Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Astafjevs pierādīja, ka ir augstākās klases meistars"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Starkovs: "Astafjevs pierādīja, ka ir augstākās klases meistars"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodien aizvadītās LMT Virslīgas 4. kārtas spēles starp Rīgas "Skonto" un Ventspils "Tranzit" (5:0) domās par maču dalījās abu komandu galvenie treneri - Aleksandrs Starkovs un Aleksandrs Gorbačovs.

"Komanda šodien pasniedza labu dāvanu. Paldies puišiem!" pēc mača priecīgs bija Rīgas "Skonto" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, kurš šodien svinīgi no Valsts prezidenta Valda Zatlera saņēma Trīs zvaigžņu ordeni. "Komanda sāk atrast kopīgu valodu uz laukuma. Pāreja no zāles uz dabīgā laukuma mums bijusi visai pagrūta. Pirmo puslaiku skatījos no VIP vietām - no turienes skatīties nav labāk, taču ir citādi."

Jautāts par gaidāmo spēli Baltijas līgā pret "Metalurgu" otrdien, Starkovs atzina, ka šis mačs būs tikpat nopietns kā citi: "Tāda jautājuma, kura spēle ir svarīgāka, nav. Spēles pret Liepāju un Ventspili vienmēr ir īpašas, lai kurā turnīrā arī tās būtu. Treniņā paskatīsimies, kādā gatavībā pēc šodienas būs spēlētāji, kuri šodien spēlēja ar labu pašatdevi. Priecē Astafjeva spēle - tā kā spēles uz sintētiskā laukuma mums beigušās, viņš izgāja laukumā un uzreiz parādīja, ka ir augstākās klases meistars. Viņš mums ir vajadzīgs, lai komanda labi spēlētu un jaunie futbolisti progresētu.

Starkovs arī pastāstīja, ka otrdienas mačā piedalīties varēs uzbrucējs Kristaps Blanks, kurš pēc savainojuma sadziedēšanas jau nedēļu trenējas ar komandu, kamēr Kaspars Dubra, Aleksandrs Cauņa un Daniils Turkovs vēl nebūs atpakaļ ierindā - viņiem traumu izārstēšanai nepieciešams ilgāks laiks.

"Sākumā nedaudz nobijāmies. Ko tur bīties? Gatavojāmies, un biju domājis, ka noskaņošanās problēmu nebūs," pēc mača atzina "Tranzit" galvenais treneris Aleksandrs Gorbačovs. "Ielaidām vārtus - bija jāpresingo, bet pussargi un aizsargi stāvēja. Jāspēlē asāk! Tatiefangu nomainīju, jo redzēju, ka ar viņu ir cauri. Uzlaidu Šahmanovu, cerot pastiprināt spēli, taču iznāca otrādi. Jāspēlē līdz galam! Viens, divi krita ārā, un viss. Jāspēj "caur nevaru", ar raksturu skriet atpakaļ, taču divi cilvēki neatskrēja, un, lūk, beigās arī rezultāts. Izdarīsim secinājumus."

Lūgts izvērtēt sezonas sākumu, krievu speciālists atzina, ka problēmas sagādā priekšējā līnija: "Mums ir grūtības gūt vārtus. Citādi organizētība uz laukuma līdz šim bija kārtībā, neskaitot šodienas maču. Sastāvā ir daudz jauno futbolistu. Šodien pirmoreiz spēlēja kolumbietis Kanass - viņš ir ļoti spēcīgs futbolists. Pagaidām vēl nav formā, jānospēlē daži mači, ko līdz šim nevarēja transfēra dokumentu dēļ. Taču futbolists viņš ir augstas klases, pat ļoti. Arī Česnovskis spēlēja pirmoreiz - it kā izskatās labāks par Sazonovu. Ir laiks, lai izlabotu kļūdas."

Gorbačovs arī apstiprināja, ka, neskatoties uz dažādo informāciju dokumentos, komandas galvenais treneris ir viņš, bet Igors Kičigins un pārējie - viņa asistenti.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-01 23:48, pirms 14 gadiem
Manās acīs Viņš vnm būs varonis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-05-02 01:42, pirms 14 gadiem
rudzu maize rakstīja: Astafjevs savu augstas klases līmeni pierādīja Eiropas līgā,kur viņš bija nožēlojams,kamdēļ arī tika atlaists,nemaz neļaujot grupas turnīru pabeigt līdz galam.Bet Starkovs,kā ,,ļoti augstas" klases treneris spriež pēc spēles ar Ventspils,,Tranzītu".Ļoti drosmīgs un kompetents viedoklis.
Astafjevs der tikais starkovam,tas ko Astafjevs ,,paveica,, pret Sporting,to pašu jau 2008g. pret FKV uznakot uz maiņu skonto sastāvā(4 riņķī),tieši astavjeva kļūdas tai mačā nodrošināja FKV čempionu titulu!
Pat Ešvorts Astafjevam neuzticējās.

  +9 [+] [-]

, 2010-05-02 08:12, pirms 14 gadiem
Nu veči,nešaujiet pār strīpu.To ,ka Starkovs iekļāvis sastāvā pieredzējošo Astafjevu un protams arī Laizānu,dod jaunajai Skonto komandai tikai plusiņus.Es neatklāšu Ameriku,ja pateikšu ,ka tādās ,pēc sastāva jaunās komandās ,divi trīs pieredzējuši spēlētāji ir nepieciešami.
Latvijas šī brīža virslīgas līmenim viņu meistarība ir pilnīgi pietiekoša un pa laukumu šiem vīriem ,kā jātniekam bez galvas, nav jānesās.To parasti dara jaunie gurķi,kuri skrien kad vajag un kad nevajag.
Un vēl ,nekļūstiet smieklīgi un nemeklējiet veterānos kādas atsevišķas kļūdiņas kaut kādās spēlēs.Tā jau var aiziet līdz bezgalībai.
Cieniet šos vīrus,kuri atdevuši futbolam,arī Latvijas, savu mūžu un ne reizi vien ar savu spēli iepriecinājuši līdzjutējus.Labāk atceraties to labo.Man vairāk stāv atmiņā tas, ar kādu lielisku sitienu Astafjevs raidīja bumbu Krievijas izlases vārtos,bet jūs ,nezinu kāpēc, paužāt vienu vienīgu negatīvismu.(rudzu maize,strops,andris 5 utt)Kaut gan varbūt līdzsvara dēļ arī tādi skauģi un nelabvēļi vajadzīgi.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-02 08:44, pirms 14 gadiem
Piekrītu alguns viedoklim, tikai vēl varu piebilst, ka Starkovs tiešām ir ļoti augstas klases treneris un nevajag šo vārdu likt pēdiņās. To viņš ir pierādījis jau ne vienu vien reizi.

  -2 [+] [-]

, 2010-05-02 09:10, pirms 14 gadiem
ALGUN,nekad neesmu apšaubījis Starkova -trenera kvalifikāciju.Vienīgo reizi kritizēju par tiesnešu vainošanu zaudējot Jelgavai (fanoju par Jelgavu ) kausa spēlē.Starp citu,arī agrāk pēc zaudētām spēlēm šad tad izskanēja "tiesnešu vaina",bet tas jau raksturīgi daudziem treneriem.Petrovičam neiznāca triumfāla atgriešanās ,atkal dabūjot kausu,par čempiona titulu vēl jācīnās.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-02 10:56, pirms 14 gadiem
Jāpiekrīt Starkovam un līdz ar to arī algunam. Nav jau Astafjevs vairs tik ātrs, bet tas ir saprotams - 39 gadi! Bet tā pieredze, ko viņš dod jaunajiem, ir neatsverama. Iesist viņš vēl māk. Līdzīgi ir somiem ar Jāri Litmanenu. Saskatu ļoti daudz līdzību...

Ļoti vēlos redzēt, ko parādīs sezonas laikā jaunais Kanjass. Pameklējot netā, meta arā daudz info un video. Izskatās, ka viņš ir viens no labākajiem jaunajiem kolumbiešu futbolistiem!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-02 13:43, pirms 14 gadiem
Naktī no sestdienas uz svētdienu redzēju Astafjevu Studio69

     [+] [-]

, 2010-05-02 13:49, pirms 14 gadiem
To Alguns
Par Astafjevu ,runa ir nevis par atsevišķām kļūdiņām,bet par viņa spēli kopumā,viņš taču nespēj iedot precīzas piespēles,Pret Krieviju ,kad tas bija?
Sen jau viņam vajadzēja no LV izlases tīties prom!Skonto lai viņš spēlē cik grib,jo ilgāk jo labāk!