Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dramatiskā kausa pusfinālā triumfē "Werder"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Dramatiskā kausa pusfinālā triumfē "Werder"
"Werder" līksmo Hamburgā!
Foto: AP

Šovakar Vācijas kausa izcīņā futbolā tika aizvadīta pusfināla spēle starp "Hamburger SV" un Brēmenes "Werder". Pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja un finālā vietu nodrošināja Brēmenes "Werder".

Pirmais no 19 dienu laikā gaidāmajiem četriem Ziemeļu derbijiem starp "Hamburger SV" un Brēmenes "Werder" pienāca klāt šovakar. Vācijas kausa izcīņas pusfināla mačā Hamburgā vietējā "HSV" uzņēma Brēmenes "Werder", lai noskaidrotu spēcīgāko komandu, kas 30. maijā Berlīnes Olimpiskajā stadionā finālā tiksies pret Leverkūzenes "Bayer 04" (vakar pusfinālā pagarinājumā pieveica "Mainz"). Kā jau pirms derbijiem pienākas, ažiotāža pirms mača tika sacelta milzīga, abu komandu pārstāvji paspēja izteikt dzēlīgas un pašpārliecinātas prognozes. Piemērm, "HSV" aizsargs Gravgārds paziņoja, ka tieši Hamburgas komanda ir labākā šajā duelī, kamēr "Werder" zvaigzne Diego viennozīmīgi sacīja, ka gaidāmais šīvakara mačs būs svarīgākais viņa "Werder" karjerā.

Spēle pārpildītajā Hamburgas stadionā sākās ar viesu - "Werder" futbolistu pārsvaru, kas izpaudās visu pirmo puslaiku. Brēmeniešiem atšķirībā no mājniekiem neradās problēmas uzbrukumu veidošanā, brīvais partneris tika atrasts viegli, kamēr "HSV" nepārliecinoši izskatījās gan savā, gan retajās reizēs - arī pretinieku laukuma pusē. Jau 11. minūtē "Werder" izvirzījās vadībā - lielisku soda sitienu izpildīja Diego, mājnieku vārtsargs Rosts ar pūlēm to atvairīja, taču pirmais pie atsistās bumbas bija Brēmenes aizsargs Pērs Mertezakers, gūdams vieglus vārtus - 1:0. Mača turpinājumā "Werder" turpināja dominēt, taču otros vārtus gūt nespēja, kamēr "HSV" puslaika garumā tā arī neizveidoja teju nevienu vērā ņemamu vārtu gūšanas epizodi.

Otrajā puslaikā "Hamburger SV" atmodās un spēlēja daudz dzīvīgāk, agresīvāk un ātrāk. Jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem pēc centrējuma Pitroipam tikai mazliet pietrūka, lai ar galvu ieraidītu bumbu viesu vārtos. Mājnieki palēnām pārņēma iniciatīvu - lai gan "Werder" aizsardzībā neierakās, skaidri bija redzams, ka mājnieki ļoti vēlas atspēlēties. Asajā un spraigajā spēlē 67. minūtē "HSV" izdevās izlīdzināt rezultātu - vispirms Ivicas Oliča sitienu ar kāju atsita Tims Vīze, bet sekojošo Aogo raidījumu Oličs pielaboja nevainojami, neatstājot nekādu cerību "Werder" - 1:1. Pēc izlīdzinājuma jau sākās atklāta un ātra spēle, jo abas komandas acīmredzot vēlējās visu noskaidrot jau pamatlaikā. Tas gan neizdevās, tomēr vienā no pēdējiem mirkļiem notika ievērības cienīgs fakts - pretuzbrukumā "Werder" pussargu Mezutu Ezilu pie sānu līnijas notrieca "HSV" kapteinis Davids Jarolims, kurš par pārkāpumu saņēma sarkano kartīti - līdz ar to "HSV" gaidāmais pagarinājums bija jāsagaida mazākumā.

Pagarinājumā, protams, iniciatīva piederēja vairākumā esošajiem brēmeniešiem, kas ilgi saspēlējās pretinieku laukuma pusē, ik pa laikam izveidojot kādu bīstamu momentu. Piemēram, zviedru uzbrucējs Markuss Rozenbergs vienubrīd nonāca aci pret aci ar Rostu, taču pēdējais viņa sitienu atvairīja. Kamēr "Werder" lēnām turpināja spiest mājniekus un veidoja vien pusmomentus, "HSV" pretuzbrukumā otrajā pagarinājumā gandrīz guva vārtus, taču Trohovska sitiens no kreisās malas aizripoja tikai mazliet garām tālajam vārtu stūrim. Vienā no pēdējām pagarinājuma minūtēm Pitroipa ("HSV") vēl vienā pretuzbrukumā teju izrāvās vienatnē pret Vīzi, taču Brēmenes vārtsargs, šļūcot pretī bumbai, to paspēja aizsist prom, pirms "HSV" futbolists to panāca... Un arī ar pagarinājumu abām komandām nepietika, lai noskaidrotu stiprāko - sekoja pendeles.

11 metru sitienu sērijā galvenais varonis izrādījās "Werder" vārtsargs Tims Vīze, kurš atvairīja triju "HSV" spēlētāju - Boatenga, Oliča un Jansena - sitienus, kamēr paši brēmenieši aukstasinīgi realizēja visas pendeles - "Werder" finālā!

Fināls 30. maijā notiks Berlīnes Olimpiskajā stadionā.

Vācijas kausa izcīņa

1/2 fināli

22. aprīlis.
Hamburger SV - Werder Bremen 2:4 (pēcspēles sitienu sērijā) (0:1; 1:1; 1:1) (Olic 67' - Mertesacker 11')
11 metru sitienu sērija: Mathijsen - 2:1; Pizarro - 2:2; Boateng - 2:2 (Vīze atsit); Ozil - 2:3; Olic - 2:3 (Vīze atsit); Frings - 2:4; Jansen - 2:4 (Vīze atsit).

21. aprīlis.
Bayer 04 Leverkusen - Mainz 05 4:1 (0:0; 1:1) (Charisteas 82', Vidal 92', Rolfes 104', Kadlec 117' - Bance 88')