Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kupenām ieskautā laukumā "Valmiera Glass/ViA" piedzīvo zaudējumu "Albertam"

Emils Ozerinskis

Kupenām ieskautā laukumā "Valmiera Glass/ViA" piedzīvo zaudējumu "Albertam"
Artūrs Pallo
Foto: Jānis Līgats

Pārbaudes spēli 3. martā aizvadīja Latvijas futbola Virslīgas jaunpienācēja "Valmiera Glass/ViA", kas savā laukumā ziemas apstākļos uzņēma 1. līgas komandu JDFS "Alberts". Savas izdevības sekmīgāk izmantoja viesu komanda, liekot valmieriešiem piedzīvot zaudējumu ar 0:2.

Virslīgas jaunpienācēja "Valmiera Glass/ViA", pirms pārbaudes mača savā laukumā, jau aizvadījusi divas cīņas Skonto hallē, pārliecinoši tiekot galā ar "Jūrnieku" un "Super Nova". 3. marta pārbaudes spēlē ar Artūra Zakreševska trenēto JDFS "Alberts" laukuma apstākļi bija visai sarežģīti, bet svētdienas saule apspīdēja pusi no laukuma, bet jumta ēnas aizsegto daļu klāja visai bieza sniega un ledus kārta.

Mača pirmajās 15 minūtēs bumbas kontrole lielāka bija "Valmiera Glass/ViA" futbolistiem, bet līdz pretinieku soda laukumam divreiz izlauzties izdevās "Alberts" futbolistiem, tomēr sitienu pa vārtiem viesi izpildīt nespēja. Mača 20. minūtē ar piespēli uz priekšu viens pret vārtiem tika izvirzīts Artūrs Pallo, kurš vārtsargu centās pārspēt ar bumbas sitienu vārtu tālajā stūri, tomēr spēles instruments lidoja nedaudz garām vārtu stabam, neļaujot mājiniekiem atklāt mača rezultātu. Aizsardzībā valmieriešu rindās vairākkārt precīzi nospēlēja pārbaudāmais Tjeri Mukuta (Thierry Mukuta Kiess). Garā auguma futbolists, kurš aizvadījis trīs spēles Kongo izlases rindās, centra aizsarga pozīcijā ar izklupieniem regulāri izsita bumbas pretinieku uzbrucējiem. Savukārt aizsardzības kreisajā malā "Valmiera Glass/ViA" rindās darbojās Baltkrievijas leģionārs Ņikita Ročevs (Nikita Rochev), kurš arī komandā ir pārbaudāmā spēlētāja starusā. Viens no spēles bīstamākajiem momentiem mājiniekiem radās pēc centrējuma no labās malas, Gatim Kalniņam ar galvu nedaudz neaizsniedzoties līdz bumbai. Pirmās puslaika vidū cirksni nedaudz savainoja pārbaudāmais Konstantīns Fjodorovs, kuru nācās priekšlaicīgi nomainīt. Savukārt Rainera Cipes sitienu vārtu augšējā stūrī bez īpaši lieliem sarežģījumiem apturēja "Alberta" vārtsargs. Īsi pirms pirmā puslaika beigu svilpes viens pret vārtsargu izrāvās Artūrs Bankavs, bet viņa uzbrukums tika apturēts pēc pacelta līnijtiesneša karodziņa. Tādēļ pirmās 45 minūtes noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Sākoties otrajam puslaikam, "Valmiera Glass/ViA" veica vairākas izmaiņas komandas sastāvā. Mājinieki uzņēmās iniciatīvu un vairāk kontrolēja bumbu, tomēr līdz vārtu gūšanas situācijai nonākt neizdevās. Mača rezultāts tika atklāts pēc tam, kad, mājiniekiem aizraujoties uzbrukumā, savu pretuzbrukuma iespēju izveidoja "Alberts" futbolisti. Valters Kubilovičs atrada brīvu vietu Elvja Arnava sargātajos vārtos, nostādot valmieriešus iedzinējos ar 0:1. Lielisku iespēju izlīdzināt rezultātu valmieriešiem izveidoja Valts Jaunzems, nostādot izcilā vārtu gūšanas situācijā Raulu Bārbali, tomēr uzbrucējs raidīja sitienu pāri ne tikai vārtiem, bet arī laukumu norobežojošajai sētai. Astoņas minūtes līdz mača noslēgumam savu nodevu pieprasīja slidenais laukums. Paslīdot "Valmiera Glass/ViA" aizsargam, bumba negaidīti nonāca tieši uz kājas Mārtiņam Remesam, kurš ar sitienu no distances trieca bumbu vārtu tīklā. Tādējādi nostādot valmieriešus iedzinējos ar 0:2. Otro reizi pie vārtu gūšanas momenta tika Artūrs Pallo, bet viņa sitienu apturēja pretinieku vārtu vīrs. Pēdējā iespēja gūt vārtus valmieriešiem bija no 11 metru soda sitiena atzīmes. Pendeli devās izpildīt Valts Jaunzems, bet divcīņā pārāks bija vārtsargs, neļaujot Jaunzemam izcelties ar atkārtotu iespēju. Tādējādi pirmo pārbaudes maču zem klajas debess "Valmiera Glass/ViA" zaudēja ar rezultātu 0:2.

Valmieras komandas sastāvā par pārbaudāmo spēlētāju likteni tiks lemts pēc pārbaudes spēles ar "Metta/LU".

"Valmiera Glass/ViA" - JDFS "Alberts" 0:2 (0:0)
Vārtu guvēji: Valters Kubilovicš, Mārtiņš Remess
Valmiera Glass/ViA: Ribaks, Cipe, Mukuta, Sietinsons, Ročevs, Bankavs, Ērglis, Pallo, Fjodorovs, A.Jauzems, Kalniņš
Uz maiņu: Arnavs, Talcis, Kramēns, Miķelsons, Stīpnieks, Lūsiņš, V.Jaunzems, Bērziņš, Bārbalis

Savu komentāru pēc spēles sniedza Artūrs Pallo: "Trenera uzdevums šajā spēlē bija izpildīt konkrētus norādījumus, kas mainījās ik pa 15 minūtēm, veicot izmaiņas taktiskajās shēmās. Laukums šajos apstākļos bija ļoti smags, varētu teikt pat ciets, jo vietām bija tīrs ledus. Uz tik slidena laukuma grūti spēlēt, jo jāpiedomā par to kā bremzēt, lai neiedzīvotos cirkšņa traumās. Bumbu apstādāt arī nav viegli, kas neļāva gūt vārtus. Treneris no mums vēlējās redzēt emocijas, taču šoreiz pretinieks šķita motivētāks, kas ļāva viņiem uzvarēt savstarpējās divcīņas un gūt divus vārtus. Protams, gribētu tāpat kā citas virslīgas komandas trenēties siltajās zemēs, tomēr apstākļi mums ir tādi kādi tie ir. Divas reizes nedēļā aizvadām atlētikas treniņus Daliņa stadiona manēžā. Futbola treniņi notiek Vidzemes Olimpiskā centra stadionā zem klajas debess. Laukums ir ciets un slidens, ir grūti, bet nāks siltāks laiks un tad uzlabosies arī apstākļi."

  +2 [+] [-]

, 2018-03-03 18:06, pirms 7 gadiem
bus silts laiks , bus jaapmekle Valmieras majas spele.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-03 18:12, pirms 7 gadiem
Sudzas pec speles par neatbilstosu laukumu un varbutibu dabut traumas.

Kuram vispar ienaca prata tad tados apstaklos aizvadit speli? Standarts karoce

     [+] [-]

, 2018-03-03 20:46, pirms 7 gadiem
Domāju, ka pēc spēles āra apstākļos grūti izdarīt secinājumus par reālo sniegumu. Redzēsim, kā Valmiera izskatīsies pret Mettu - tad arī spriedīsim.

Valmiera varētu palīdzēt Kongo leģionāram atgriezties apritē, jo, cik var noprast pēc netā pieejamā info, viņš pēdējās 2 sezonas nav spēlējis, vismaz nopietnā līmenī.

Baltkrievu leģionārs pēdējo sezonu aizvadījis Baltkrievijas pēc spēka 2. līgā, savulaik bijis U-21 izlases kandidātos.

     [+] [-]

, 2018-03-03 23:53, pirms 7 gadiem
Já...nutá...dro'si ka nevajadaéja tur líst...Tomér futbolá ir savi likumi...Es ar savu komandu tur nelístu...

  -2 [+] [-]

, 2018-03-04 09:01, pirms 7 gadiem
...Valmieras.liktenis ''naudas maisu'' kompanija skaidrs...-cels atpakal uz pirmo ligu...-Mettai/LU kartejas parspeles...-ta naudina...ta naudina...ta naudina!!!

     [+] [-]

, 2018-03-04 11:02, pirms 7 gadiem
Pēc Transfermarkt pieejamās informācijas Riga FC uz vienas sezonas īri pievienojies 21 gadu vecais Sjeraleones izlases pussargs Džordžs Deiviss (George Davies). Viņš izīrēts no Austrijas Bundeslīgas kluba St. Polten. Vēl pirms 3 gadiem Deiviss trenējās Manchester City akadēmijā.