Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vācijas "Schalke" lauzīs līgumu ar kluba ģenerālsponsoru "Gazprom"

Agris Suveizda

Vācijas "Schalke" lauzīs līgumu ar kluba ģenerālsponsoru "Gazprom"
Gelzenkirhenes "Schalke" jaunie formastērpi. Foto:imago images/Sportfoto Rudel/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas futbola otrās bundeslīgas klubs Gelzenkirhenes "Schalke 04" lauzīs līgumu ar savu ģenerālsponsoru Krievijas valsts enerģētikas kompāniju "Gazprom".

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā "Schalke 04" jau pagājušajā nedēļā atteicās no sava sponsora nosaukuma izmantošanas uz formas tērpiem.

"Gazprom" klubu sponsorē kopš 2007.gada, bet pēdējais līgums paredz sadarbību līdz 2025.gadam. Kluba padome lēmusi, ka līgums ir jāpārtrauc, un šobrīd norisinās pārrunas ar sponsoru pārstāvjiem.

"Schalke 04" ir lielas parādsaistības, taču kluba pārstāvji ir pārliecināti, ka izdosies atrast jaunu ģenerālsponsoru.

Ceturtdien "Schalke 04" paziņoja, ka no kluba padomes atkāpjas "Gazprom" pārstāvis Matiass Varnigs.

Bijušās Austrumvācijas slepenpolicijas "Stasi" virsnieks Varnigs ir kompānijas "Nord Stream" izpilddirektors. Šī kompānija ir atbildīga par Krieviju un Vāciju savienojošā gāzesvada "Nord Stream" būvniecību un darbību. "Nord Stream" vairākuma īpašnieks ir "Gazprom".

Septiņkārtējā Vācijas čempione "Schalke 04" pērnsezon izkrita no Vācijas augstākās līgas, kur bez pārtraukumiem bija spēlējusi kopš 1991. gada.

Izmantotie resursi:
LETA