Treneris Koliņko, pie kura spēlēji pērn daudz kritizē savus spēlētājus. Kā tu to no malas redzi un cik daudz ir jāstrādā, lai no tādas komandas izrautos uz čempionāta augšgalu?
Par trenera darbu negribu komentēt. Varbūt kādam ir vajadzīgs, ka viņus kritizē. Ir jāstrādā divkārši, ja ne trīskārši. "Super Nova" treniņos tas līmenis nav tik augsts, tādēļ ir jāpaliek pēc treniņiem un jāstrādā individuāli. Protams, ir arī apstāklis, ka treniņi viņiem ir vēlu un tiem cilvēkiem, kas tur strādā, pēc tam nav spēks vēl palikt.

Stipičs jau februārī Dainim Kazakevičam teica, ka tevi ir jāņem uz izlasi. Kad pats gaidi to izsaukumu uz valstsvienību?
Gaidu katru gadu. [smejas] Bija tas posms "Daugavpilī", kad daudz sasitu. Gaidīju - biju paplašinātajā sarakstā. "Super Novā" gaidīju, ka izsauks uz kādu pārbaudes spēli. Laiks rādīs. Izsauks tad, kad būs īstais laiks. Ceru, ka ar pirmajā aplī iespēto esmu parādījis, ka deru nacionālajai izlasei.