Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bijušais Vācijas izlases futbolists Fringss: "Lēvam nespēju piedot"

Bijušais Vācijas izlases futbolists Fringss: "Lēvam nespēju piedot"
Torstens Fringss vēl izlases kreklā (no kreisās) un Joahims Lēvs
Foto: AFP

Viens no Vācijas futbola izlases pieredzējušākajiem futbolistiem, kurš pirms diviem gadiem piedalījās Eiropas čempionātā, Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā diemžēl nespēlēs. Torstens Fringss intervijā vācu izdevumam "Bild" atklāj skaudro realitāti par aiziešanu no izlases un galvenā trenera Joahima Lēva attieksmi pret viņu.

Fringss atzīst, ka viņam joprojām sāp izslēgšana no Vācijas izlases sastāva, kaut gan par šo lēmumu futbolists tika informēts jau pirms pieciem mēnešiem, janvārī. Piedevām arī tagad, kad savainojumu dēļ PK nepiedalīsies pussargi Simons Rolfess, Mihaels Ballaks un Kristians Trešs, treneris domas nav mainījis un Fringsu uz izlasi neizsauca.

"Esmu sarūgtināts par veidu, kā mani izmeta no izlases," stāsta Fringss, nesaprazdams trenera rīcības motīvus. "Tas notika tik ātri - janvāra vakarā pirms izšķirošās kvalifikācijas spēles ar Krieviju treneris teica, ka vēlas aprunāties. Vēlāk viņš ieradās pie manis pusnaktī un pavisam īsā sarunā pateica, ka es vairs izlasē nespēlēšu. Kad jautāju, vai patiešām esmu sliktāks par pārējiem, treneris īsi atbildēja, ka viņam ir savi uzskati."

Neliels ieskats vēsturē - pēc Eiropas čempionāta Lēva simpātijas arvien izpelnījās jaunāki spēlētāji, bet Fringss bieži palika rezervē. Tā vienā intervijā sportists draudēja pat pamest izlasi, jo uzskatīja, ka joprojām bija pelnījis vietu pamatsastāvā. Tas nokaitināja treneri, kurš par nepaklausību iepriekš bija atskaitījis uzbrucēju Kevinu Kuranji.

Konfliktā iesaistījās arī kapteinis Mihaels Ballaks, kurš aizstāvēja savu draugu Fringsu, kritizējot treneri par necieņas izrādīšanu pieredzējušajiem spēlētājiem. Tālāk krustugunīs nonāca pats Ballaks, kuram Lēvs grasījās atņemt kapteiņa godu un pat neņemt izlasē, tomēr kapteinis atvainojās un abas puses beigās salīga. Fringsam un Kuranji tik veiksmīgi tas nebeidzās.

"Mans laiks izlasē ir pagājis, man vairs nav nekādu kontaktu ar treneri, viņš noteikti man vairs nezvanīs. Tomēr es turu īkšus par to, lai izlasei izdodas uzvarēt Pasaules kausā. Mans mērķis būtu viņiem palīdzēt, kaut vai sēžot rezervē. Pēc finālturnīra tāpat būtu beidzis karjeru izlasē, tomēr cerēju uz cienīgu attieksmi no trenera puses," nobeigumā teica 33 gadus vecais futbolists.

Izmantotie resursi:
bild.de

  +7 [+] [-]

, 2010-05-30 18:12, pirms 14 gadiem
Diezgan cūciska izturēšanās no trenera puses bet disciplīnai jābūt

 +24 [+] [-]

, 2010-05-30 18:16, pirms 14 gadiem
Novājinātā Vācijas izlase cīnās ar iekšējā mikroklimata problēmām.

 +19 [+] [-]

, 2010-05-30 18:23, pirms 14 gadiem
dīvains tipiņs tas Levs

 +52 [+] [-]

, 2010-05-30 18:24, pirms 14 gadiem
Ka tik Lēvam nenākas nožēlot savu rīcību. Arī par Kuranji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-05-30 18:27, pirms 14 gadiem
supermens112 rakstīja: Ka tik Lēvam nenākas nožēlot savu rīcību. Arī par Kuranji.
Kuranji būtu lieti, lieti noderējis, zinot šībrīža lielās problēmas priekšējā līnijā...
Slēpts komentārs: ruudy

 +19 [+] [-]

, 2010-05-30 18:33, pirms 14 gadiem
ruudy rakstīja: nesaprotu kāpēc kādam būtu jādod vieta izlasē tikai tāpēc, ka viņš ir pieredzējis. Lēvs vismaz savu lēmumu pateica aci pret aci nevis ar sms vai vienkārši pieliekot sarakstu pie sienas
Lēvs izskatās pēc tāda tipiņa, kurš kaut kādas savas personīgās ambīcijas liek augstāk par komandu.

 +13 [+] [-]

, 2010-05-30 18:34, pirms 14 gadiem
Nacistss rakstīja: lēvs ir žīds un žīdiem ir jāmirst
Murgs... Nacionālā naida kurināšana. Tevi jānodod varas iestādēm!
Slēpts komentārs: Par ASK

  +6 [+] [-]

, 2010-05-30 18:35, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Murgs... Nacionālā naida kurināšana. Tevi jānodod varas iestādēm!
Labi, paskaties uz viņā niku
Slēpts komentārs: normiic
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-05-30 18:39, pirms 14 gadiem
Viennozīmīgi, ja Vācija dabūs kausu, visu šito uzreiz piemirsīs un neatcerēsies, kas tie tādi Fringsi, Kuranji vispār bija Lēvs vienkārši tiks nēsāts uz rokām un vācieši pat nezinās kā vel lai pateicas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-05-30 18:47, pirms 14 gadiem
Frings jau nu noteikti nav tas, kuru var šitā uzmest. it īpaši šajā situācijā, kad nav ne Ballaks, ne Rolfes.

  +8 [+] [-]

, 2010-05-30 18:51, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Vai Tev tas šķiet uzjautrinoši?
Man šķiet uzjautrinoši, ka jūs tā uzvelkaties par acīmredzami neizdevušos joku un tagat esat gatavi nolinčot mazo, nezinošo pokemonu - nacistu

 +19 [+] [-]

, 2010-05-30 18:52, pirms 14 gadiem
Par_muuseejiem rakstīja: Viennozīmīgi, ja Vācija dabūs kausu, visu šito uzreiz piemirsīs un neatcerēsies, kas tie tādi Fringsi, Kuranji vispār bija Lēvs vienkārši tiks nēsāts uz rokām un vācieši pat nezinās kā vel lai pateicas...
Bet lieta tāda,ka Vācija nedabūs kausu..

  -2 [+] [-]

, 2010-05-30 19:01, pirms 14 gadiem
Grand master flash rakstīja: Man šķiet uzjautrinoši, ka jūs tā uzvelkaties par acīmredzami neizdevušos joku un tagat esat gatavi nolinčot mazo, nezinošo pokemonu - nacistu
Ne viņa niks, ne komentārs nav smieklīgs. Uzvilkties pat prātā nenāk. Par linčošanu nemaz nerunajot...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-30 19:34, pirms 14 gadiem
Nacistss rakstīja: vai cik kruti nosaukt mani par pokemonu, ka tik paši neesiet lielāki pokemoni
Priecājies, ka neesi vēl banu dabūjis!

     [+] [-]

, 2010-05-30 20:02, pirms 14 gadiem
Nav jau ko cepties. Kā jau teikts - trenerim ir savi uzskati. Citiem tie liekas adekvāti, citiem nē. Teorētiski jau var saprast arī Lēvu. Treneris izvēlas, ko ņemt izlasē, ko laist laukumā un ko atstāt rezervē. Spēlētājs nedrīkst čīkstēt uzreiz, kad tiek atstāts rezervē. Acīm redzot, trenerim ir savi iemesli atstāt viņu tur - kāds cits tajā brīdī ir labāks. Izlasē ir jābūt disciplīnai - tie, kas neklausa tiek izslēgti.

Mazliet gan izklausās pēc Vācijas vēstures...

Domāju, ka ar vidējo līniju viss būs ok arī bez Fringsa, bet, protams, žēl, ka Lēvs nav pārdomājis. Ar uzbrukumu gan varētu būt čābīgāk - Kuranji būtu lieti noderējis. Rezultatīvs tomēr. Tagad fričiem jācer uz Kakau, kurš pēdējā laikā ir atvēries.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-30 20:28, pirms 14 gadiem
dodu 100% KA PEEC CEMPA PATS LEEVS TIKS IZMESTS NOIZLASES
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-05-31 10:04, pirms 14 gadiem
treneris komandā ņem jaunākus un izturīgākus, kas varēs skriet uz velna paraušanu Āfrikas svelmē visas 90 minūtes. Tāpēc var saprast Lēvu. Kas izies šai vasarai cauri, spēlēs izlasē ilgi. Mazliet bažas, vai būs kas sit vārtus. Tad jau redzēs. Bet ar Fringsu šai sakarā nav ko cepties.
Tiesības būt izlasē līdz pensijai respektē tikai Starkovs.