Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" galotnē izrauj uzvaru pār "Daugavu"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Skonto" galotnē izrauj uzvaru pār "Daugavu"
Andrejs Perepļotkins ("Skonto")
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien LMT Virslīgas astotās kārtas centrālajā mačā līdervienība "Skonto" savā laukumā trīs tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar 1:0 pārspēja Daugavpils "Daugavu" ar Tamazu Pertiju priekšgalā. Uzvaras vārtus skontieši guva pamatlaika pēdējā minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Andrejs Perepļotkins.

Lai skatītos maču LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

Kā jau bija gaidāms, "Daugavas" komandu šodien vadīja Tamazs Pertija, kuram Latvijas Futbola federācija (LFF) nule kā pamanījās atcelt mūža diskvalifikāciju - gruzīnu speciālists vairāk nekā stundu pirms spēles rosīgi apgrozījās "Skonto" stadiona teritorijā. Daugavpils vienība šosezon spējusi atņemt punktus divām līderu trio vienībām - "Ventspilij (uzvara) un "Liepājas Metalurgam" (neizšķirts) -, un nākamie sarakstā bija skontieši, kas Aleksandra Starkova vadībā demonstrē stabilu un panākumus nesošu spēli. Uzvara "Daugavai" būtu ļāvusi vēl tuvāk pietuvoties labāko trijniekam, tomēr šoreiz daugavpilieši cieta neveiksmi, lai gan vismaz viens punkts bija rokas stiepiena attālumā.

Lai gan pirmais puslaiks manāmi piepildītajā "Skonto" stadionā (oficiāli abu vienību cīkstēšanos klātienē vērojuši trīs tūkstoši skatītāju) noslēdzās bez vārtu guvumiem, bīstamu momentu pie abiem vārtiem netrūka. Spēles pirmajās minūtēs vienības apmainījās ar labiem pusmomentiem, un turpinājumā bumbu drošāk kontrolēja skontieši. Tiesa, Starkova padotie pieļāva diezgan daudz kļūdu un ilgu laiku neko nespēja izveidot pie Māra Eltermaņa sargātajiem viesu vārtiem. Iniciatīva pamazām pārgāja "Daugavas" pusē, un tieši daugavpilieši pirmie bija patiesi tuvu vārtu guvumam. Proti, kad spēlē bija aizvadītas nepilnas trīsdesmit minūtes, pēc daugavpiliešu centrējuma "Skonto" spēlētājs Vitālijs Maksimenko teju pamanījās ar galvu neveiksmīgi ieraidīt bumbu savos vārtos - vārtu pārliktnis šoreiz glāba rīdziniekus.

"Skonto" gan uz to ātri atbildēja, un pēc pāris minūtēm Alans Siņeļņikovs standartsituācijas izspēlē norībināja viesu vārtu stabu, bet pie atlēkušās bumbas tikušā Artūra Karašauska atkārtotu sitienu bloķēja aizsargi. Tas pirmajā puslaikā gan nebija viss, un pēc brīža laukuma otrā galā daugavpilieši neizmantoja teju 100 procentu izdevību. Pēc Jurija Sokolova sitiena skontiešus glāba vārtsargs Kaspars Ikstens, ar kāju teicami atvairot jau pustukšajos vārtos lidojošo bumbu. Labākā izdevība pirmajā puslaikā.

Pēc pārtraukuma cīņas otrajā daļā bumba vairāk laika pavadīja skontiešu apgādībā. Mājinieki uzbruka acīmredzami vairāk un centās uzlauzt Eltermaņa vārtus, vienlaikus daudz kļūdoties. Ar vairākiem labiem centrējumiem, kas ļāva komandas biedriem izdarīt bīstamus sitienus, "Skonto" sastāvā izcēlās Juris Laizāns. Piecpadsmit minūtes līdz pamatlaika beigām īsā laika periodā "Daugavu" divreiz glāba Eltermanis, atvairot Kristapa Blanka un Renāra Rodes labus sitienus ar galvu. Spēle tuvojās izskaņai, un Starkova vīri centās izdarīt spiedienu uz viesu vārtiem, tomēr diezgan neveiksmīgi. Tā vien likās, ka mačs neglābjami tuvojas bezvārtu neizšķirtam, līdz 89. minutē uz daugavpiliešu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens - pēc centrējuma Oļegs Timofejevs savā soda laukumā nogāza Natanu Žunioru. Viesi, protams, ar Aleksandra Golubeva lēmumu nebija apmierināti, taču tiesnesis, protams, bija nelokāms. Izpildot sekojošo pendeli, 90. minūtē Perepļotkins raidīja bumbu vārtu apakšējā kreisajā stūrī un, lai gan Eltermanis uzminēja lidojuma virzienu, tā ielidoja vārtos - 1:0. Atlikušajā laikā "Daugava" nespēja izglābties un piedzīvoja vien otro zaudējumu čempionātā, kamēr "Skonto" šī bija astotā uzvara deviņās spēlēs.

Skonto FC – FC Daugava 1:0 (0:0)

Vārti: Perepļotkins 90' (11m)
Brīdinājumi: Rode - Timofejevs, Porošins, Šeļenkovs
Skonto: Ikstens, Rode, Dubra, Smirnovs, Maksimenko (Perepečka 73'), Laizāns, Astafjevs, Perepļotkins, Siņeļņikovs (Blanks 54'), Žuniors, Karašausks (Pētersons 63')
Daugava: Eltermanis, Čihradze (Ziziļevs 68'), Šeļenkovs, Timofejevs, Ramazanovs, Logins, Kovaļovs, Sokolovs, Afanasjevs, Porošins (Kokins 86'), Ri
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

LMT Virslīga

8. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
02.06.18:00FK Jūrmala-VV – FK Ventspils1:4Paplavskis - A.Višņakovs 2 Tukura Rugins
02.06.18:00Skonto FC – FC Daugava1:0Perepļotkins
02.06.19:00Olimps/RFS – SK Liepājas Metalurgs0:3Rakels Kavaļausks Spasojevičs
05.06.16:00FC Tranzit – SK Blāzma
06.06.18:00FK Jelgava – FK Jaunība

Lai skatītos maču LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

Turnīra tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Skonto FC981029:525
2.FK Ventspils861121:319
3.SK Liepājas Metalurgs853016:518
4.FC Daugava83327:712
5.SK Blāzma73047:139
6.FC Tranzit82245:128
7.FK Jūrmala VV82159:147
8.FK Jelgava721413:127
9.FK Jaunība71154:194
10.JFK Olimps/RFS80172:231

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Artūrs KarašausksSkonto FC8
Natans Žuniors KarvaljuSkonto FC8
3.Oļegs MalašenoksFK Jelgava6
Deniss RakelsSK Liepājas Metalurgs6
5.Aleksandrs SolovjovsFK Ventspils3
Ivans ŠpakovsFK Ventspils3
Alans SiņeļņikovsSkonto FC3
Vladimirs VolkovsSK Blāzma3
Valērijs RedjkoFK Jelgava3
Ritvars RuginsFK Ventspils3