Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Bayern" austrietis Zābicers par 19 miljoniem pievienojas konkurentei Dortmundes "Borussia"

Agris Suveizda

"Bayern" austrietis Zābicers par 19 miljoniem pievienojas konkurentei Dortmundes "Borussia"
Marsels Zābicers. Foto: imago/ActionPictures/Scanpix

Vācijas futbola vicečempione Dortmundes "Borussia" pavēstījusi par līguma noslēgšanu ar 29 gadus veco austriešu pussargu Marselu Zābiceru uz četrām sezonām.

Dortmundes "Borussia" par konkurentei Minhenes "Bayern" piederošo spēlētāju šķirsies no 19 miljoniem eiro. Aizvadītās sezonas pēdējā kārtā "Borussia" palaida vējā iespēju tikt pie titula, palaižot vējā tieši Bavārijas klubu. Zābicers sezonas otro daļu gan pavadīja Mančestras 'United" – 2021. gadā par 15 miljoniem pārgājis no "Leipzig", Zābicers Minhenes grandā neiedzīvojās un pusotras sezonas laikā Bundeslīgā sāka tikai 15 no savām 40 spēlēm un guva divus vārtus.

Profesionālo karjeru Zābicers sāka Austrijas "Admira", 2013. gada ziemā par 350 tūkstošiem pievienojās Vīnes "Rapid", bet 2014. gada vasarā par diviem miljoniem kļuva par "Leipzig" īpašumu. Vācijas klubs Zābiceru gan izīrēja Zalcburgai, kur viņš 33 spēlēs izcēlās ar 19 vārtiem, bet pēc tam palīdzēja Leipcigai iekļūt Bundeslīgā, otrajā divīzijā 32 spēlēs gūdams astoņus vārtus. Austrijas izlasē Zābiceram ir 71 spēle un 14 precīzi sitieni.

Dortmundes "Borussia" šovasar arī par 30 miljoniem nopirkusi 22 gadus veco Volfsburgas centra pussargu Fēliksu Nnmeču un par velti ieguvusi 28 gadus veco alžīriešu malējo aizsargu Remī Bensebenī no Menhengladbahas "Borussia". Pirms gada no Minhenes uz Dortmundi pārcēlās arī centra aizsargs Niklass Zīle.

Izmantotie resursi:
https://www.bvb.de/News/Uebersicht/...